Beste voice recorders top 10

Er zijn veel verschillende soorten apparaten beschikbaar voor het opnemen van audio. De twee populairste zijn echter de traditionele micro cassette recorder en de modernere digitale voicerecorder. Beide dienen verschillende doelen, maar welke is het beste? Dat hangt af van waar je het voor nodig heeft.

Als je op zoek bent naar een apparaat dat audio opneemt, maar niet weet waar je moet beginnen of wat je moet kopen, dan zal deze korte gids/review je hopelijk helpen om de juiste voor je te vinden.

Het geeft je niet alleen een idee over welke apparaten beschikbaar zijn en wat ze kunnen, maar het laat je ook zien wat voor jouw doeleinden het beste zou zijn. Gewapend met deze informatie heb je hopelijk een beter idee over welk(e) apparaat(en) het meest geschikt is (zijn) voor jouw behoeften en kun je een weloverwogen beslissing nemen.

1. Olympus WS-853

De Olympus WS 853 is een digitale voicerecorder die opneemt in MP3-formaat. Hij heeft een ingebouwde USB-aansluiting waarmee je gemakkelijk bestanden van het apparaat naar een computer kunt overzetten. De batterijen worden opgeladen terwijl het toestel op de USB-poort van een computer is aangesloten.

Je kunt het ook als mediaspeler gebruiken nadat je het op het apparaat hebt opgenomen, met behulp van de meegeleverde oortelefoons of luidsprekers. Het apparaat heeft een geheugen van 8GB. Het heeft ook ruisonderdrukking om de opname duidelijker te maken; dit maakt gebruik van twee microfoons om helder geluid op te nemen, ongeacht achtergrondgeluiden.

Voordelen

 • Met 8GB aan intern geheugen heeft de recorder meer capaciteit dan vergelijkbare modellen.
 • Met behulp van een geheugenkaart kan de interne opslag worden uitgebreid.

Nadelen

 • Met de voice recorder kun je niet naar de radio luisteren.

2. Olympus VN-541 PC

De Olympus VN-541 PC maakt altijd en overal heldere audio-opnamen. Je kunt de voice recorder met 1 beweging activeren en een opname starten. Uitgerust met ruisonderdrukking, zodat jouw opname niet wordt beïnvloed door storende omgevingsgeluiden, zoals wind, als je vaak naar buiten gaat om opnamen te maken. Het interne geheugen van 4GB staat gelijk aan ongeveer 1.570 uur audio.

Schakel eenvoudig tussen het maken van hoogwaardige/lange opnamen en kortere opnames voor meer gemak. Het is perfect voor colleges, muziek oefensessies of gewoon dagelijkse notities! Dit is handig als je vaak naar buiten gaat om opnames te maken. Ruisonderdrukking zorgt ervoor dat je opname niet wordt beïnvloed door storende omgevingsgeluiden zoals wind. Je kunt de voice recorder met 1 beweging activeren en een opname starten. Schuif de opname schakelaar gewoon naar voren als hij klaar is voor gebruik!

Voordelen

 • Je kunt gedetailleerde video’s maken zonder achtergrondgeluid dankzij de stilte.
 • Als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke recorder die niet veel ruimte in beslag neemt, dan is de Olympus VN-541 PC voicerecorder perfect voor u.

Nadelen

 • Met geheugenkaarten kun je de opslagcapaciteit niet vergroten.

3. Philips DVT1110

Deze voicerecorder is bijzonder gebruiksvriendelijk. Druk één keer op de knop en hij is klaar om op te nemen. Dankzij de capaciteit van 4 GB kun je tot 572 uur aan opnames of 432 uur aan audio op dit apparaat opslaan! Dankzij de nieuwe lithiumbatterijen gaat de Philips DVT1110 ongeveer 12 uur mee op één lading. Dit betekent dat je zich geen zorgen meer hoeft te maken over elke dag opladen!

De Philips DVT1110-voicerecorder is perfect voor het maken van aantekeningen tijdens colleges of vergaderingen dankzij het eenvoudige ontwerp dat niet veel ruimte inneemt, waardoor je het apparaat gemakkelijk kunt meenemen. Het is ook mogelijk om opnamen te voorzien van een datum en tijd als dat nodig is; gebruik hiervoor de gratis pc-software je kunt beginnen met opnemen met slechts

Voordelen

 • De batterij gaat 12 uur mee op een volle lading.

Nadelen

 • Een geheugenkaart zal de opslagcapaciteit niet verbeteren.

4. Philips DVT2110

De Philips DVT2110 voicerecorder is een geweldig hulpmiddel voor het maken van aantekeningen en het maken van opnames in het klaslokaal, tijdens vergaderingen of tijdens conferenties. Dit apparaat biedt geluid van hoge kwaliteit dankzij het ingebouwde ruisonderdrukkingssysteem, dat ervoor zorgt dat het geen achtergrondgeluiden oppikt, zoals mensen die in de kamer praten. Met deze audiorecorder gaat niets verloren dankzij de superieure opnamekwaliteit!

Voordelen

 • Op een volle batterij gaat de voicerecorder 36 uur mee.
 • Je kunt ook de optionele VoiceTracer-stemherkenningssoftware gebruiken om gesproken woorden om te zetten in uitgeschreven tekst.

Nadelen

 • De VoiceTracer stemherkenningssoftware is niet inbegrepen bij deze stemrecorder.

5. Olympus VN-541 PC + TP-8

Dit is een digitale dictafoon van hoge kwaliteit, met een intern geheugen van 4GB en een externe telefoon microfoon. Hierdoor kun je zowel inkomende als uitgaande telefoongesprekken opnemen op de recorder. Bovendien zorgt de ruisonderdrukking functie voor een heldere opname van geluiden in de kamer.

Deze Olympus voicerecorder is perfect voor studenten of zakenmensen die voortdurend aantekeningen willen maken maar hun laptop niet altijd bij de hand hebben. Hij werkt niet alleen als voicerecorder, maar fungeert ook als USB-stick met een opnamecapaciteit van maar liefst 1570 uur.

Voordelen

 • Dankzij ruisonderdrukking kun je duidelijke opnames maken zonder omgevingsgeluid.

Nadelen

 • Er wordt geen software voor stemopname meegeleverd met de stemrecorder.

6. Sony ICD-PX370

De ICD-PX370 van Sony is een geweldige kleine voicerecorder die kan worden gebruikt voor studenten die aantekeningen maken van colleges of voor zakelijke professionals die belangrijke vergaderingen opnemen. Het apparaat maakt gebruik van microSD-kaarten voor geheugenopslag, waardoor het gemakkelijk is om bestanden over te zetten op een ander apparaat zoals een computer.

Het wordt geleverd met 4 GB intern flash geheugen en kan tot 32 GB aan extra opslagruimte gebruiken. Dit maakt hem perfect voor het opslaan van lezingen, interviews of seminars; de microfoon heeft ruisonderdrukking technologie zodat je jouw opnamen zelfs in luide omgevingen zoals luchthavens of treinstations kunt horen.

Met de ingebouwde USB-stekker kun je de voicerecorder rechtstreeks op een computer aansluiten zonder kabels – handig als je jouw opnamen onmiddellijk in een e-mail wilt uploaden of op de computer wilt opslaan.

Voordelen

 • Een geheugenkaart kan worden gebruikt om de interne opslag te vergroten.
 • Dankzij de ruisonderdrukking kun je kristalheldere opnamen maken zonder achtergrondruis.

Nadelen

 • Het is moeilijk om jouw stem te moduleren om de stemrecorder te bedienen.

7. Philips PocketMemo vergader recorder DPM8900

De Philips PocketMemo Meeting Recorder DPM8900 is de ideale voicerecorder om te gebruiken tijdens een vergadering. Dankzij de 360-graden geluidsopname is iedereen in de ruimte hoorbaar. Zo kun je de vergadering zonder problemen uitschrijven. Hij bevat 4 microfoons die je standaard op de voice recorder aansluit.

Je kunt deze uitbreiden tot maximaal 6 microfoons. Naast microfoons wordt ook de SpeecExec Dictate software van Philips meegeleverd. Hiermee kun je jouw geluidsfragmenten rechtstreeks naar een pc of server uploaden met speciale dicteersoftware (pc).

Voordelen

 • Iedereen in de vergaderruimte is te horen via de 360-graden geluidsopname, want voor alle anderen klinkt het alsof je er zelf bij bent.
 • Je kunt jouw bestanden moeiteloos overzetten naar een computer met de meegeleverde SpeechExec Dictate-software.

Nadelen

 • Er is geen transcriptieset inbegrepen bij de template.

8. Sony ICD-UX570

Met de Sony ICD-UX570 maak je spraakopnamen waarvan je zeker weet dat ze van goede kwaliteit zijn. De spraakrecorder past de gevoeligheid van de microfoon aan het volume van de audiobron aan. Daardoor worden harde geluiden correct opgenomen, zodat jouw opnamen niet vervormd raken en je ze niet hoeft te wissen.

Dankzij de gevoelige S-microfoon kun je ook audiobronnen opnemen die ver weg zijn. Dat betekent dat je niet vlak naast de spreker hoeft te staan als je bijvoorbeeld een interview opneemt. De ruisonderdrukkende microfoon zorgt ervoor dat witte ruis tot het verleden behoort. Zo maak je geen stemopnames met storende achtergrondgeluiden.

Voordelen

 • De gevoelige S-microfoon zorgt ervoor dat je zwakke geluiden kunt registreren.
 • Door de ruisonderdrukkende microfoon heb je geen last van ongewenste bijgeluiden, waardoor je stemopnames altijd goed hoorbaar zijn.

Nadelen

 • Je hebt een microSD-kaart nodig als je de opslagcapaciteit van 4GB wilt uitbreiden.

9. Olympus DM-720

De Olympus DM-720 heeft vier belangrijke kenmerken die jouw opname-ervaring verbeteren en het je gemakkelijker maken om op te nemen. Het eerste kenmerk zijn de drie ingebouwde microfoons die ontworpen zijn om geluid uit alle richtingen op te pikken.

Het tweede kenmerk is dat de microfoons in een hoek van 90 graden zijn geplaatst, zodat ze niet naast elkaar maar boven elkaar zitten. Dit is niet voor niets gedaan. Het stelt je in staat de geluidsgolven beter te onderscheiden en stemmen, die anders ongehoord zouden blijven, vanuit alle hoeken tegelijk op te pikken.

De derde functie lijkt misschien niet veel, maar het maakt jouw opnamen erg handig, omdat het je de optie geeft om delen van het geluid over te slaan waar niet gesproken werd of waar geen ruis was, zodat je de lengte van jouw opnamen kunt inkorten door die delen te verwijderen.

Voordelen

 • Dankzij de ruisonderdrukking kun je zuivere opnames maken zonder achtergrondruis.
 • Er kan een geheugenkaart in de MicroSD-sleuf worden geplaatst om de interne opslag te vergroten.

Nadelen

 • De voicerecorder wordt niet geleverd met spraakherkenningssoftware.

10. Sony ICD-PX470

Op nummer 10 hebben we de Sony ICD-PX470. Het eerste kenmerk van deze voicerecorder is zijn laag-afsnij filter dat geluid wegsnijdt, behalve de stemmen van mensen en andere relevante geluiden, om een schonere opname te maken. Vervolgens komt datgene wat hem zo speciaal maakt: zijn microfoonsysteem.

Wat dit microfoonsysteem zo geweldig maakt, is dat het je in staat stelt van veraf op te nemen of van moeilijk te bereiken plaatsen van dichterbij, omdat het geluid beter oppikt dan andere. Verder heeft de ICD-PX 470 4GB intern geheugen, maar dit kan worden uitgebreid met maximaal 32 GB via micro SD-kaartsleuven, zodat je gemakkelijk zoveel mogelijk opnamen kunt opslaan zonder dat je zich zorgen hoeft te maken dat de opslagruimte opraakt.

Hij heeft ook een USB-aansluiting waarmee je hem snel op een PC of Laptop kunt aansluiten en al jouw opgenomen bestanden onderweg kunt overzetten. Tot slot wordt hij gevoed door één AAA-batterij die tot 9 uur meegaat, dus je hoeft jezelf nooit zorgen te maken dat de batterij leeg raakt tijdens het gebruik.

Voordelen

 • Het S-microfoonsysteem vangt geluiden op die ver weg en onduidelijk zijn.
 • Een SD-kaart kan worden gebruikt om de interne opslagcapaciteit te vergroten.

Nadelen

 • Het is niet mogelijk om met de stemrecorder te communiceren via spraak.

Er zijn veel verschillende soorten voicerecorders en ook veel merknamen die ze verkopen. Sommige voice recorders hebben een ingebouwde microfoon, andere niet. De beste voice recorder is degene die zowel aan jouw wensen als aan jouw budget voldoet.

Mensen die hun recorder willen gebruiken voor het opnemen van evenementen zoals concerten, zakelijke bijeenkomsten, of zelfs gewoon casual gesprekken moeten een recorder kopen die een goede kwaliteit pick-up bereik en helderheid heeft. Het gaat erom waar je hem voor nodig heeft en hoeveel je kunt uitgeven om er een te kopen!

Hoe neem ik mijn stem op?

Er zijn veel verschillende manieren om je stem op te nemen. Dit hangt allemaal af van wat je wilt opnemen, waarom je het wilt opnemen en hoeveel geld je beschikbaar hebt om een voicerecorder te kopen. Bepaalde types voice recorders worden geleverd met ingebouwde microfoons, wat betekent dat ze meteen kunnen worden gebruikt zonder dat je een externe microfoon hoeft aan te schaffen!

Deze types van recorders zijn goedkoper in vergelijking met degenen die niet hebben hun microfoon al geïnstalleerd in het apparaat. Sommige mensen geven de voorkeur aan het gebruik van hun digitale camera’s of mobiele telefoons bij het opnemen van gesprekken, omdat tegenwoordig bijna alle moderne apparaten hebben ingebouwde video / audio-opname functies!

Kun je een telefoongesprek opnemen zonder dat de andere persoon het weet?

Ja, er zijn gesofisticeerde opnameapparaten die een door geluid geactiveerde functie hebben, wat betekent dat zij uit zichzelf kunnen inschakelen zodra het volume van het omgevingslawaai luid genoeg is om trillingen te produceren die door de opname microfoon van het apparaat kunnen worden gedetecteerd.

Er zijn ook digitale recorders die je van tevoren kunt instellen en strategisch in de kamer kunt plaatsen waar je een gesprek met een andere persoon voert; de recorder bevindt zich dan automatisch op een armlengte afstand van de spreker en begint met opnemen zodra iemand begint te praten!

Je kunt ook gebruik maken van jouw mobiele telefoon of digitale camera voor dit doel, omdat de meeste moderne technologieën van vandaag zijn uitgerust met video / audio-opname functies!

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Meer gidsen bekijken

Deel dit artikel:

Geen Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yari Franken
Yari Franken

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om een berichtje achter te laten in de opmerkingen sectie.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

HomeMenuWishlistNaar boven