Advies over afzuigkap kopen

welke afzuigkap kopen

Afzuigkappen zijn een geweldige manier om het kookproces gezond en hygiënisch te houden. Zelfs als je niet vaak kookt, kunnen afzuigkappen erg nuttig zijn voor het verwijderen van geuren, waardoor je keuken er frisser uit blijft zien. Er zijn veel verschillende opties voor afzuigkappen beschikbaar, dus je moet goed weten wat je wilt en wat je budget is.

Om te beginnen, zijn er twee belangrijke factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een afzuigkap: luchtverplaatsing en geluidsniveaus. De meeste afzuigkappen zullen een bepaalde verplaatsing van lucht hebben, wat de hoeveelheid lucht die ze kunnen verplaatsen uitdrukt. Hoe hoger de verplaatsing, hoe meer lucht wordt verplaatst.

De meeste afzuigkappen zijn ook uitgerust met verschillende ventilatorsnelheden, waardoor je het geluidsniveau kunt aanpassen om het gebruik van de afzuigkap zo comfortabel mogelijk te maken. Om je op weg te helpen hebben we een gids gemaakt met advies over afzuigkappen:

Afzuigkap kopen? Bekijk onze gids en kies het beste model

Met de juiste informatie kan het kopen van een nieuwe afzuigkap een koud kunstje zijn! Om ervoor te zorgen dat u het perfecte apparaat voor uw huis krijgt, zijn er enkele essentiële criteria waarmee u rekening moet houden. Verschillende soorten afzuigkappen bieden verschillende functies die al dan niet passen bij wat u nodig hebt – vergeet dus niet om elke optie te onderzoeken voordat u een beslissing neemt!

Wij is er trots op een superieure selectie afzuigkappen aan te bieden van ’s werelds beste merken, waaronder Siemens afzuigkappen, Bosch afzuigkappen, Etna afzuigkappen en de Samsung afzuigkap. Investeer in een kwaliteitsproduct waar u jarenlang plezier van zult hebben! Begin direct met het vergelijken van alle opties en kies de beste afzuigkap uit in 2023.

Welk type afzuigkap past bij je keuken?

Wanneer u de beschikbare afzuigkappen bekijkt, wordt u misschien overweldigd door het aantal keuzes: schoorsteen, eiland en inbouw/geïntegreerd/onderbouw. Lees hieronder een informatieve gids over elk type, zodat u weet wat ze van elkaar onderscheidt!

Schouwkap

De populairste afzuigkap is de schouwkap. Deze wordt aan de muur bevestigd of past in elke hoek van uw keuken en is verkrijgbaar in verschillende designs en maten.

Eilandkap

Een kookeilandkap geeft een gedurfde, industriële toets aan uw kookruimte terwijl hij vrij boven het aanrecht hangt. De uitstraling is uniek en opvallend – perfect voor elke moderne keuken!

Inbouwmodel afzuigkap

Als de aanblik van een afzuigkap esthetisch afleidt, kunt u deze naadloos in uw keukenkastjes laten inbouwen, boven het werkblad. Inbouwkappen bieden bovendien een fantastische oplossing in houten koven of gestucte schouwen voor zowel eiland- als wandopstellingen.

Geïntegreerde afzuigkap

Als de kap achter een kastdeur is gemonteerd, is hij praktisch onzichtbaar. Dit slimme ontwerp zorgt ervoor dat de deur schuin naar buiten opent, waardoor stoom of rook van het koken wordt tegengehouden.

Onderbouwmodel afzuigkap

Een onderbouwmodel, dat onder een keukenkastje wordt geïnstalleerd en doorgaans iets uit de plint steekt, heeft geen eigen motor – waardoor een centraal afzuigsysteem nodig is.

Vlakscherm afzuigkap

Als u op zoek bent naar een afzuigkap die niet de show steelt, zoek dan niet verder dan een vlakke afzuigkap. Met zijn discrete ontwerp en intrekbare functie wanneer hij niet in gebruik is, wordt dit type kap vlak in de bovenkast ingebouwd voor een onopvallend maar effectief resultaat.

Wat voor luchtafvoer heb je in de keuken?

Als je een afzuigkap wil kopen is het belangrijk om te kijken wat voor luchtafvoer je in je keuken hebt. Je kunt namelijk drie verschillende soorten afzuigkappen krijgen met verschillende aansluitingen.

Motorloze afzuigkap voor aansluiting op centraal afzuigsysteem

Voor veel Nederlandse appartementen moet de afzuigkap worden aangesloten op een centraal afzuigsysteem. Gelukkig zijn er motorloze afzuigkappen die zowel de lucht filteren als naar buiten afvoeren en tegelijkertijd rust bieden door hun geruisloze werking. Een nadeel is echter dat de afzuigkracht niet onafhankelijk kan worden geregeld.

Afzuigkap met motor voor directe luchtafvoer naar buiten

Als uw keuken niet is aangesloten op een centraal afzuigsysteem, kunt u het beste kiezen voor een gemotoriseerde afzuigkap. De motor zuigt de kookdampen met behulp van een luchtslang naar buiten, maar kan behoorlijk luidruchtig zijn. Toch maakt de krachtige afzuiging het geluidsniveau ruimschoots goed, omdat ze ervoor zorgt dat elke laatste damp uw huis snel en doeltreffend verlaat.

Recirculatie voor als je geen luchtafvoer naar buiten hebt

Een afzuigkapfilter met actieve kool werkt in een recirculatiestand, waar de lucht doorheen wordt gezogen en de etensgeuren worden opgevangen. De schone lucht wordt vervolgens weer in uw keuken vrijgelaten zonder aanhoudende geuren.

Afzuigcapaciteit, hoe krachtig is de afzuigkap?

Bij het kiezen van de juiste afzuigkap voor uw keuken moet u ervoor zorgen dat u er een kiest op basis van de grootte. Als uw keuken groot is en u kookt regelmatig, dan is een afzuigkap met een grote capaciteit en maximale zuigkracht essentieel. Is de ruimte daarentegen kleiner, dan volstaat een afzuigkap met een lagere capaciteit. Door rekening te houden met beide factoren; grootte en prestatieniveau – kunt u ervoor zorgen dat u telkens weer gelijkmatige kookresultaten krijgt!

Een afzuigkap met onvoldoende vermogen kan er niet in slagen fijn stof en etensluchtjes te verwijderen. Terwijl een te grote kracht kan leiden tot onderdruk in de keuken met als gevolg extra lawaai van de afzuigkap. Gelukkig is dit probleem gemakkelijk op te lossen door gewoon een raam of deur te openen!

Energieklasse, wat is het energieverbruik van de afzuigkap?

De energie-efficiëntie van een afzuigkap wordt aangeduid met een letter op een energielabel, waarbij elk symbool een eigen kleur krijgt. A+ wordt weergegeven in donkergroen, wat staat voor het meest efficiënte model, terwijl F in het rood staat voor de minst efficiënte opties. Investeren in een duurzamere afzuigkap is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook uw elektriciteitsrekening verlagen – en wie houdt er niet van geld besparen? Hoe bewuster u uw afzuigkap kiest, hoe lager de kosten voor u zullen zijn!

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Meer gidsen bekijken

Deel dit artikel:

Geen Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yari Franken
Yari Franken

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om een berichtje achter te laten in de opmerkingen sectie.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

HomeMenuWishlistNaar boven