Beste tandenborstels top 10

Als het gaat om onze mondhygiëne, kan het moeilijk zijn om de beste tandenborstel voor onze behoeften te vinden. Er zijn veel verschillende soorten opzetborstels, borstelharen en handvatten. Het type opzetborstel kan variëren van borstels met zachte haren voor gevoelige tanden tot borstels met harde haren voor mensen met meer geavanceerde tandheelkundige behoeften. Borstelharen zijn er in verschillende lengtes, vormen en maten, evenals stijfheidsniveaus. Handgrepen variëren van standaardlengte tot verlengde lengte of kunnen worden gedraaid, afhankelijk van persoonlijke voorkeur.

Bovendien zijn er verschillende merken beschikbaar, variërend van handtandenborstels tot elektrische tandenborstels die vaak functies hebben zoals timers en druksensoren, maar die ook toegang tot elektriciteit nodig hebben, wat misschien niet altijd mogelijk is tijdens het reizen of kamperen bijvoorbeeld. Daarom hebben we je deze opties geboden voor de beste tandenborstels die momenteel op de markt zijn. Dus lees verder!

1. Oral-B Pro 3 3500 Zwart + CrossAction opzetborstels (4 stuks)

Als je op zoek bent naar een tandenborstel met veel functies, dan is de Oral-B Pro 3 3500 Black + CrossAction opzetborstels (4 stuks) een geweldige optie. Met 4 verschillende opzetborstels is hij perfect om 1,5 jaar je tanden mee te poetsen. Bovendien laat de verkleuring van de borstels je weten wanneer het tijd is om ze te vervangen. En als je je poetsbeurt moet aanpassen, maken de 3 verschillende standen dat mogelijk. De tandenborstel heeft ook een poetsdruksensor en gaat ongeveer 24 minuten mee op één lading.

Voordelen

 • Je voorkomt beschadiging van je tanden door het lichtsignaal en het vertragen van de tandenborstel als gevolg van de druksensor.
 • Met drie poetsstanden biedt deze Oral-B Pro-tandenborstel meer opties dan andere Oral-B Pro-tandenborstels.
 • Dankzij de vier opzetborstels heb je genoeg kwasten voor ongeveer een jaar.

Nadelen

 • Het reisetui werkt niet als oplader, dus vergeet niet het dockingstation mee te nemen op vakantie.
 • Omdat de tandenborstel niet is gekoppeld aan je smartphone, ontvang je geen feedback over hoe goed je poetst.

2. Oral-B iO – 8n Wit en Zwart Duo Pack + iO Ultimate Clean-opzetborstels (8 stuks)

De nieuwe iO-tandenborstel van Oral-B is de perfecte aanvulling op jouw routine voor mondhygiëne. Hij wordt geleverd met 8 opzetborstels, zodat je je tanden tot wel 2 jaar schoon kunt houden. Bovendien heeft hij 6 poetsstanden voor elke behoefte, en Bluetooth-connectiviteit, zodat je realtime feedback kunt krijgen over je poetstechniek. De levensduur van de batterij is ook indrukwekkend, tot 14 dagen tussen oplaadbeurten.

Voordelen

 • Met de mondkaart van de applicatie kun je precies zien welke tanden je goed poetst of voorzichtiger moet poetsen.
 • Met 6 poetsstanden kun je snel de intensiteit van de poetsbeurt aanpassen en je tanden grondig reinigen.
 • Deze kit wordt geleverd met twee tandenborstels en de benodigde opzetborstels om jullie beiden bijna een jaar lang te laten poetsen.

Nadelen

 • Je krijgt maar één oplaadstation, dus je moet de tandenborstels één voor één opladen.
 • De Oral-B iO 9n heeft meer poetsstanden dan de tandenborstels van Sonicare.

3. Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6807/63

De Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6807/63 is een geweldige tandenborstel met veel functies om het tandenpoetsen gemakkelijker te maken. Deze functies omvatten een waarschuwing wanneer het tijd is om de opzetborstel te vervangen, een chip die informatie over uw poetsgedrag registreert en het EasyStart-programma als elektrische tandenborstels nieuw voor jou zijn. De intervaltimer en timer van 2 minuten zorgt er ook voor dat je al je tanden lang en goed genoeg poetst, terwijl de poetsdruksensor ervoor zorgt dat je niet te ruw poetst.

Voordelen

 • Deze tandenborstel reinigt grondiger dan typische elektrische tandenborstels met 62.000 poetsbewegingen per minuut.
 • Je kunt tussen tanden reinigen en bloedend tandvlees voorkomen met de InterCare opzetborstel.

Nadelen

 • Dit model heeft slechts 1 poetsstand, wat minder is dan andere ProtectiveClean-tandenborstels.
 • Omdat je geen reisetui ontvangt, stop je de tandenborstel in het etui als je op vakantie gaat.

4. Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6807/63 + Intercare-opzetborstels (4 stuks)

Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6807/63 + Intercare opzetborstels (4 stuks) is de perfecte tandenborstel voor jou. Deze elektrische tandenborstel wordt geleverd met 4 opzetborstels en heeft een EasyStart-programma, dat het vermogen geleidelijk verhoogt in 14 sessies om gebruikers te laten wennen aan het poetsen met een elektrische tandenborstel.

De interval timer en 2-minuten timer zorgen ervoor dat je lang genoeg op elk plekje van je mond poetst, terwijl de poetsdruksensor voorkomt dat er te veel druk op je tandvlees wordt uitgeoefend. Voor degenen die nieuw zijn met het gebruik van elektrische borstels, deze wordt zelfs geleverd met een handige handleiding in de doos!

Voordelen

 • Deze tandenborstel reinigt grondiger dan gewone elektrische tandenborstels met 62.000 poetsbewegingen per minuut.
 • Je krijgt genoeg opzetborstels om een jaar lang je tanden te poetsen dankzij de 4 extra opzetborstels van InterCare.

Nadelen

 • Als je op vakantie gaat, bewaar je tandenborstel dan op een veilige en droge plaats, want deze wordt niet geleverd in een handbagagekoffer.

5. Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 HX6839/28

Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 HX6839/28 is een geweldige tandenborstel voor mensen die wittere tanden willen hebben. De Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 HX6839/28 heeft een poetsstand die tandplak en verkleuring van jouw tanden verwijdert, evenals de Optimal White opzetborstels.

De poetsdruksensor waarschuwt je ook als je tijdens het poetsen te veel druk uitoefent, wat jouw tandvlees kan beschadigen of kronen op restauraties in de mond kan breken. Met 2 timers meet deze tandenborstel of je lang genoeg poetst en herinnert je eraan wanneer het tijd is om van kant te wisselen om ervoor te zorgen dat zowel de rechter- als de linkermolaren gelijk worden gepoetst.

Voordelen

 • Deze tandenborstel reinigt grondiger dan andere ProtectiveClean-tandenborstels omdat hij 62.000 poetsbewegingen per minuut gebruikt.
 • Met de Optimal White opzetborstel en de witte poetsstand kun je je tanden witter maken.
 • Je kunt jouw tandenborstel veilig en hygiënisch vervoeren in het reisetui.

Nadelen

 • De tandenborstel heeft twee poetsstanden, wat minder is dan andere ProtectiveClean-tandenborstels.
 • Het reisetui fungeert niet als oplader, dus vergeet niet je oplaadstation mee te nemen op vakantie.

6. Oral-B iO Ultimate Clean Zwart (8 stuks)

De Oral-B iO Ultimate Clean Black (8 stuks) is een tandenborstel die is ontworpen om tandplak te verwijderen dat zich diep tussen je tanden bevindt. Deze borstel wordt geleverd met 8 verschillende opzetborstels en heeft borstelharen die op 16 graden zijn geplaatst, wat zich aanpast aan je tanden. Als je twee keer per dag 2 minuten poetst, moet je de opzetborstels na 3 maanden vervangen.

Voordelen

 • Ontworpen om tandplak te verwijderen dat zich diep tussen je tanden kan bevinden.
 • Er wordt een hoek van 16 graden gebruikt voor de borstelharen en er worden acht verschillende opzetborstels meegeleverd.

Nadelen

 • De kop van de tandenborstel is vrij groot.

7. Oral-B Pro 3 3900 Zwart

De Oral-B Pro 3 3900 Black is een fantastische tandenborstel voor mensen met een beperkt budget die goede poetsresultaten willen. Deze wordt geleverd met twee tandenborstels en drie verschillende standen, waardoor hij makkelijk in gebruik is door de lichtring bovenop die aangeeft wanneer je je poetstechniek moet veranderen. Als je op zoek bent naar een goedkope maar betrouwbare elektrische tandenborstel, dan is dit misschien iets voor jou!

Voordelen

 • Je kunt tandbeschadiging voorkomen door de druksensor en het lichtsignaal te gebruiken, waardoor je tandenborstel langzamer gaat.
 • Met drie reinigingssnelheden heeft deze Oral-B Pro-tandenborstel meer opties dan andere Oral-B Pro-modellen.

Nadelen

 • Hoewel het niet mogelijk is om de tandenborstel aan een smartphone te koppelen, ontvang je geen feedback over hoe effectief je je tanden poetst.
 • Er is slechts één oplaadstation beschikbaar, dus je moet de tandenborstels één voor één opladen.

8. Philips DiamondClean 9000 HX9914/54 Duo-pakket

De Philips DiamondClean 9000 HX9914/54 Duo Pack is een eersteklas tandenborstel met een aantal fantastische functies. Enkele van de opvallende kenmerken zijn de mogelijkheid om te kiezen uit 4 poetsstanden en 3 verschillende sterktes, evenals de BrushSync-koppeling die de poetsstand automatisch aanpast aan de opzetborstel.

Bovendien waarschuwt de tandenborstel je dankzij de druksensor ook wanneer je te veel kracht gebruikt. Tot slot, wat deze tandenborstel echt uniek maakt, is de mogelijkheid om verbinding te maken met een app die je tips geeft om je poetsgedrag te verbeteren. De app registreert eventuele slijtage en laat je weten wanneer de borstel moet worden vervangen.

Voordelen

 • De app geeft je poetssnelheid, de timer, de poetsdruksensor en handige suggesties weer om je poetstechniek te verbeteren.
 • Met de vier poetsstanden kun je moeiteloos de poetsintensiteit wijzigen, zodat je bhaast gevoelige tanden of bloedend tandvlees en heb geen problemen.
 • Je ontvangt twee complete tandenborstels en twee oplaadalternatieven, zodat je tegelijkertijd kunt poetsen.

Nadelen

 • De tandenborstels hebben geen lichtring, dus je voelt alleen het handvat trillen en krijgt een melding in de app als je te hard drukt of te veel beweegt tijdens het poetsen.
 • Er is geen mondkaart in de app, dus je kunt niet zien welke tanden je beter moet poetsen.

9. Philips Sonicare DiamondClean Smart 9000 HX9917/89

De Philips Sonicare DiamondClean Smart 9000 HX9917/89 is een tandenborstel met een aantal fantastische functies. Enkele van de functies zijn de mogelijkheid om te kiezen uit 4 verschillende poetsstanden en 3 intensiteiten, evenals de microchip in de opzetborstel die de beste instellingen voor u kiest.

De bijbehorende smartphone-app coacht je zelfs bij het poetsen! Een andere leuke eigenschap van deze tandenborstel is dat hij kan worden opgeladen in het reisetui of met het oplaadglas.

Voordelen

 • Met de vier poetsstanden kun je eenvoudig de poetsintensiteit wijzigen, zodat je gemakkelijk gevoelige tanden of bloedend tandvlees kunt reinigen.
 • Met het oplaadbare reisetui is het opladen van je tandenborstel een fluitje van een cent.
 • Op de mondkaart in de app kun je zien welke tanden je goed poetst of duidelijker moet poetsen.

Nadelen

Omdat de tandenborstel de SenseIQ-technologie mist, moet je zelf de juiste poetsstand kiezen.

10. Philips Sonicare Prestige 9900 HX9992/12 + Premium All-in-One opzetborstels (4 stuks)

Het is belangrijk dat je de juiste tandenborstel voor jouw tanden gebruikt. De Philips Sonicare Prestige 9900 HX9992/12 + Premium All-in-One opzetborstels (4 stuks) heeft veel functies om je mond gezond te houden, dus het is het overwegen waard als je op zoek bent naar een nieuwe tandenborstel.

Sommige van deze functies omvatten SenseIQ-technologie, feedback in een bijbehorende smartphone-app en vervangingswaarschuwingen op het handvat. Naast deze handige functies bevat dit product ook vier opzetborstels met driehoekige uiteinden en lange borstelharen. Over het algemeen doet dit Phillips Sonicare-product uitstekend werk om jouw tanden en tandvlees gezonder te houden dan ooit tevoren!

Voordelen

 • De tandenborstel past de poetsintensiteit automatisch aan op basis van jouw mondgezondheid.
 • De kracht van de tandenborstel zit in de app. Met de smartphone-app kun je uitgebreide gegevens over je poetsbeurt bekijken, zodat je precies weet hoe je deze kunt verbeteren.
 • Met deze set heb je genoeg opzetborstels om je tanden een jaar lang schoon te maken.

Nadelen

 • Door het constante gebruik van verschillende poetsstanden zal de batterij sneller leeg raken. Vergeet niet om het aan te vullen voordat het opraakt.

Er zijn veel verschillende tandenborstels op de markt, maar ze zullen je tanden niet allemaal zo schoon en gezond mogelijk maken. Om een tandenborstel van hoge kwaliteit te vinden die dit doel bereikt, moet je overwegen de informatie in onze post te gebruiken om de juiste te kiezen voor jezelf of je dierbaren. We hopen dat je deze tips nuttig vond! Vergeet niet met ons te delen welke functies voor jou het belangrijkst waren, zodat we onze inhoud kunnen blijven verbeteren. Nogmaals bedankt voor het lezen en een fijne dag verder!

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Meer gidsen bekijken

Deel dit artikel:

Geen Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yari Franken
Yari Franken

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om een berichtje achter te laten in de opmerkingen sectie.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

HomeMenuWishlistNaar boven