Beste VR-headsets top 8

Ben je van plan een VR-headset te kopen? Zo ja, dan heb je geluk. We hebben een lijst samengesteld met de beste VR-headsets die vandaag op de markt zijn. Maar voordat we dat doen, laten we het hebben over wat een geweldige VR-headset maakt.

Bij het kiezen van een VR headset, zijn er verschillende dingen te overwegen. De belangrijkste is waarschijnlijk comfort. Je wilt niet iets dat te zwaar of te log is en waardoor je het al na een paar minuten dragen ongemakkelijk voelt. De resolutie, het gezichtsveld en de compatibiliteit met jouw apparaten zijn ook belangrijke overwegingen.

Dus zonder verder oponthoud, laten we een kijkje nemen naar onze top 8 aanbevelingen voor de beste VR-headsets die vandaag beschikbaar zijn.

1. Oculus Quest 2 128GB

De Oculus Quest 2 128GB is de perfecte VR-headset voor iedereen die een meeslepende virtuele wereld wil ervaren. Met zijn hoge resolutie en zes vrijheidsgraden heb je het gevoel dat je er bent! Plus, de bijgewerkte controllers geven je nog betere controle over je omgeving.

En als je jezelf zorgen maakt over huidirritatie, hoeft dat niet – deze VR-headset wordt geleverd met een siliconen hoes om ongemak te voorkomen. Dus waarom bestel je vandaag niet de Oculus Quest 2 128GB? Je zult er geen spijt van krijgen!

Voordelen

 • Het beeld is 50 procent helderder dan de vorige versie, met een resolutie van 3664 x 1920 pixels.
 • Omdat de Quest 2 10 procent lichter is dan zijn voorganger, kun je langere tijd spelen.
 • De VR-headset heeft geen pc nodig om te functioneren, dus je kunt hem overal gebruiken.

Nadelen

 • Omdat de meegeleverde kabel niet lang genoeg is om Rift S-spellen te spelen, heb je een 5m Link Cable nodig om dit te doen.
 • Je kunt minder games opslaan met deze VR-headset met 128GB opslagruimte dan de 256GB versie.
 • Om de VR-headset te gebruiken, heb je een Facebook-account nodig.

2. HTC Vive Pro Full Kit

De HTC Vive Pro Full Kit is de beste VR-headset die je kunt kopen. De nieuwe HTC Vive Pro heeft een 5K-resolutie, wat vijf keer scherper is dan full HD en er kan in 3D-geluid worden gekeken met een verversingssnelheid van 120Hz. De headset heeft ook geen dode hoeken, dankzij het gezichtsveld van 120 graden.

Je zult minder moeite hebben om geluiden te horen, want de headset wordt geleverd met een ingebouwde hoofdtelefoon en een microfoon. En in tegenstelling tot andere toonaangevende headsets op de markt, bevat de headset 2 controllers met haptische feedback voor realistische bewegingen en weerstand, zodat je kunt genieten van jouw virtual reality-ervaring zonder iets in jouw handen te hoeven houden!

Voordelen

 • Het 120-graden gezichtsveld elimineert vervelende dode hoeken.
 • Het 3D-geluid verbetert de VR-gaming ervaring en zorgt ervoor dat je meer richting en diepte in de muziek hoort.
 • Het scherm van de HTC Vive Pro 2, met een resolutie van 5K, is scherper dan elke andere VR-headset op de markt.

Nadelen

 • De NVIDIA GeForce GTX 1060 videokaart, of hoger, is vereist voor de Virtual Reality Headset.

3. Oculus Quest 2 256GB

De Oculus Quest 2 256GB is de nieuwste virtual reality headset van Oculus. Het is een actieve headset, wat betekent dat je hem via de Oculus app kunt gebruiken waar je maar wilt. De beelden zien er realistisch uit op het scherm van deze VR-headset, want de resolutie is bijna gelijk aan 4K.

Deze Quest 2 weegt 10% minder dan zijn voorganger. Hierdoor kun je comfortabeler gamen. De camera’s op de VR-headset scannen de omgeving, waardoor er zes vrijheidsgraden (SDOF) ontstaan. Dankzij de vernieuwde controllers heb je nog betere controle over de virtuele wereld dan met de Oculus Quest.

Voordelen

 • Het beeld is 50% helderder dan zijn voorgangers, met een resolutie van 3664 x 1920 pixels.
 • Je kunt meer dan 80 games opslaan op de headset met 256GB opslagruimte, wat meer ruimte is dan de 64GB-versie.
 • Je hebt geen pc nodig om deze headset te gebruiken, dus je mag hem overal gebruiken.

Nadelen

 • De meegeleverde kabel is niet lang genoeg om games te spelen op de Rift S. Je hebt een Link-kabel van ten minste 5 meter nodig om games te spelen op de Rift S.
 • Je hebt een Facebook-account nodig om de VR-headset te gebruiken.

4. HTC Vive Cosmos Elite

De HTC Vive Cosmos Elite is een VR-headset waarmee je verbinding kunt maken met je computer of laptop en aan de slag kunt in virtual reality. Hij heeft een tracking-systeem dat 6 vrijheidsgraden ondersteunt, wat betekent dat de bril al je bewegingen nauwkeurig bijhoudt en registreert, zelfs wanneer je snel springt en ronddraait.

Dankzij de ingebouwde luidsprekers heb je geen headset meer nodig om audio van de bril te ontvangen, en de hoofdband kan worden aangepast zodat hij altijd goed op je hoofd zit. Je kunt ook de lenzen naar wens aanpassen om altijd een scherp beeld te hebben. Met een verversingssnelheid van 90Hz wordt de kans op bewegingsziekte verkleind, zodat je zonder problemen in VR kunt gamen.

Voordelen

 • Het tracking systeem is 6-DOF, wat betekent dat je acties nauwkeuriger worden vastgelegd dan voorheen.
 • Met een hoofdband met draaiknop kun je de VR-headset comfortabel en stevig op je hoofd bevestigen.
 • Het vouwmechanisme van de Cosmos Elite is verbeterd, waardoor je hem kunt opvouwen als je hem niet gebruikt, zodat je hem niet hoeft te verwijderen.

Nadelen

 • Je hebt geen smartphone of gameconsole nodig om de virtual reality-bril te gebruiken.
 • Om de virtual reality headset te kunnen gebruiken, is een pc of laptop met een NVIDIA GeForce GTX 1060-videokaart nodig.

5. HP Reverb G2

De HP Reverb G2 is een virtual reality headset die hoogwaardige graphics, nauwkeurige hoofdbewegingen en een comfortabele pasvorm biedt. Het apparaat heeft 4 camera’s en interne sensoren om je bewegingen nauwkeurig te registreren, dus wanneer je beweegt in de echte wereld, zal je avatar hetzelfde doen in de virtuele wereld.

Je kunt ook de afstand tussen de lenzen aanpassen aan je behoeften. Deze VR-headset ondersteunt ook SteamVR en Windows Mixed Reality voor een meeslepende game-ervaring. Of je nu op zoek bent naar iets meer zakelijk georiënteerd of gewoon wilt deelnemen aan wat leuke game tijd, deze VR-headset heeft alles wat je nodig hebt.

Voordelen

 • Deze virtual reality-headset heeft een hogere resolutie dan 4K omdat hij 2 schermen heeft met 2160 x 2160 pixels.
 • Je hebt geen last van dode hoeken aangezien de kijkhoek van 114 graden ideaal is.
 • Met vier camera’s en interne sensoren legt de Samsung Gear VR je acties nauwkeurig vast.

Nadelen

 • Je hebt ook een computer met minstens een GTX 1060 grafische kaart nodig als je de HP Reverb G2 wilt gebruiken.

6. HTC VIVE Cosmos

HTC VIVE is terug met hun nieuwste headset. De Cosmos is vanaf de grond opnieuw ontworpen om comfortabeler en meeslepender te zijn dan ooit tevoren. Deze keer heb je een prachtig AMOLED-scherm, 6 vrijheidsgraden tracking en een vernieuwd kantelsysteem dat het makkelijker maakt om telkens de perfecte pasvorm te vinden. Dit alles plus een nieuw lichtgewicht ontwerp betekent dat de HTC VIVE Cosmos klaar is voor gamers overal ter wereld!

Voordelen

 • Het nieuwe tracking-systeem, dat gebruikmaakt van zes vrijheidsgraden, zorgt ervoor dat je bewegingen nog nauwkeuriger worden gevolgd.
 • Je kunt de VR-bril snel en veilig op je hoofd zetten met een verstelbare hoofdband met het draaiwieltje.
 • Je kunt de Cosmos nu opvouwen als je hem niet gebruikt, zodat je hem niet meer hoeft af te zetten.

Nadelen

 • De VR-headset vereist een pc of laptop met een NVIDIA GeForce GTX 1060-videokaart om te kunnen functioneren.
 • De HTC Adapter Clip is vereist om de Cosmos draadloos te laten werken. Als je die niet gebruikt, sluit je hem in elke andere situatie met een kabel aan op de pc.

7. HTC Vive Pro Eye

De HTC Vive Pro Eye is een vernieuwde versie van de HTC Vive Pro, met een nieuwe functie genaamd eye-tracking. Deze nieuwe functie zorgt ervoor dat de Vive Pro de bewegingen die je met je ogen maakt nauwkeuriger kan volgen tijdens het gebruik, waardoor het onderwerp waar je naar kijkt er weer beter uitziet omdat de bril weet welk deel van de omgeving moet worden weergegeven. Het draagcomfort is hetzelfde als bij de Vive Pro, met een nieuw montagesysteem met een draaiknop.

Voordelen

 • De VR-bril heeft een verstelbare hoofdband en draaiknop om een goede pasvorm te garanderen.
 • Je hoeft jezelf geen zorgen te maken over vervelende dode hoeken dankzij het gezichtsveld van 110 graden.
 • Eye-tracking is nu beschikbaar op de HTC Vive Pro Eye, die je oogbewegingen nauwkeurig bijhoudt.

Nadelen

 • Je hebt een sterke laptop of desktop met een GTX 1060 of grotere grafische kaart nodig om de Vive Pro Eye te kunnen draaien.

8. HTC Cosmos Elite zonder controllers en basisstations

De HTC Cosmos Elite zonder Controllers en Base Stations is een vernieuwde versie van de HTC Cosmos. Het heeft een faceplate die externe tracking mogelijk maakt, die de Cosmos Elite HMD verbindt met je computer of laptop met ten minste een NVIDIA GeForce GTX 1060 videokaart. Het tracking systeem ondersteunt 6 vrijheidsgraden, dus de Cosmos Elite HMD volgt en registreert nauwkeurig al je bewegingen.

Met de ingebouwde luidsprekers heb je geen headset meer nodig om audio van de bril te ontvangen. Je kunt de bril gemakkelijk opklappen met het nieuwe kantelsysteem als je hem niet gebruikt en de lenzen naar wens aanpassen om altijd scherp beeld te hebben. De kans op bewegingsziekte wordt verkleind met een verversingssnelheid van 90Hz.

Voordelen

 • Het nieuwe kantelsysteem van de Cosmos Elite HMD maakt het eenvoudig op te vouwen als je hem niet gebruikt, zodat je hem niet uit hoeft te doen.
 • De tracking technologie is in staat tot 6 vrijheidsgraden, dus je acties worden nog nauwkeuriger getraceerd.
 • Dankzij externe tracking kun je vrijer en flexibeler met de VR-headset spelen.

Nadelen

 • De HMD wordt niet geleverd met de benodigde hardware voor SteamVR tracking basisstations en controllers, maar de HTC Cosmos Elite wel.
 • Om te kunnen werken, heeft de VR-headset een pc of laptop met een NVIDIA GeForce GTX 1060-videokaart of hoger nodig.

Het kan lastig zijn om te bepalen welke VR-headset het beste bij jouw wensen past. We hebben de top 10 beste VR-headsets op een rijtje gezet en hun kenmerken besproken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke je moet kopen. Houd er rekening mee dat ieders ervaring met een VR-headset kan verschillen, dus het is belangrijk om ze uit te proberen voordat je ze koopt. Heb jij al een keuze gemaakt voor een VR-headset?

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Meer gidsen bekijken

Deel dit artikel:

Geen Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yari Franken
Yari Franken

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om een berichtje achter te laten in de opmerkingen sectie.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

HomeMenuWishlistNaar boven