Smartwatch

Wil je graag een Smartwatch kopen? Dan is het verstandig om eerst de mogelijkheden te bekijken. Er zijn tegenwoordig tal van verschillende modellen verkrijgbaar waardoor het ooit lastig kan zijn om de juiste te vinden voor jou. Wij hebben daarom een overzicht gemaakt van alle modellen die er verkrijgbaar zijn, deze kun je filteren op jouw persoonlijke wensen. Zodra je een geschikt model hebt gevonden kun je ook direct zien waar je de Smartwatch kunt kopen en wat de prijzen zijn van verschillende aanbieders. Zo vind je altijd de beste deal!

Resultaat van 1–24 van 653 producten

Waarom zou ik een Smartwatch aanschaffen?

Het komt maar wat vaak voor dat mensen ons vragen waarom ze eigenlijk een Smartwatch moeten kopen, het nu is niet altijd duidelijk en nog niet iedereen weet precies welke functies er allemaal beschikbaar zijn op zo’n slimme horloge.

Om je te helpen gaan we beschrijven waarom je een Smartwatch kunt kopen, over het algemeen bestaan de meeste slimme horloges uit 5 handige functies die je kunt gebruiken door de verbinding met je telefoon:

Berichten ontvangen en bekijken

Zo kun je berichten van WhatsApp of sms’jes ontvangen en wordt je meteen op de hoogte gesteld via je Smartwatch, omdat je je telefoon een stuk minder gebruikt zal je merken dat de batterij van je smartphone een stuk langer meegaat.

Ook kun je direct inzicht krijgen in je agenda omdat deze ook gekoppeld is aan je slimme horloge.

Zo weet je zeker dat je nooit meer afspraken vergeet en kun je ten alle tijden je agenda checken op je pols. Maar dat is niet het enige want je hebt de beschikking over nog een paar hele handige functies die je goed op weg kunnen helpen met dagelijkse bezigheden.

Smartwatch activity tracker

Met de handige activity tracker functies kun je jouw gezondheid in de gaten houden, denk dan aan een hartslagmeter of een activity tracker die al je stappen van de dag meetbaar maakt. Daarbij heb je met sommige Smartwatches ook de mogelijkheid om technische snufjes zoals geluidsherkenning en online betalen mogelijk te maken.

Waar wordt een Smartwatch allemaal voor gebruikt?

Je kunt tegenwoordig al een hele hoop met een Smartwatch, zo kun je hem gebruiken voor het lezen van berichten of e-mails op je telefoon. Ook kun je allerlei applicaties installeren en de slimme horloge als het ware nog slimmer maken om meer mogelijkheden te gebruiken.

Doorgaans kun je de meeste Smartwatches voor de volgende functies gebruiken. Het is wel belangrijk om je te beseffen dat niet elk type dezelfde functionaliteit heeft.

  • Het meten van je hartslag met een hartslagmeter
  • Al je e-mails en berichten van je telefoon aflezen
  • Je stappen tellen met een handige stappenteller
  • Het afspelen van muziek en video’s
  • Het gebruiken van navigatie
  • Het maken van foto’s als er een camera aanwezig is

De technologie wordt steeds beter en beter

De afgelopen tijd worden Smartwatches steeds slimmer, de techniek wordt natuurlijk veel beter en je ziet dat de hardware de afgelopen 2 jaar al een stuk sneller en effectiever is geworden waardoor je meer mogelijkheden hebt tot uitgebreidere functies die je leven een stuk makkelijker maken.

Maak gebruik van GPS op je smart horloge

Zo heb je tegenwoordig ook de mogelijkheid om je Smartwatch te koppelen met een GPS, daardoor kun je de hardlooproute vastleggen en ook gebruik maken van navigatie.

Sommige Smartwatches hebben al een GPS aan boord, er zijn ook types beschikbaar waarbij het nog steeds nodig is om je telefoon mee te nemen. Dat komt doordat de Smartwatch de GPS functie van je telefoon gebruikt.

Een aantal tips & adviezen als je een Smartwatch wil gaan kopen

Zoals je weet maken Smartwatches het dagelijkse leven nog een stukje makkelijker, in feite tonen ze veel overeenkomsten met je smartphone. Ook deze slimme horloges draaien namelijk meestal op Android of iOS. Je moet bij Smartwatches wel op een aantal zaken letten.

Let goed op de compatibiliteit van je Smartwatch

De eerste tip die we geven is dat je let op de compatibiliteit van de Smartwatch, zo kun je geen gebruik maken van een Apple horloge met een Android telefoon. Kijk dus niet alleen naar het design en let goed op het besturingssysteem. Lees altijd even reviews en bekijk en vergelijk de features en technische specificaties met name op het mobiele systeem waar de slimme horloge op draait.

Waar wil je de Smartwatch voor gebruiken?

De tweede tip die we geven is dat je goed kijkt naar je eigen levensstijl, waar wil je de Smartwatch allemaal voor gebruiken? Er zijn namelijk behoorlijk wat verschillende soorten designs en functies.

Let bijvoorbeeld op de batterijduur, de grootte van het display en of je gebruik wil maken van functies voor sport zoals hardlopen.

Als je van plan bent om veel gebruik te maken van je Smartwatch raden we je aan om een type te kiezen met een grote batterij.

De batterij is natuurlijk een belangrijk onderdeel

Bij intensief gebruik is een sterke batterij natuurlijk een echte must, het type scherm maakt daarbij een flink verschil. Als je kiest voor een zwart of wit scherm kun je behoorlijk lang vooruit, deze batterijen gaan namelijk zeker 4 tot 5 dagen mee. Als je kiest voor een gekleurd scherm is dit aanzienlijk minder met een gemiddelde van 2 dagen

Nog een tip die we je mee willen geven is om vooral voor gemak te gaan, kies een Smartwatch die makkelijk werkt en handig in gebruik is. Je hebt allerlei Smartwatches beschikbaar die enorm veel functies hebben ingebouwd waar de meeste mensen niet op zitten te wachten.

Dat maakt het gebruik soms wat ingewikkeld, als je daar niet naar op zoek bent kun je beter voor een simpeler model gaan.

Kijk naar de waterdichtheid van je Smartwatch

De laatste tip die we je geven is om te kijken naar de waterdichtheid, als je vaak in de buurt bent van water of je veel sport en zweet wil je natuurlijk wel een waterdicht type hebben.

Ook raden we je aan om goed naar de prijs/kwaliteitsverhouding te kijken. De prijzen variëren namelijk behoorlijk tussen de €50,00 en €1000 euro afhankelijk van de functies en kwaliteit. Wil je meer weten over unieke plekken waar slimme horloges worden ingezet? Laatst kwam er weer een artikel over gevangenissen en slimme horloges uit.

Hoe werkt slaap meten op een Smartwatch?

Over het algemeen wordt je slaap gemeten door sensoren die in de Smartwatch verwerkt zijn, de gedachte achter het slaap meten is als volgt. Als je lang stil ligt dan slaap je waarschijnlijk diep en lekker, als je veel in beweging bent zal je wat onrustiger slapen.

Met de slaapmeter van een Smartwatch wordt er dus als het ware gemeten hoeveel je beweegt tijdens je slaap. Je kunt na een nacht rust ‘s ochtends kijken of je veel hebt lopen woelen of dat je weinig hebt bewogen in je slaap, daarmee kun je dan een realistisch beeld krijgen van je nachtrust.

Is de slaapmeting wel altijd betrouwbaar?

Toch klopt de meting niet altijd, als je stil ligt wil dat natuurlijk niet altijd zeggen dat je slaapt, daarnaast is er ook geen consensus over het bewegen in je slaap. Als je veel beweegt in je slaap wil het namelijk niet zeggen dat je perse wakker bent of slecht slaapt.

Ook kan het zijn dat je Smartwatch de bewegingen van je bedpartner meet. In principe zijn de metingen dus een indicatie en geen feitelijke analyse.

Toch vinden veel mensen het prettig om te meten hoe hun slaap precies verloopt, het is natuurlijk ook wel leuk om een beeld te krijgen van je slaap en je kunt in de vorm van grafieken wel enigszins uitspraken doen over je slaapgedrag over een aantal weken.

Daardoor krijg je wel degelijk inzicht in je slaappatroon. Je kunt met de slaapmeter op een Smartwatch namelijk wel goed zien welke nachten je minder goed hebt geslapen, stel dat je bijvoorbeeld gesport hebt dan kun je zien wat voor invloed dit precies heeft op je slaap.

Slaapgewoontes verbeteren met je Smartwatch

Dat kan je helpen om je gewoontes te verbeteren. Kortom, de slaapmeter van een Smartwatch geeft een simpele indicatie van je slaapgedrag maar moet absoluut niet als maatstaf voor goede of slechte slaap worden genomen.

De metingen zijn te onbetrouwbaar om echte uitspraken te doen over je slaapgedrag, als je dus echte slaapproblemen hebt raden we je aan om met experts te praten, een slaapmeter op je Smartwatch gaat je dan niet verder helpen.

5 redenen om te kiezen voor een Smartwatch

Steeds meer mensen kiezen voor een Smartwatch, maar waarom eigenlijk? Heb je er echt een nodig en is het nuttig voor dagelijks gebruik? Om je een idee te geven hebben we een aantal redenen beschreven voor het gebruik van een Smartwatch.

Misschien irriteer jij je ook zo aan die trillende telefoon waardoor je telkens opnieuw moet kijken naar een berichtje of e-mail. Dit probleem los je op met een Smartwatch want je krijgt notificaties waardoor je direct ziet of het om een belangrijk bericht gaat of niet. Ook kun je telefoontjes opnemen of weigeren zonder dat je je telefoon hoeft te pakken.

Dit geeft de mogelijkheid om een stuk discreter om te gaan met berichten of telefoontjes, sommige mensen vinden het storend of ongeïnteresseerd ogen als je telkens je telefoon pakt. Dit probleem los je efficiënt op met een Smartwatch, even naar je pols kijken en je weet direct waar je aan toe bent.

Nog een groot voordeel van Smartwatches is de functie om je agenda goed te bekijken. Als je gebruik maakt van Android of iOS is het mogelijk om de agenda van je smartphone of computer te synchroniseren met je slimme horloge.

Daarbij kun je kiezen voor notificaties voor belangrijke acties zodat je nooit meer een afspraak mist, ook kun je een trilling kiezen in je Smartwatch waardoor je direct weet dat er een belangrijke afspraak aankomt zoals je gewend bent van je smartphone.

Ook heb je de beschikking over een handige stappenteller waardoor je precies ziet hoeveel je op een dag gelopen hebt. Daarnaast berekenen Smartwatches ook nog hoeveel calorieën je verbrand hebt en kun je de beschikking hebben over een hartslagmeter of slaapsensor.

Je kent deze functies waarschijnlijk wel van de telefoon, het kan echter zijn dat je deze even niet bij hebt waardoor deze tellers stoppen. Het fijne van je Smartwatch is dat je deze de gehele dag om hebt waardoor de data een stuk betrouwbaarder is.

Ook heb je de beschikking over GPS op veel Smartwatches, daardoor kun je gemakkelijk je navigatie gebruiken om naar locaties te reizen zonder gedoe. Ook kun je instellen dat de Smartwatch een gesproken navigatie instelt waardoor je gesproken aanwijzingen ontvangt om op de juiste locatie aan te komen.

Luister je vaak muziek? Dan is een Smartwatch ook een handige toevoeging op je telefoon. Je kunt gemakkelijk gebruik maken van je Smartwatch om je muziek te bedienen vanaf je pols. Zo kun je nummers overslaan, het volume aanpassen en heb je zelfs de beschikking over een geïntegreerde muziekspeler.

Ook is het mogelijk om muziek op te slaan op sommige Smartwatches, je hebt vaak ongeveer 1GB intern geheugen waar je je favoriete muziek kan opslaan. Je kunt je Smartwatch dan koppelen via Bluetooth en altijd genieten van je favoriete nummers.

Onderzoek doen naar de mogelijkheden

Wij weten als geen ander dat het moeilijk is om de perfecte Smartwatch online te vinden, met duizenden winkels die verschillende prijzen hanteren. Daarnaast zijn er van veel producten meerdere varianten verkrijgbaar waardoor de zoektocht naar het perfecte model nog lastiger wordt.

Het kan daarom geen kwaad om goed onderzoek te doen naar de mogelijkheden en wij schieten je hierbij te hulp. Op deze pagina zie je een overzicht van alle producten en heb je de mogelijkheid om ze te filteren op basis van jouw wensen. Zo wordt het vergelijken een stuk eenvoudiger en bespaar je al snel op de kosten!

Smartwatch kopen?

Bij IIAV.nl zijn wij altijd op zoek naar de beste producten op de markt. Aangezien er tegenwoordig honderden tot wel duizenden webshops zijn kan het lastig zijn om bijvoorbeeld de goedkoopste te vinden. Echter kan het ook zijn dat je juist op zoek bent naar een iets duurder product, maar dat je eerst nog wat meer research wilt doen naar waar je dit product het beste kunt kopen.

Tips voor het kopen van Smartwatches

Heb je nog geen idee naar wat voor soort Smartwatch je op zoek bent? Dan is het verstandig om eerst alle producten te bekijken zodat je een beeld krijgt van het aanbod en de prijzen. Zodra je een specifiek model hebt gevonden kun je de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo weet je direct welke aanbieder jou de scherpste prijs kan bieden.

Welke Smartwatch moet ik kopen?

Het is voor ons lastig om concreet te zeggen welke Smartwatch je moet kopen. Dit hangt namelijk volledig af van jouw persoonlijke wensen en eisen. Om deze reden is het belangrijk om voor jezelf na te gaan waar een product aan moet voldoen zodat je vervolgens op basis van die kennis wat specifieker kunt gaan zoeken. Bovendien kan het in dit geval helpen om de prijzen en beoordelingen bij verschillende aanbieders erbij te pakken.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Als je online op zoek gaat naar Smartwatches is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Allereerst is het vanzelfsprekend logisch dat je de prijzen van diverse aanbieders naast elkaar zet om te voorkomen dat je teveel betaald.

Daarnaast kan het helpen om reviews van anderen te raadplegen zodat je een beter beeld krijgt van de daadwerkelijke werking van een bepaald product.

Als laatst, maar zeker niet als minst is het verstandig om rekening te houden met de service van een aanbieder, zoals de garantie, levertijden en retourvoorwaarden. Soms betaal je namelijk liever wat meer voor een betere service, en dat is uiteraard begrijpelijk.

Nieuw, tweedehands of refurbished?

Ondanks dat de meeste mensen liever een nieuw product willen kopen is het voor sommige producten ook prima om een tweedehands of refurbished model aan te schaffen. Wij hebben er daarom voor gekozen om ook aanbieders die refurbished en tweedehands producten verkopen op te nemen in onze vergelijking. Zo kun jij een volledige vergelijking maken op basis van jouw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Goed om te weten over IIAV.nl

Bij IIAV.nl hechten we veel waarde aan het onafhankelijk vergelijken van Smartwatches. Wij hebben dan ook geen afspraken of partnerschappen met een bepaalde aanbieder. Hierdoor ben je in staat om altijd een eerlijke vergelijking te maken zodat je ook een eerlijke prijs betaald.

Bovendien doen wij altijd zo goed mogelijk ons best om de informatie over aanbieders, zoals Coolblue, MediaMarkt, Bol.com etc., up-to-date te houden. Ondanks dit streven zou het wel eens voor kunnen dat bepaalde informatie onvolledig of onjuist (verouderd) is.

Prijzen altijd up-to-date

Bij het vergelijken van producten worden altijd de huidige prijzen per aanbieder getoond. Dit is namelijk noodzakelijk om een eerlijke vergelijking te kunnen maken. Daarom zorgen wij ervoor dat je altijd de real-time prijzen per aanbieder en per product kunt bekijken.

Vergelijk prijzen van de grootste aanbieders

Als je op zoek bent naar een Smartwatch, wil je vast ook weten wat de prijzen en beoordelingen zijn bij de grootste aanbieders. In onze vergelijker vind je daarom altijd de actuele prijzen van aanbieders zoals Coolblue, MediaMarkt, Bol.com, BCC en nog veel meer. Zo zie je direct welke van deze aanbieders de meest gunstige prijs heeft voor jou!

Meest gestelde vragen

Waar kan ik het kopen?

Op zoek naar een Smartwatch bij Coolblue? Grote kans dat je een geschikt model vindt. Coolblue behoort tot één van de grootste retailers op het gebied van elektronica in Nederland. Bij ons zie je direct of je Smartwatches bij Coolblue kunt kopen door producten te filteren en vervolgens de aanbieders te vergelijken. Je ziet dan ook direct wat de prijs is bij Coolblue.

Wil je een Smartwatch bij MediaMarkt kopen? Dan zit je bij deze grote retailer op het gebied van elektronica vast wel goed. Bekijk alle modellen en check direct of je Smartwatches bij MediaMarkt kunt kopen. Bovendien zie je ook direct waar je een bepaald product nog meer kunt kopen. Vergelijk vervolgens de prijzen per aanbieder en scoor altijd de beste deal.

Op zoek naar een Smartwatch bij Bol.com? De kans is groot dat je een passend model vindt voor jouw behoeften. Bol.com behoort namelijk tot één van de grootste retailers op het gebied van elektronica in Nederland. Wij hebben alle aanbieders voor je op een rijtje gezet zodat je direct kunt zien of je Smartwatches bij Bol.com kunt kopen. Bovendien zie je ook gelijk wat de prijzen zijn van verschillende aanbieders.

Een Smartwatch bij BCC kopen behoort zeker tot één van de mogelijkheden. Aangezien BCC behoort tot één van de grootste retailers op het gebied van elektronica vind je vast wel een model dat bij je past. Daarnaast zie je direct de of je Smartwatches bij BCC kunt kopen en wat de prijzen zijn van andere aanbieders. Op deze manier vind je altijd de beste deal en betaal je nooit meer te veel.

Wil je graag een Smartwatch bij Expert kopen? Dan is dat zeker een optie. Expert is een grote retailer op het gebied van elektronica. Grote kans dus dat ze een mooie Smartwatch te koop hebben staan die voldoet aan jouw wensen. Kijk alvast welk model bij je past en kom erachter of deze verkrijgbaar is bij Expert. Vervolgens kun je de prijs van alle Smartwatches vergelijken met andere aanbieders.

Wil je graag Smartwatches vergelijken? Dan ben je bij IIAV.nl aan het juiste adres. Zo bieden we je de mogelijkheid om Smartwatches op basis van jouw persoonlijke wensen te filteren zodat je altijd het juiste model vindt. Zodra je een geschikt model hebt gevonden kun je direct de specificaties, beoordelingen en prijzen van verschillende aanbieders inzien. Op deze manier bespaar je al gauw tientallen euro’s op een Smartwatch door een simpele vergelijking te maken!

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen en bezoeken van deze pagina! Ik hoop dat je vragen beantwoord zijn en je een passend product tegen de beste prijs & levervoorwaarden hebt kunnen vinden. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Wij horen het graag van je.

Altijd op de hoogte van de scherpste deals? Vergeet niet om je in te schrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Ik wil niks missen