Beste weerstations top 10

beste weerstation

Als je een weerstation wilt kopen, is er iets belangrijks dat je moet weten: niet alle weerstations zijn gelijk. Sommigen van hen kunnen ronduit gevaarlijk zijn voor jouw gezin en eigendommen. Dus naar welke stations moet je kijken? We hebben deze lijst met de 10 beste weerstations samengesteld om je beslissing een beetje makkelijker te maken.

Dus waar wacht je nog op? Bekijk onze lijst met de 10 beste weerstations en vind de perfecte weerstation voor uw behoeften.

1. Alecto WS-4800

De Alecto WS-4800 is een hoogwaardig weerstation dat je op de hoogte houdt van de huidige toestand van jouw omgeving. Het heeft veel geweldige functies om jouw veiligheid te garanderen, waaronder luchtdrukbewaking en regenmeterfunctionaliteit. Als je voorbereid wilt zijn op wat Moeder Natuur je de volgende keer te wachten staat, dan is dit het product voor jou!

Voordelen

 • Het basisstation kan ook als ochtendwekker worden gebruikt.
 • De huidige luchtdruk, windrichting, windsnelheid, vochtigheid, temperatuur, hitte-index en hoeveelheid neerslag worden allemaal gemeten.

Nadelen

 • Dit model heeft geen MicroSD-slot om metingen op te slaan en over te zetten naar een pc.

2.Cresta DTX370

De Cresta DTX370 is een geweldig weerstation voor iedereen die meer wil weten over temperatuur, luchtdruk, vochtigheid en meer. Het digitale display toont verschillende gegevens, waaronder graden Celsius, Fahrenheit en de hoge en lage temperaturen van de dag. Je kunt ook een alarm instellen, zodat je gewaarschuwd kunt worden wanneer een bepaalde temperatuur of luchtvochtigheid wordt bereikt. Het weerstation werkt op 2 AA- en LR06-batterijen.

Voordelen

 • Batterijen voeden de draadloze buitensensor.
 • Het hoofdgedeelte heeft een wekkerfunctie, dus je wordt er elke ochtend wakker van.

Nadelen

 • Je vindt de benodigde batterijen voor AA en LR06 niet in de productverpakking.

3. Netatmo Smart Weerstation

Het Netatmo Smart Weerstation is een geweldige manier om de temperatuur en vochtigheid in jouw huis te bewaken. Met dit pakket meet je de temperatuur en luchtvochtigheid zowel binnen als buiten jouw huis, krijg jij snel inzicht in jouw eigen leefomgeving en verbeter je de luchtkwaliteit in huis dienovereenkomstig. De bijbehorende app van het slimme weerstation toont je basisinformatie, zoals de huidige temperatuur en vochtigheidsgraad, zodat je te allen tijde de omstandigheden in je huis kunt volgen.

Voordelen

 • In een snelle en eenvoudige interface bieden de app en het online dashboard een schat aan informatie.
 • De geschiedenis van temperatuur-, vochtigheids- en CO2-gegevens is duidelijk zichtbaar.

Nadelen

 • De Netatmo-regenmeter is vereist om regenval te meten.

4. TFA Lente

Het TFA Spring-weerstation is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een nauwkeurig en betrouwbaar weerstation. De grote digitale cijfers op het kleurendisplay geven de tijd, dag, datum, luchtdruk en temperatuur weer. Het weerstation geeft ook de weersvoorspelling voor de volgende dag. Het display werkt zowel op netstroom als op batterijen, dus je kunt het weerstation op elke gewenste plek installeren, zonder dat je kabels hoeft te gebruiken.

Voordelen

 • Je wordt herinnerd aan de temperatuur binnen dankzij de geïntegreerde thermometer.
 • Dankzij de ingebouwde hygrometer blijf je altijd op de hoogte van de luchtvochtigheid in huis.

Nadelen

 • Het weerstation is niet gekoppeld aan een app op je telefoon.

5.Alecto WS-4700

De Alecto WS-4700 is een betrouwbaar, nauwkeurig apparaat waarmee je de hoeveelheid neerslag in jouw regio kunt bijhouden. Het geeft ook gegevens over aanvullende meteorologische factoren zoals luchtdruk en gevoelstemperatuur.

Voor het opnemen van regenvalinformatie is de Alecto WS-4700 uitgerust met een automatische regenmeter met een handmatige resetknop. Het heeft ook een achtergrondverlichting om het scherm ’s nachts of in situaties met weinig licht te bekijken. Het station wordt gevoed door batterijen of een AC-adapter (beide meegeleverd).

Voordelen

 • Het basisstation kan ook als uurwerk worden gebruikt.
 • De huidige luchtdruk, windrichting, windsnelheid, vochtigheid, temperatuur, hitte-index en hoeveelheid neerslag worden allemaal gemeten.

Nadelen

 • Je moet een optionele pc-link-kabel kopen en je gegevens overzetten naar een computer.

6.Cresta DTX250

Het vinden van het beste weerstation kan inderdaad een uitdaging zijn. Er zijn zoveel verschillende modellen om uit te kiezen, en ze beweren allemaal dezelfde voordelen te bieden. Maar dit is niet altijd het geval. Het Cresta DTX250-weerstation biedt veel voordelen voor diegenen die er een willen kopen, omdat het een aantal geweldige functies heeft die niet op andere modellen te vinden zijn.

Voordelen

 • De draadloze buitensensor werkt op batterijen.
 • Het primaire apparaat heeft een wekkerfunctie, zodat je elke ochtend wakker wordt.

Nadelen

 • Er worden geen batterijen bij dit apparaat geleverd.

7. Vooravond Weer

De Eve Weather is een klein weerstation dat je zowel in huis als buiten kunt plaatsen. Het kan via Bluetooth of Thread aan je iOS-apparaat of een HomeKit-bridge worden gekoppeld, dus je kunt Siri gemakkelijk vragen wat de temperatuur in een kamer of je tuin is.

Voordelen

 • Als je een nauwkeurig beeld wilt krijgen van het weer in je huis, moet je overal verschillende weerstations installeren.
 • Om een idee te krijgen van het weergedrag in het verleden, bekijk je de geschiedenis van je weergegevens om patronen te zien of voorspellingen te doen over de voorspelling.

Nadelen

 • Er is geen regen- of windmeter op het weerstation.

8. TFA Zon

De TFA Sun is een weerstation dat de tijd, dag, datum, luchtdruk en temperatuur weergeeft. De display geeft je ook de voorspelling voor morgen.

De TFA Sun kan op elke gewenste locatie worden geïnstalleerd en werkt op wisselstroom of batterijen. Misschien wil je dit product kopen als jij wilt weten wat voor weer het binnenkort zal zijn.

Voordelen

 • Je weet de temperatuur binnen dankzij de meegeleverde thermometer.
 • Je wordt op de hoogte gehouden van de luchtvochtigheid in uw huis met de geïntegreerde hygrometer van deze luchtontvochtiger.

Nadelen

 • Het weerstation is niet compatibel met een app op je smartphone.

9. Buienradar BR-1800

Het weer kan pijn in de nek zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. De Buienradar BR-1800 is een hightech weerstation dat alle belangrijke meetwaarden in de gaten houdt, zodat je altijd weet wat er buiten gebeurt.

Deze liefhebber dan gemiddelde gadget zorgt ervoor dat je nooit meer onvoorbereid wordt betrapt op een onverwachte storm of extreme hitte. Of je er nu een voor jezelf wilt kopen of als cadeau voor een weersfanaat, de Buienradar BR-1800 zal iedereen zeker blij maken.

Voordelen

 • Het basisstation kan ook als wekker worden geprogrammeerd.
 • De hoeveelheid CO2 in de lucht, evenals andere factoren zoals hitte en vochtigheid, zijn van invloed op de gezondheid van jouw huisdieren.

Nadelen

 • Er zijn geen MicroSD-slots op dit model; in plaats daarvan vertrouwt het op Bluetooth-technologie om te communiceren met een smartphone of tablet.

10. Netatmo Smart Weerstation + Regenmeter

Het Netatmo Smart Weerstation + Regenmeter is een nieuwe en innovatieve manier om het weer in huis te regelen. Het is uitgerust met een regenmeter die zowel de luchtvochtigheid binnen als buiten, het omgevingsgeluidsniveau en het CO2-niveau kan meten. Het systeem heeft ook een luchtkwaliteitssensor voor het bewaken van verontreinigende stoffen zoals deeltjes, ozon en VOS. Daarnaast heeft het Slimme Weerstation + Regenmeter een temperatuursensor om het klimaat binnen en buiten bij te houden. Met de bijbehorende app heb je toegang tot al deze gegevens op je smartphone of tablet. Het Netatmo Smart Weerstation + Regenmeter is een geweldige manier om het weer in uw omgeving in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat je huis comfortabel is.

Voordelen

 • In een rommelige wereld maken de app en het online dashboard het gemakkelijk om alles te begrijpen wat je moet weten.
 • De geschiedenis van het weer is gemakkelijk toegankelijk. Je kunt teruggaan in de tijd en de temperatuur, regenval, vochtigheid en CO2-niveaus bekijken.

Nadelen

 • De zonnemodules worden gevoed door twee AA-batterijen, die moeten worden vervangen als ze leeg raken.

Als het gaat om het vinden van het beste weerstation, zijn er veel factoren waarmee je rekening moet houden. Je moet er niet alleen een vinden die aan jouw specifieke behoeften voldoet maar ook een die voldoet aan jouw budget. In dit artikel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken geschetst waar je op moet letten bij het kopen van een weerstation, evenals enkele van de beste modellen op de markt. Dus of je nu een weerliefhebber bent of gewoon de voorspelling in de gaten wilt houden, lees verder voor de beste aanbevelingen voor weerstations.

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Meer gidsen bekijken

Deel dit artikel:

Geen Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yari Franken
Yari Franken

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om een berichtje achter te laten in de opmerkingen sectie.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

HomeMenuWishlistNaar boven