Beste radiaalzaagmachines top 10

Een goede radiaalzaag heeft kracht nodig, maar ook precisie en veiligheidsvoorzieningen. Dit is een lijst van de top 10 beste radiaalzaagmachines die vandaag beschikbaar zijn, gerangschikt volgens hun kwaliteit en prestaties op een aantal verschillende gebieden: bladgrootte, bladmateriaal, zaagcapaciteit, garantie lengte, gewicht capaciteit, en prijs.

We begrijpen dat het moeilijk kan zijn om de juiste te vinden.

Daarom hebben we deze lijst van de top 10 beste radiaalzaagmachines samengesteld om jouw beslissing te vergemakkelijken. Wat jouw behoeften ook zijn, wij hebben de perfecte radiaalzaag voor je op deze lijst. Met zoveel geweldige opties om uit te kiezen, ben je zeker om de perfecte te vinden voor jouw behoeften.

1. Makita LS1018LN

De Makita LS1018LN is de beste radiaalzaag voor doe-het-zelvers. Het is een krachtige, heavy-duty zaag die allerlei handige functies heeft voor de fanatieke doe-het-zelver. Het meegeleverde zaagblad is geschikt voor alle houtsoorten en heeft een diameter van 260 mm, zodat je overal met gemak doorheen zaagt.

U kunt hem aansluiten op jouw stofzuiger zodat je zich geen zorgen hoeft te maken over rondvliegend vuil tijdens het zagen, of de lasergeleider gebruiken als je hulp nodig hebt om precies te weten waar je moet zagen. Plus, dit gereedschap is kantelbaar!

Voordelen

 • Dankzij de tafelverlenging blijven grote stukken hout stevig staan terwijl je jouw zaagbereik vergroot.
 • Bij het zagen in rechte lijnen is de lasergeleider een handig hulpmiddel.
 • De maximale zaagdiepte van 85 millimeter is geschikt voor een groot aantal toepassingen.

Nadelen

 • In de kit is slechts één zaagblad inbegrepen.

2. DeWalt DWS774-QS

De DeWalt DWS774-QS is een krachtige radiaalzaag die je kan helpen bij al jouw doe-het-zelf projecten. Hij is veelzijdig, gemakkelijk te gebruiken en heeft tal van functies voor de enthousiaste doe-het-zelver.

Het meegeleverde zaagblad van 216 mm zaagt overal moeiteloos doorheen en is groot genoeg om voor bijna elk project te worden gebruikt. Met deze zaag kun je hoekige hoeken tot 48 mm diep zagen. Je zult ook genieten van de vele functies, zoals het vergrendelen van de kop, zodat deze op zijn plaats blijft tijdens transport of kleinere zaagklussen, kantelen tot 48 graden, en nog veel meer!

Voordelen

 • De zaaglijn wordt duidelijk aangegeven door het schaduwlijn systeem, zodat je het zaagblad gemakkelijk kunt controleren.
 • De radiaalzaag is gemakkelijk te vervoeren door zijn lichte gewicht en kleine afmetingen.
 • Dankzij de stofafzuiging kun je werken zonder dat je zich zorgen hoeft te maken over stof.

Nadelen

 • Het is onmogelijk om een uitbreiding met een dubbele deur toe te voegen, wat het werken met grote materialen bemoeilijkt.

3. Metabo KGS 254 M

Als je op zoek bent geweest naar een radiaalzaag om te gebruiken, is de Metabo KGS 254 M een geweldige keuze. Deze zaag heeft vele eigenschappen die hem perfect maken voor elk soort werk en kan in verschillende situaties gebruikt worden. De eerste eigenschap is dat hij aan de linkerkant tot 47 graden zaagt, wat het voor je gemakkelijker maakt wanneer je met hoeken of bochten werkt.

Hij zaagt ook door hout, houten panelen en MDF-platen, wat jouw werk veel eenvoudiger en veiliger maakt, omdat er minder kans op letsel is bij het zagen van dit soort materialen. Een ander voordeel van deze zaag is dat de ingebouwde laser en ingebouwde verlichting je helpen recht te zagen zonder dat je zich zorgen hoeft te maken over wat er achter jouw rug gebeurt – gewoon de zaag instellen en gaan.

De zaagdiepte begrenzer maakt jouw werk nog eenvoudiger doordat je hem helemaal naar wens kunt instellen, zodat je gemakkelijk groeven kunt maken. Het zaagblad kan ook door dikke en brede balken worden geduwd.

Voordelen

 • De verlengtafel zorgt ervoor dat grote stukken hout stevig blijven staan en vergroot jouw zaagbereik.
 • Om zuiver rechte zaagsneden te krijgen, zijn de lasergeleiding en de ingebouwde verlichting heel nuttig.
 • Door zijn maximale diepte van 92 millimeter is de Metabo KGS 254 M ideaal voor de meest uiteenlopende werkzaamheden.

Nadelen

 • De zak is niet groot genoeg om jouw werkplek na uitgebreid zagen helemaal vrij van zaagsel te houden.

4. Metabo KGS 216 M

Een radiaalzaag is een veelzijdig gereedschap dat kan worden gebruikt in de bouw, elektrotechniek en timmerwerk. De KGS 216 M van Metabo heeft vele eigenschappen die hem tot een van de meest populaire keuzes voor deze professionals maken.

Met het 7-inch blad met teflon coating kun je gemakkelijk door taaie materialen zagen. De uitklapbare tafel verlengingen geven je stabiliteit bij het werken aan grote stukken hout of metaal. Als je meer ruimte rond jouw werkgebied nodig hebt, kun je met de dieptebegrenzer van de zaag snel instellen hoe diep de bladen in jouw project gaan.

Met de ingebouwde lasergeleider zaagt deze zaag altijd probleemloos rechtdoor – ook als het onder een hoek is! De Metabo KGS 216 M is een betrouwbare en veelzijdige keuze voor elke professional die op een tijdbesparende manier met zijn zaag wil werken.

Voordelen

 • De verlengarmen draaien een grote cirkelzaag in een cirkel, waardoor hij gemakkelijker te hanteren is. Grote stukken hout blijven stevig en uitgestrekt dankzij de tafelverlenging.
 • Voor precieze zaagsneden zijn de lasergeleider en het ingebouwde licht handige hulpmiddelen.
 • Met een maximale zaagbreedte van 305 millimeter kun je gemakkelijk door dikke materialen zagen.

Nadelen

 • De zak is niet groot genoeg om jouw werkplek volledig vrij te houden van zaagsel na uitgebreide timmerwerkzaamheden.

5. Einhell TE-SM 254 Dual

De Einhell TE-SM 254 Dual radiaalzaag is het perfecte gereedschap voor het zagen van grote stukken hout. De zaagkop kantelt beide kanten op, zodat je jouw werkstukken dubbel schuin kunt zagen. Met 2100W vermogen en een blad dat tot 305 mm diep reikt, is deze radiaalzaag krachtig genoeg voor elke klus.

Met behulp van hoeken op de draaibare tafel en een lasergeleider waar het zaagblad terechtkomt, kun je gemakkelijk de perfecte zaagsnede maken. En als het tijd is om de bladen te verwisselen, hoef je er alleen maar snel een van achteren in te klikken, zonder dat je eerst iets anders hoeft te demonteren!

Voordelen

 • De lasergeleider is een effectief instrument voor het maken van rechte zaagsneden.
 • Dankzij de maximale zaagbreedte van 305 mm is het zagen van grote voorwerpen ook geen probleem.

Nadelen

 • Omdat de tafel niet kan worden uitgeschoven, kun je geen uitgebreide materialen zoals laminaatvloeren gebruiken.

6. Bosch PCM 8 S

De Bosch PCM 8 S is een high-end radiaalzaag die jouw werk eenvoudiger zal maken. De aluminium constructie is gebouwd om lang mee te gaan, en de lasergeleiding, geïntegreerde verlichting, en stofafzuiging opties zijn kenmerken die het vermelden waard zijn.

De verstelbare hoogte van maximaal 65 mm en breedte van maximaal 220 mm maken hem perfect voor grotere werkstukken. Als je op zoek bent naar een betrouwbare radiaalzaagmachine met een uitstekende garantie, dan is dit misschien precies wat je nodig hebt!

Voordelen

 • Een verlengtafel geeft extra steun voor lange werkstukken, zoals laminaatvloeren of plinten.
 • De lasergeleiding en geïntegreerde verlichting zijn handig voor het zagen van rechte lijnen.
 • Het lichte gewicht en compacte ontwerp van de radiaalzaag maken hem eenvoudig te vervoeren.

Nadelen

 • Er wordt slechts één zaagblad meegeleverd.

7. BLACK+DECKER BES710-QS

Deze zaag is perfect voor elke klus die je in jouw werkplaats moet klaren. Dit gereedschap beschikt over een radiaalzaag met 2100W vermogen, die ervoor zorgt dat de zaagsneden nauwkeurig en precies zijn. Hij beschikt ook over een gemakkelijk te gebruiken schaduwlijn functie die ervoor zorgt dat je lijnen recht zijn tijdens het zagen.

De BLACK+DECKER BES710-QS is ontworpen om licht en toch duurzaam te zijn; hij kan zelfs tot 92 mm diep hout aan! Met een blad van 254 mm kan deze zaag gemakkelijk door stukken hout van 40 x 204 mm of 92 x 305 mm zagen. Als je op zoek bent naar een veelzijdige elektrische radiaalzaag, dan is dit product misschien precies waar je naar op zoek was!

Voordelen

 • De trekfunctie maakt de radiaalzaag ideaal voor het zagen van bredere balken en latten van hout.
 • De schaduwlijn is een handig hulpmiddel om ervoor te zorgen dat jouw zaagsneden recht zijn.
 • De zaagdiepte van 92 mm maakt het mogelijk om door zware balken te zagen.

Nadelen

 • Omdat hij geen onderstel heeft, kun je moeilijk op de ideale hoogte werken.

8. DeWalt DWS780-QS

De DeWalt DWS780-QS is een radiaalzaag die perfect is voor precisie zaagwerk. Hij heeft vele kenmerken die hem onderscheiden van de concurrentie. Enkele van zijn kenmerken zijn de lineair gelagerde horizontale rails met bronzen geleiders voor maximale precisie bij het zagen van materialen tot 345 millimeter breed.

De hoge, dubbele aanslag met verstelbare steun secties biedt de hulp die je nodig hebt bij het werken aan grote projecten, en de mogelijkheid om non-ferrometalen te zagen door gebruik te maken van de zaagblad klemmen en het aanpassen van de draaisnelheid van de zaag.

Voordelen

 • Het schaduwlijn systeem zorgt ervoor dat je de zaaglijn duidelijk kunt zien, waardoor je het zaagblad eenvoudig kunt controleren.
 • Je kunt tot 345 millimeter breed en 110 millimeter diep zagen dankzij het forse zaagblad van 305 millimeter.
 • De zaagkop kan worden ingesteld om alle denkbare verstek zaagsneden te maken.

Nadelen

 • Omdat het programma een uitgebreide variëteit aan bestandstypes heeft, is het moeilijk om met enorme materialen te werken.

9. Metabo KGS 305 M

De Metabo KGS 305 M is een krachtige, duurzame radiaalzaag die beschikt over een aluminium spuitgieten ontwerp en geïntegreerde tafel verlengstukken om gemakkelijk te kunnen zagen. Met zijn vermogen om 305 mm zaagbladen aan te kunnen, is hij ook zeer geschikt voor zware taken. Deze zaag is ideaal voor als je met zo weinig mogelijk stof wilt werken.

De veiligheidsfuncties van dit gereedschap zorgen ervoor dat je het zonder zorgen kunt gebruiken: de spilvergrendeling, de start stroombegrenzing en de zaagbladklem zorgen er allemaal voor dat je veilig bent wanneer je dit gereedschap gebruikt.

Voordelen

 • Met de tafelverlenging kun je jouw zaagbereik vergroten en grote stukken hout stevig houden terwijl je kleinere stukken toch stabiel kunt zagen.
 • De lasergeleider is een handig instrument voor rechte zaagsneden.
 • De maximale zaagdiepte van 105 millimeter maakt hem geschikt voor een breed scala aan toepassingen.

Nadelen

 • Er wordt slechts 1 zaagblad meegeleverd.

10. BLACK+DECKER BES700-QS

Het is moeilijk om de juiste zaag te vinden voor je werk, maar de BLACK+DECKER BES700-QS is een uitstekende keuze. Dit 10″ zaagblad biedt veel kracht en precisie. Het heeft een radiale arm die 45 graden kantelt voor verstekzagen, waardoor het perfect is voor het zagen van kroonlijsten of andere moeilijk bereikbare hoeken.

Het laser kruispunt zorgt voor nauwkeurige metingen en minder giswerk; dit help je bij het maken van zuivere zaagsneden zonder gekartelde randen. Het LED-licht zorgt voor zichtbaarheid, zelfs in slecht verlichte omgevingen zoals kelders of garages – geen vermoeide ogen meer! De stofzak vergt geen onderhoud en vangt al het afval op dat tijdens het werken ontstaat; jouw werkplaats ziet er daardoor netter uit dan ooit tevoren

Voordelen

 • De radiaalzaag heeft een trekknop waarmee je met gemak dikkere balken en plaatmateriaal kunt zagen.
 • Een handig hulpmiddel om recht te zagen is de schaduwlijn.
 • Met een maximale zaagbreedte van 305 mm is het maken van brede materialen niet moeilijk.

Nadelen

 • Hij is moeilijk te bewerken omdat hij geen onderstel heeft.
 • Omdat hij slechts een maximale zaagdiepte van 62 mm aankan, is hij minder geschikt voor het zagen van dikke planken of balken.

Het kan moeilijk zijn om te weten welke radiaalzaag het beste is voor jouw behoeften. Na het lezen van deze top 10, zou je een goed idee moeten hebben van waar je op moet letten bij de aankoop van een van deze radiaalzaagmachines. Onze top 10 lijst bevat een aantal geweldige opties, maar vergeet niet om jouw specifieke behoeften te overwegen voordat je een aankoop doet. Bedankt voor het lezen!

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Meer gidsen bekijken

Deel dit artikel:

Geen Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yari Franken
Yari Franken

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om een berichtje achter te laten in de opmerkingen sectie.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

HomeMenuWishlistNaar boven