Beste processoren top 10

beste processor

De beste processoren zijn die processoren die de meeste prestaties leveren per uitgegeven dollar. In dit artikel vind je een lijst van de top 10 beste processoren op de markt van vandaag.

Er zijn een paar dingen die je moet overwegen wanneer je een nieuwe processor wilt kopen, zoals of je deze voor persoonlijke of professionele redenen zult gebruiken en wat voor budget je hebt.

In deze lijst vind je een aantal processoren die passen bij verschillende budgetten en doeleinden, zodat er voor elke gebruiker een optie is. Laten we eens een kijkje nemen naar de top 10 beste processoren op de markt vandaag:

1. AMD Ryzen 7 3700X

Ik denk dat de AMD Ryzen 7 3700X een processor is die het overwegen waard is voor een upgrade. Hij heeft 8 cores en 16 threads, heeft momenteel de laagste TDP van 65W, wordt geleverd met een Wraith Prism koeler, heeft een kloksnelheid van 3.6 GHz (basis) en 4.4 (boost), wat hem zowel energiezuinig als krachtig tegelijk maakt.

Dit zou dus een uitstekend moederbord zijn om te overwegen als je op zoek bent naar iets dat bijna elke taak aankan die op zijn pad komt, zoals het streamen van video’s of het spelen van grafisch intensieve spelletjes, zonder veel lawaai te maken of te snel oververhit te raken.

Voordelen

 • Krachtig
 • Goed voor het streamen van video’s en het spelen van grafisch intensieve games
 • Laag TDP van 65W, dus laag geluidsniveau en stroomverbruik
 • Wordt geleverd met een Wraith Prism koeler die stil is maar ook de processor goed koel houdt, zelfs onder belasting

Nadelen

 • Een aparte videokaart is vereist omdat de processor geen ingebouwde GPU heeft.

2. AMD Ryzen 9 5900X

De AMD Ryzen 9 5900X is een van de krachtigste processoren op de markt van vandaag. Met 12 cores en 24 threads heeft deze processor een Turbo snelheid van 4,8 GHz en een kloksnelheid van 3,7 GHz. De Socket (CPU) is AM4 (5th gen AMD) en hij ondersteunt ook DDR4 RAM

.

Met zo’n grote kracht dat het wordt beschouwd als een van de top processoren op de markt van vandaag, zijn er een aantal nadelen en voordelen aan de aankoop van dit product. Bijvoorbeeld, hoewel ja, er is nog nooit meer rekenkracht voor jouw dollar uitgegeven dan wat je kunt krijgen met een AMD Ryzen 9 Processor (zoals deze).

Voordelen

 • Overklok deze chip voor meer rekenkracht en minder laadtijden.
 • Dankzij 12 cores en 24 threads kun je verschillende zware taken tegelijk uitvoeren, zoals gamen, streamen en bestanden uitpakken.
 • Uw processor werkt snel met een gecombineerde cache van 70 MB.

Nadelen

 • De 5900X heeft een TDP van 105W, dus zorg voor voldoende koeling en stroomtoevoer.

3. Intel Core i5 9600K

Intel Core i5 9600K, Het eerste wat opvalt aan deze processor is dat hij een hoge kloksnelheid heeft van 3,7 GHz en een turbo boost snelheid van 4,6 GHz. Dit betekent dat de processor moeiteloos de meeste games die momenteel op de markt zijn, kan draaien zonder enige moeite. Deze processor is uitgerust met een geïntegreerde videochip, waardoor je geld kunt besparen op de aanschaf van een aparte grafische kaart.

Het betekent ook dat het moederbord slechts één PCI-E slot nodig heeft, omdat het geen ruimte hoeft te gebruiken voor een aparte videokaart. Het laatste wat ik over dit product wil vermelden is dat je het gemakkelijk kunt overklokken dankzij het Z370 moederbord, dat ook slechts één PCI-E slot nodig heeft.

Voordelen

 • Dankzij de 6 kernen is deze processor zeer geschikt voor multitasking.
 • Dit moederbord heeft geïntegreerde Intel graphics.
 • Dankzij de ontgrendelde multiplier van deze processor kun je hem overklokken.

Nadelen

 • Deze processor wordt niet geleverd met een processorkoeler. Kijk ook eens naar onze speciale aanbiedingen.

4. AMD Ryzen 7 5800X

De AMD Ryzen 5 5800X is een nieuwe high-end processor van AMD die krachtige functies heeft waarmee je de meest veeleisende games kunt spelen met de hoogst mogelijke framerates. Deze processor is uitgerust met 8 cores en 16 threads, waardoor hij zeer geschikt is voor multitasking. De maximale kloksnelheid van dit product is 4,0 GHz, maar houd er rekening mee dat de turbo snelheid 4,2 GHz is.

Deze processor wordt geleverd met een Wraith Spire CPU koeler, waardoor het redelijk eenvoudig is om dit product te overklokken. Als je een nieuwe high-end gaming processor wilt en niet van plan bent om een aparte grafische kaart aan te schaffen, dan raad ik je ten zeerste AMD’s Ryzen 5 5800X aan.

Voordelen

 • Overklok deze processor om de prestaties te verbeteren en laadtijden te verkorten.
 • Met 8 cores en 16 threads kun je verschillende complexe activiteiten tegelijk doen, zoals gamen, streamen en bestanden uitpakken.
 • De processor werkt in een razend tempo dankzij de 36 MB gecombineerde cache.

Nadelen

 • Deze chip is alleen compatibel met een AM4 (5e generatie AMD) moederbord en 500-serie chipset.

5. Intel Core i7-11700K

Intel Core i7 11700K is een 8-core processor die is ontworpen voor professionele gebruikers die een krachtige CPU nodig hebben om met verschillende programma’s tegelijk te werken. Dit product heeft het hoogste aantal cores en threads dat momenteel op de markt is.

De standaard kloksnelheid van deze CPU is 3,6 GHz, maar deze kan worden verhoogd tot 4,3 GHz, wat hem nog krachtiger maakt. Met de ontgrendelde multiplier kun je de i7 11700K overklokken, wat de prestaties zal verbeteren door de laadtijden te verkorten, vooral bij nieuwe games die nu uitkomen.

Voordelen

 • Deze processor is ideaal voor gaming vanwege zijn hoge turbo kloksnelheid van 5.0GHz.
 • Met acht cores en 18 threads kun je verschillende intensieve applicaties tegelijk draaien, zoals Adobe Premiere Pro.
 • Met de ontgrendelde multiplier kun je de turbo klokfrequentie opvoeren en het proces nog sneller maken.

Nadelen

 • Deze processor is uitgerust met een Intel Core i7-8086K processor, wat een degelijke CPU is voor gaming. Je hebt echter wel een aparte videokaart nodig om high-end games te spelen met deze processor.

6. Intel Core i5 9400F

Dit is een geweldige all-round processor voor gamers en zakelijke gebruikers met een budget. De zes cores zijn krachtig genoeg om zelfs veeleisende multitasking te ondersteunen, terwijl het ontbreken van hyperthreading betekent dat het gemakkelijker is om hogere kloksnelheden te bereiken.

Als je niet van plan bent te overklokken, maar toch een behoorlijk overklok potentieel wilt, dan is deze chip een goede keuze, en met een prijs van minder dan $200 is hij zeker het overwegen waard.

Voordelen

 • Ideaal voor multitasking dankzij de 6 cores.
 • Wordt geleverd met een standaard processorkoeler.

Nadelen

 • De CPU heeft geen geïntegreerde video component, dus je hebt een aparte videokaart nodig.

7. Intel Core i9-11900K

Intel Core i9-11900K is ontworpen voor gamers die serieus met hun games bezig zijn. Dit product is de beste gaming processor op de markt van vandaag. Hij is voorzien van een Intel UHD Graphics 750 videochip waarmee je nieuwe games kunt spelen met een extreem hoge framesnelheid per seconde.

Met 8 cores en 16 threads kan deze CPU intensieve toepassingen aan. De standaard kloksnelheid van deze CPU is 2,5 GHz, maar deze kan worden opgevoerd tot 5 GHz dankzij de ontgrendelde multiplier, waardoor het proces nog sneller verloopt.

Voordelen

 • De Core i9-7900X is een zes-kernige processor met zes kernen, twaalf threads en een maximale turbo kloksnelheid van 5,2 GHz, wat geweldig is voor gaming.
 • Met 8 cores en 16 threads kun je meerdere veeleisende activiteiten tegelijk uitvoeren met toepassingen als Adobe Premiere Pro.
 • Met de ontgrendelde multiplier kun je de turbo kloksnelheid overklokken en de CPU nog sneller maken.

Nadelen

 • Deze CPU is ideaal voor degenen die gewoon willen gamen met een budget. De ingebouwde videochip is krachtig genoeg voor basis gaming en grafische bewerking, maar je hebt een speciale videokaart nodig om high-end games met deze processor te spelen.

8. Intel Core i7 10700KF

De Intel Core i7 10700KF is zeer geschikt voor fanatieke gamers en beeldbewerkers. Deze i7 CPU heeft 8 cores en maar liefst 16 threads. Dit in tegenstelling tot zijn voorganger, de 9700K, die slechts 8 threads heeft. Hierdoor kun je in meerdere vensters tegelijk werken tijdens het bewerken van foto’s en video’s of tutorials bekijken tijdens het gamen.

Dankzij de basisklok van 3,8 gigahertz en de turbo klok van 5 gigahertz is deze ook erg snel. Dankzij de ontgrendelde multiplier kun je de i7 10700K nog verder overklokken. Deze processor is compatibel met RAM van maximaal 2933 megahertz.

Voordelen

 • Dankzij de 8 cores en 16 threads kun je verschillende ingewikkelde taken tegelijk uitvoeren.
 • De 5 GHz turbo kloksnelheid van de CPU maakt hem ideaal voor complexe taken.
 • De ontgrendelde multiplier zorgt voor eenvoudige overklokbaarheid, wat essentieel is bij de JEDEC eis om op 1333MHz (4x203MHz) te draaien.

Nadelen

 • De overklokte CPU verbruikt een hoge hoeveelheid energie, zoals aangegeven door de 125W rating.
 • De 10700KF heeft geen ingebouwde video processor, dus zorg ervoor dat je een eigen GPU hebt.

9. Intel Core i5-11400F

De Intel Core i5 11600F is geschikt voor basistaken en fotobewerking. Deze processor heeft 6 cores en 12 threads, dus je hebt genoeg rekenkracht om meerdere taken tegelijk uit te voeren. Je kunt bijvoorbeeld aan spreadsheets in Excel werken terwijl je naar Spotify luistert en Chrome gebruikt. Met een turbo kloksnelheid tot 4,4GHz draaien fotobewerkingsprogramma’s als Adobe Photoshop en basisspellen als The Sims vloeiend.

Het voordeel van turbo technologie is dat je de maximale snelheid kunt bereiken zonder de processor handmatig te overklokken. De Intel Core i5 11600F is geschikt voor basistaken en fotobewerking. Deze processor heeft 6 cores en 12 threads, dus je hebt genoeg rekenkracht om meerdere taken tegelijk uit te voeren.

Voordelen

 • De Ryzen 7 2700H CPU is een uitstekende keuze voor videobewerking of andere taken die veel multitasking capaciteiten vereisen.
 • Uw computer zal niet langzamer worden in toepassingen zoals Adobe Photoshop vanwege de 4,4GHz turbo kloksnelheid.

Nadelen

 • Een Core i5 CPU kan multitasken, maar je hebt een i7 CPU en voldoende RAM nodig om dit te doen.

10. AMD Ryzen 7 3800X

De AMD Ryzen 7 3800X is een krachtige, high-end processor die gemakkelijk kan worden gebruikt voor gaming en andere veeleisende taken, zoals video- en beeldbewerking. Hij heeft 8 cores en 16 threads waarmee je kunt multitasken zonder dat jouw computer jouw prestaties in de weg zit.

De Ryzen 7 3800X heeft een basis kloksnelheid van 3,9 GHz en een maximale turbo boost van 4,5 GHz, waarmee hij tot 20% sneller is dan het vlaggenschip van de vorige generatie desktop CPU’s met 8 kernen, de Ryzen 7 2700X. Je kunt deze processor ook met gemak overklokken, mits je het juiste moederbord hebt.

Behalve voor gaming wordt deze processor ook gebruikt voor foto- en videobewerking, vanwege het hoge aantal cores waarmee je meerdere programma’s tegelijk kunt openen zonder last te hebben van vertragingen of haperingen.

Voordelen

 • Geschikt voor high-end gaming.
 • Heeft een maximale kloksnelheid van 4,5 GHz.
 • Biedt 8 cores en 16 threads, wat geweldig is voor multitasking.

Nadelen

 • Turbo kloksnelheid van 4.5 GHz is alleen mogelijk met een high-end moederbord.

Aangezien er veel verschillende soorten processoren zijn, kunnen mensen het moeilijk vinden om de beste voor hen te kiezen. Maar als kopers eenmaal achter hun individuele behoeften en voorkeuren zijn gekomen, is het kiezen van de juiste processor niet zo moeilijk.

Men kan de prijs als leidraad gebruiken, maar het zou slechts ongeveer 30% van het totale evaluatieproces moeten zijn bij het kopen van een goede processor. Hoewel de prijs van een processor belangrijk is, zijn er nog andere essentiële factoren waarmee rekening moet worden gehouden om de juiste te kiezen.

Wat is een processor?

Een processor is een apparaat dat programma-instructies uitvoert. Hij heeft geen eigen onafhankelijk geheugen, maar alle noodzakelijke gegevens en programmeercode worden opgeslagen in externe geheugen apparaten zoals harde schijven, flash drives en solid-state disks (SSD’s).

Is een 1,1 GHz processor snel?

Conventionele processors die worden gebruikt in computers, laptops, tablets en smartphones hebben een klokfrequentie tussen 1 GHz en 3 GHz.

Wat is een goede processor?

Een goede processor moet voldoen aan de behoeften en voorkeuren van de gebruikers, die afhangen van hun individuele behoeften en voorkeuren. Maar ook andere belangrijke factoren moeten in overweging worden genomen, zoals bijvoorbeeld de snelheid van de processor.

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Meer gidsen bekijken

Deel dit artikel:

Geen Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yari Franken
Yari Franken

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om een berichtje achter te laten in de opmerkingen sectie.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

HomeMenuWishlistNaar boven