Beste nas’ top 10

Mensen moeten op de hoogte zijn van de best beoordeelde en betrouwbaarste NAS (Network Attached Storage) die vandaag de dag op de markt verkrijgbaar is. Over het algemeen wil je gaan voor een product dat door anderen is uitgeprobeerd en getest voordat je het aanschaft. In dit artikel lees je wat je moet zoeken in een NAS en welke network-attached storage-producten sterk worden aanbevolen.

1. Qnap TS-230

Met het Qnap TS-230 instapmodel NAS voor thuisgebruik kun je films streamen en back-ups maken van jouw bestanden. Installeer tot 2 harde schijven of SSD’s. Via myQNAPcloud, heb je gemakkelijk toegang via internet tot alle familiefoto’s, muziek, of video’s die je op de NAS heeft opgeslagen. De H.264 hardware decoding converteert video’s naar een afspeelbaar formaat.

Bovendien kun je automatisch en eenvoudig back-ups maken zodat je nooit meer belangrijke bestanden verliest. Mensen moeten op de hoogte zijn van de best beoordeelde en meest betrouwbare netwerkopslag die vandaag op de markt beschikbaar is. Over het algemeen wil je gaan voor een product dat door anderen is uitgeprobeerd en getest voordat je het aanschaft.

Voordelen

 • Met 2GB RAM, kun je de NAS met meer dan 10 gebruikers tegelijk gebruiken.
 • Dankzij videodecodering kun je video’s converteren naar universele formaten die door de meeste apparaten worden ondersteund.

Nadelen

 • Interne harde schijven zijn niet inbegrepen.

2. Synology DS920+

Synology’s nieuwste krachtige desktop NAS, de DS920+, is uitgerust met een nieuwe quad-core CPU en 4 GB RAM. Hij levert alle prestaties die je nodig hebt voor professioneel gebruik. Bovendien is de DS920+ uitgerust met twee M.2 SSD-sleuven die kunnen worden gebruikt voor caching of krachtige opslag pools. De 2 ingebouwde Gigabit Ethernet poorten bieden extra netwerksnelheden, waardoor het een uitstekende keuze is voor zakelijke toepassingen zoals virtualisatie en multimedia bewerking.

Voordelen

 • De 2,5 inch HDD draait met 5400 rpm, wat gelijk is aan eerdere versies. Met de Intel Celeron Quad-Core processor en 4GB RAM, kan de NAS meerdere taken tegelijk beheren.
 • 2 Gigabit Ethernet-aansluitingen zijn beschikbaar op deze NAS voor bliksemsnelle bestandsoverdracht.

Nadelen

 • De interne harde schijven en solid-state drives worden niet meegeleverd.

3. Synology DS220j

De Synology DS220j is een starter NAS voor dagelijks gebruik. Je installeert tot 2 harde schijven met een grootte van 2,5 of 3,5 inch en een totale opslagruimte van 32TB in de DS220j. Dit is genoeg opslagruimte voor 3200 Full HD-films. Je kunt met de Synology NAS eenvoudig automatische back-ups maken, zodat je bestanden bewaard blijven.

Je kunt ook films en muziek naar jouw tv streamen via de DiskStation-software of QuickConnect. Sla al jouw foto’s, documenten en films op in de cloud. Daarna kun je deze bekijken op een laptop, smartphone of tablet. Zelfs wanneer je niet thuis bent. Deze NAS heeft een Quad-Core processor waarmee je meerdere taken tegelijk kunt uitvoeren.

Voordelen

 • De NAS kan veel activiteiten tegelijk uitvoeren dankzij de Quad-Core CPU.
 • Je kunt elke film op NAS bekijken op jouw smartphone, tablet, pc of smart-tv met Plex.

Nadelen

 • Niet inbegrepen in deze deal zijn interne harde schijven. Bekijk onze speciale aanbiedingen voor extra besparingen.

4. Qnap TS-453D-4G

De Qnap TS-453D-4G is een NAS ontworpen om jouw gegevens op te slaan en jouw media te streamen. Met 4 harde schijf bays, kun je de TS-453D-4G configureren in een RAID 0 setup om de prestaties te verhogen of een RAID 1, 5, 10 setup voor extra veiligheid.

De TS-453D-4G heeft een snelheid tot 2.7GHz en kan jouw 4K video’s streamen. Hij beschikt over een dubbele 2.5 Gigabit Ethernet Poort, zodat je de Qnap TS-453D-4G kunt uitbreiden met meerdere apparaten of gebruik kunt maken van link aggregatie voor nog hogere snelheden.

Voordelen

 • De drie 10/100/1000 Gigabit Ethernet poorten ondersteunen een maximale verbindingssnelheid van 5 Gbps.
 • Om een M.2 SSD of een 10GbE netwerk module te installeren, sluit je een PCIe uitbreiding aan.

Nadelen

 • Je hebt een NAS met meer verwerkingskracht nodig als je hem wilt gebruiken voor kleine of grote bedrijven.

5. Synology DS218play

De Synology DS218play is een NAS met ruimte voor 2 harde schijven, ontworpen voor filmfanaten. Dankzij de 1,4GHz Quad-Core processor en 1GB RAM kun je live 4K video bestanden streamen en transcoderen naar je smart TV of console. Als je de Synology-app installeert, kun je ook media afspelen op jouw smartphone en tablet.

Je kunt zelfs muziek van je NAS naar speakers sturen die Google Cast ondersteunen. Met de fotosoftware kun je al jouw foto’s organiseren met labels, ze sorteren in albums en jouw afbeeldingen direct delen met vrienden of familie. Je hebt toegang tot jouw film- en foto collectie in een externe browser via de eenvoudige QuickConnect-site van Synology.

Voordelen

 • Je kunt jouw computer via DLNA rechtstreeks aan jouw tv koppelen om films te kijken, naar muziek te luisteren en foto’s te bekijken.
 • Je kunt een verscheidenheid aan programma’s toevoegen aan de NAS via het app center.

Nadelen

 • De interne harde schijf is niet inbegrepen. Bekijk onze speciale aanbiedingen.

6. Asustor Drivestor Pro AS3304T

Er zijn op dit moment veel opties op de markt, maar een van onze favoriete NAS-servers is de Asustor Drivestor Pro AS3204T. Het heeft een verbazingwekkende hoeveelheid functies die het elke cent waard maken.

Allereerst is een van de belangrijkste kenmerken dat het een 2TB ram heeft. Afhankelijk van het type persoon dat je bent, lijkt deze functie misschien niet zo belangrijk, maar geloof ons als we zeggen dat het geweldig is. Als je meer ruimte en snelheid nodig hebt voor dingen als games of films, zal dit je leven veel gemakkelijker maken omdat er zoveel informatie tegelijk op kan.

Voordelen

 • De HPE ProLiant ML250 Gen9 backup server biedt een maximale capaciteit van 256 terabyte. Met vier slots voor harde schijven, kun je zelf de totale opslagcapaciteit voor jouw back-upoplossing kiezen.
 • De Quad-Core CPU stelt je in staat om veel activiteiten tegelijk te doen en media naar verschillende gadgets te sturen.

Nadelen

 • De Apple TV wordt niet geleverd met harde schijven, dus overweeg zeker al onze add-ons voor een uitgebreide set.

7. WD My Cloud EX2 Ultra 4TB

Iedereen heeft een back-upoplossing nodig voor zijn gegevens. Daarom is het zo belangrijk om de juiste NAS-server te vinden, zoals de WD My Cloud EX2 Ultra 4TB. Dit product is perfect voor degenen die veel opslagruimte nodig hebben en films op meer dan één apparaat tegelijk willen bekijken. Het beste deel? Het schakelt zichzelf uit als je het niet gebruikt! Lees hier meer over dit geweldige product!

Een van de eerste geweldige dingen aan deze NAS-server is dat hij 2 vooraf geconfigureerde schijven heeft. Als je niet veel kennis hebt van het opzetten van jouw eigen RAID-installatie, is dit ideaal omdat je alleen maar twee harde schijven in de sleuven hoeft te plaatsen, en boem, je bent klaar om te beginnen. Hoe meer harde schijven je toevoegt, hoe groter je totale ruimte zal zijn, dus voel je vrij om te kiezen hoeveel opslag je voor jezelf wilt!

Voordelen

 • Met 1TB RAM, kun je multitasken op de NAS met maximaal 10 mensen tegelijk.
 • Omdat de CPU twee kernen heeft, kun je zonder problemen meerdere activiteiten tegelijk uitvoeren.

Nadelen

 • Je hebt een HDMI-kabel nodig om de NAS rechtstreeks op jouw tv of computermonitor aan te sluiten.

8. Synology DS220+

De Synology DS220+ is een compacte NAS die twee harde-schijf sleuven biedt voor meer opslagruimte. Hij heeft 2 GB RAM, waardoor hij on-the-fly videotranscodering kan uitvoeren, waardoor het mogelijk wordt sommige films in Full HD-kwaliteit te streamen. Hij heeft ingebouwde ondersteuning voor verschillende protocollen voor het delen van bestanden, zodat je snel toegang hebt tot jouw bestanden via het internet.

Voordelen

 • Je kunt elke film op jouw NAS in HD bekijken op jouw smartphone, tablet, pc of smart-tv met Plex.
 • De NAS heeft een snelle internetverbinding dankzij de twee 2 Gigabit Ethernet-aansluitingen.

Nadelen

 • Neem geen harde schijf in jouw computer op; ga in plaats daarvan voor onze aanbiedingen voor bundels.

9. WD My Cloud EX2 Ultra 8TB

De WD My Cloud EX2 Ultra 8TB is een van de beste NAS-apparaten op de markt. Het heeft 2 voorgeconfigureerde schijven, 4 TB totale opslagcapaciteit en uitgebreide gegevensbescherming. Dit apparaat heeft ook een uitbreidingspoort waarmee je snel enkele foto’s of documenten kunt overbrengen van een externe harde schijf of USB-flashstation. De WD My Cloud EX2 Ultra 8TB is te koop bij Amazon voor 299 dollar, wat een goede prijs is gezien de functies en kwaliteit.

Voordelen

 • Je kunt de NAS met meer dan 10 personen tegelijk bedienen als hij 1TB RAM heeft.
 • Aangezien de processor twee kernen heeft, kun je veel activiteiten tegelijk uitvoeren.

Nadelen

 • Er is geen HDMI-aansluiting op de NAS, dus hij kan niet rechtstreeks op een televisie of computer monitor worden aangesloten.

10. Asustor Lockerstor 4 AS6604T

Asustor Lockerstor 4 AS6604T is een krachtig en betrouwbaar NAS-apparaat dat perfect is voor zowel de veeleisende gebruiker thuis als een klein kantoor. Het heeft ruimte voor 4 ‘gewone’ harde schijven, en het werkt met een snelle internetverbinding, dankzij de dubbele 2,5 Gigabit Ethernet-poort. De AS6604T heeft ook 4GB DDR4 RAM, dus je kunt er zeker van zijn dat hij alle opslag behoeften aankan. Bovendien wordt hij geleverd met 3 jaar garantie, wat de kwaliteit en betrouwbaarheid nog eens extra aantoont.

De AS6604T wordt geleverd met 4 bays, en kan alle soorten ‘gewone’ harde schijven aan. Elke bay is geschikt voor een 3,5″ SATA HDD of SSD, en elke bay heeft een maximale capaciteit van 12TB (hoewel je waarschijnlijk minimaal 2TB schijven wilt gebruiken om de meest effectieve prestaties te krijgen).

Voordelen

 • Met de Intel Celeron Quad-Core processor en 4GB DDR4 RAM, is de NAS extreem snel.
 • Je kunt tot 16 apparaten aansluiten op elke server, dankzij de twee 2,5 GbE-poorten, die een maximale Ethernet-snelheid van 5 GBit bieden.

Nadelen

 • Als je op zoek bent naar een bundel met een externe harde schijf, kijk dan eens naar onze bundels.

Als het gaat om het vinden en kopen van de beste NAS voor jouw behoeften, is het belangrijk om onderzoek te doen. Door recensies te lezen en te praten met mensen die ervaring hebben met verschillende modellen, kun je een goed idee krijgen van wat voor je het beste zal werken.

Houd in gedachten dat ieders behoeften anders zijn, dus er is geen pasklaar antwoord als het gaat om het kiezen van de perfecte NAS. Met de juiste informatie en een beetje geluk zul je het ideale model voor jouw thuis- of kantoornetwerk kunnen vinden. Bedankt voor het lezen!

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Meer gidsen bekijken

Deel dit artikel:

Geen Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yari Franken
Yari Franken

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om een berichtje achter te laten in de opmerkingen sectie.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

HomeMenuWishlistNaar boven