Advies over afstand tussen kookplaat en afzuigkap

afstand tussen kookplaat en afzuigkap

Het is belangrijk om de afstand tussen uw kookplaat en afzuigkap te controleren. De minimale vereiste afstand is 60 cm. Als de afstand te klein is, zal er geen voldoende luchtcirculatie zijn om alle warme lucht en kookdampen te verwijderen. Om je op weg te helpen hebben we een handige gids gemaakt met alle informatie over de afstand tussen de afzuigkap en kookplaat.

Hoe hoog moet een afzuigkap hangen?

De uitrusting van uw keuken met een afzuigkap is absoluut noodzakelijk. Deze zuigt niet alleen eventuele geurtjes op die in de ruimte blijven hangen, maar helpt ook om een veilige en schone kookomgeving te behouden. Let bij het kopen van een nieuwe afzuigkap op belangrijke details als breedte en afzuigcapaciteit, zodat u verzekerd bent van maximale prestaties!

Denk er bij de aankoop van een afzuigkap aan dat de hoogte vanaf het kookveld essentieel is voor maximale veiligheid. Wij geven tips over hoe hoog uw afzuigkap boven elk type kookplaat moet hangen, zodat u er zeker van kunt zijn dat u een weloverwogen beslissing neemt. Als je nog niet weet welke afzuigkap je precies moet kiezen kun je in onze adviesgids over het kopen van een afzuigkap kijken of de volgende merken bekijken om alle modellen met elkaar te vergelijken:

Afstand bij gaskookplaat

Heeft u een gaskookplaat in huis? Dan is het cruciaal om de afzuigkap minstens 65 centimeter van de grond te hangen. Dat is hoger dan bij een elektrische kookplaat, want natuurlijk kan werken met gas soms gepaard gaan met brand. Hangt de afzuigkap lager dan 65 cm, dan bestaat de kans dat hij vlam vat en desastreuze schade veroorzaakt – iets wat we allemaal willen voorkomen!

Als u zich niet houdt aan de maximale afstand van 80 centimeter tussen uw gaskookplaat en afzuigkap, blijven er niet alleen kookluchtjes hangen in uw keuken, maar blijft deze ook niet schoon. Het in acht nemen van deze essentiële grens maakt dus een wereld van verschil voor een efficiënte en hygiënische keuken.

Afstand bij elektrische kookplaat

Elektrische kookplaten zijn aanzienlijk veiliger dan gasversies, waardoor de afzuigkap lager kan hangen – minimaal 55 cm. Afhankelijk van het type elektrische kookplaat en afzuigkap dat u hebt, kan deze maat echter variëren. Lees zorgvuldig uw handleidingen voor precieze instructies over waar u de kap moet plaatsen; hoger dan 80 centimeter verhoogt het risico op aanhoudende kookluchtjes in uw keuken.

Minimale en maximale hoogte

Bij het installeren van een afzuigkap is het essentieel om zowel een minimale als een maximale hoogte te overwegen. De ondergrens garandeert de veiligheid, terwijl de bovengrens voorkomt dat kookluchtjes in de lucht blijven hangen en uw gezondheid kunnen schaden.

Voor zowel uw veiligheid als optimale prestaties is het essentieel om nauwkeurig de ideale afstand tussen een afzuigkap en het kookveld te bepalen. Aangezien verschillende afzuigkappen verschillende hoogtes hebben, moet u zorgvuldig beoordelen welke hoogte het beste werkt voor uw installatie voordat u er een installeert.

Enkele tips

Als u de vaardigheid of het vertrouwen mist om een kap correct op te hangen, vraag dan een expert om hulp. Dit zal ervoor zorgen dat uw afzuigkap met precisie en stabiliteit wordt opgehangen, terwijl u zich ook kunt concentreren op andere integrale factoren zoals de breedtemaat. Met deze overwegingen in acht genomen, kunt u gerust zijn dat uw keukenruimte veilig en beveiligd is!

De afzuigkap moet ongeveer even breed zijn als uw kookplaat. Let bij het zoeken naar een afzuigkap op de afzuigcapaciteit; als u een grotere keuken hebt, kies dan voor een afzuigkap met een hoog vermogen en als de ruimte kleiner is, kies dan een afzuigkap met iets minder vermogen.

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Meer gidsen bekijken

Deel dit artikel:

Geen Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yari Franken
Yari Franken

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om een berichtje achter te laten in de opmerkingen sectie.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

HomeMenuWishlistNaar boven