Beste muizen top 10

beste muis

Je bent op zoek naar een nieuwe muis, maar je weet niet welke je moet kopen. Er zijn zoveel verschillende muizen op de markt, dat het moeilijk kan zijn om te beslissen welke muis geschikt is voor jou. Wil je een draadloze muis of een muis met draad? Een ergonomische muis of een gaming muis?

Maak je geen zorgen, wij kunnen je helpen. We hebben reviews van alle beste muizen op de markt, en we kunnen je helpen er een te vinden die aan jouw wensen voldoet. Of je nu een draadloze muis of een muis met draad wilt, wij hebben het allemaal voor je geregeld. En als je hulp nodig hebt bij het kiezen van de beste muis voor jou, maak je geen zorgen – ons team van experts staat altijd klaar om al je vragen te beantwoorden

1. BlueBuilt CM01 Silent Click Wireless Mouse

De BlueBuilt CM01 Silent Click draadloze muis is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een muis met meerdere knoppen en verschillende snelheden. De muis heeft negen programmeerbare knoppen, die gebruikt kunnen worden om toegang te krijgen tot of te schakelen tussen je favoriete programma’s.

Dankzij de rubberen grip is deze muis perfect voor urenlang klikken. Als je iets preciezers nodig hebt, heeft de muis ook een instelbare dpi, wat hem zeer geschikt maakt voor grafische ontwerpers. Om de BlueBuilt CM01 Silent Click draadloze muis in te stellen, sluit je simpelweg de USB ontvanger aan op je computer en kun je hem meteen gebruiken.

Voordelen

 • Dit product wordt geleverd met 5 jaar garantie.
 • De zachte knoppen leiden je niet meer af met klikkende geluiden, wat handig is tijdens het werk of om medepassagiers niet te storen.
 • Deze muis is ambidexter en kan zowel door links- als rechtshandigen worden gebruikt.

Nadelen

 • Er zijn geen extra knoppen aan de zijkant van de muis.

2. Apple Magic Mouse

De Apple Magic Mouse heeft verschillende eigenschappen die hem uniek maken ten opzichte van andere muizen op de markt. Je kunt deze muis bijvoorbeeld net als een smartphone bedienen, door heen en weer te vegen om door webpagina’s te bladeren. Wie de voorkeur geeft aan een meer traditionele bediening, kan ook kiezen voor één- of tweeknopsbediening.

De muis heeft een draadloze Bluetooth-verbinding die werkt met Apple-producten, waaronder de Macbook Air. Een van zijn meest unieke eigenschappen is het laser tracking mechanisme. De Magic Mouse heeft geen fysieke balletjes onder de muis, wat betekent dat er geen linker- en rechterknop zijn om op te klikken; je hoeft de muis alleen maar fysiek rond te duwen om knoppen te simuleren. De Magic Mouse heeft ook een glazen oppervlak onder het apparaat, wat betekent dat hij op vrijwel elk soort oppervlak werkt.

Voordelen

 • Vegen, scrollen en klikken op het aanraakscherm zonder knoppen te gebruiken.
 • De muis maakt een Bluetooth-verbinding.
 • Dankzij iPadOS kun je de Apple Magic Mouse 2 ook op je iPad gebruiken.

Nadelen

 • Als je de muis niet gebruikt, wordt hij niet opgeladen.

3. Logitech M330 Silent Wireless Mouse Black

De Logitech M330 Silent Wireless Mouse is ideaal voor mensen die een draadloze muis willen zonder afleidende klikgeluiden. Deze muis heeft stille knoppen met rubberen schakelaars die het geluid dempen, waardoor hij 90% minder geluid maakt dan een standaard muis terwijl de vertrouwde klik beweging behouden blijft. De USB nano-ontvanger kan op jouw laptop of pc worden aangesloten en meteen draadloos verbinding maken met de muis. Ideaal voor mensen die niet gestoord willen worden door klikgeluiden of voor mensen die hun werk met anderen delen. De batterijen gaan tot 24 maanden mee, dus je hoeft zich geen zorgen te maken over het vaak vervangen ervan.

Voordelen

 • Deze muis kan tot 24 maanden op één batterij werken dankzij de automatische slaapstand.
 • De draadloze ontvanger maakt via Bluetooth verbinding met jouw laptop of desktop.

Nadelen

 • Er zijn geen extra knoppen aan de zijkanten van de muis.

4. Trust Sura Wireless Mouse

De Trust Sura Wireless Mouse kan draadloos worden gebruikt dankzij de (meegeleverde) USB-ontvanger. Hierdoor ben je niet beperkt in bewegingsvrijheid door een draad. Aan de zijkant van de muis zitten 2 knoppen voor het navigeren door je internetbrowser en een knop om de cursor snelheid aan te passen. Deze muis kan worden gebruikt in combinatie met Windows 7, 8, 10, Vista, of Mac OS X 10.5 laptops of latere versies.

Voordelen

 • De USB-ontvanger ontvangt het signaal van de zender en zendt het naar jouw computer of laptop via een kabel die op een beschikbare USB-poort wordt aangesloten.
 • Het ergonomische ontwerp beperkt de ontwikkeling van RSI en andere problemen.

Nadelen

 • Deze muis is niet ontworpen voor linkshandigen.

5. HP 100 Wired Mouse

Je kunt gemakkelijk werken op jouw laptop of desktop met de HP 100 Wired Mouse. Je kunt de muis aansluiten via de USB-A poort van je pc of laptop. Dankzij het symmetrische ontwerp is de muis geschikt voor zowel links- als rechtshandigen. Iedereen kan hem gebruiken. Nadat je de muis hebt uitgepakt, kun je hem gemakkelijk aansluiten en meteen aan de slag, want hij is plug-and-play.

Voordelen

 • Gemakkelijk werken op jouw laptop of desktop
 • Geschikt voor zowel links- als rechtshandige mensen.

Nadelen

 • De muis is niet draadloos

6. Microsoft Wireless Mobile Mouse 3600 Black Bluetooth

Je kunt kijken naar deze Microsoft Wireless Mobile Mouse 3600 Black Bluetooth, die handig is voor het werk met Windows 8 en 10. Het is ook compatibel met Mac OS X 10.10 en Android 5.0. Dankzij Bluetooth 4.0 biedt hij naadloze connectiviteit zonder storingen of vertragingen tijdens het gebruik. Deze muis is geschikt voor zowel rechts- als linkshandige mensen. Dankzij de BlueTrack-technologie kun je met deze muis gemakkelijk op elk oppervlak werken. De muis heeft een ergonomisch ontwerp dat prettig in de hand ligt.

Voordelen

 • De batterij gaat slechts 12 maanden mee.
 • Deze muis is geschikt voor zowel links- als rechtshandige personen.

Nadelen

 • In vergelijking met een laser sensor presteert de optische sensor slechter op veel oppervlakken.

7. 3Dconnexion SpaceMouse Compact

3Dconnexion SpaceMouse Compact is de beste muis voor professionele 3D ontwerpers. Het heeft 6-vrijheidsgraden waardoor het gemakkelijk is om de kijkhoek met precisie te regelen. Het ontwerp van deze muis zorgt ervoor dat je sneller kunt werken omdat je één hand op de muis kunt bedienen en een andere hand kunt gebruiken om objecten te manipuleren.

Zo kun je bewerkingen op het object uitvoeren terwijl je het roteert. Door 2 programmeerbare knoppen te koppelen, is jouw andere hand vrij om met een standaard muis te werken om te bewerken wat je in 3D bekijkt.

Voordelen

 • Ontworpen om met één hand te werken, waardoor een tweede hand vrij blijft voor andere activiteiten.
 • Zowel te gebruiken door links- als rechtshandigen.

Nadelen

 • Het is niet mogelijk deze muis te gebruiken zonder hem op een USB-poort aan te sluiten.

8. Logitech G502 HERO High Performance Gaming Mouse

Je kunt de Logitech G502 HERO High Performance Gaming Mouse volledig naar wens instellen om de overhand te krijgen tijdens je online gamesessies. Deze gloednieuwe muis heeft RGB-verlichting, zodat je kunt kiezen uit een van de 16,8 miljoen beschikbare kleuren. En er is geen tekort aan knoppen, want deze heeft maar liefst 11 knoppen die je allemaal naar wens kunt programmeren.

Daarnaast heeft de muis een HERO sensor die je kunt instellen op een DPI van 25.000 voor een precieze mik. En als de muis te licht aanvoelt, kun je verschillende gewichtjes toevoegen om een comfortabel gewicht te vinden. Zo kun je deze G502 muis helemaal naar wens aanpassen.

Voordelen

 • De G502 is ontworpen om op een breed scala aan oppervlakken te werken dankzij de verstelbare sensor.
 • Om de gevoeligheid van je cursor in te stellen, pas je de snelheid van de HERO 25K sensor aan.

Nadelen

 • Logitech Gaming Software is vereist voor sommige profielinstellingen.

9. Evoluent D Wireless Mouse Small

De Evoluent D Wireless Mouse Small is ontworpen voor gemak. De muis kan met beide handen worden gebruikt, zodat je een natuurlijke houding kunt aannemen die pijn in de gewrichten van de handen, polsen, armen en schouders vermindert. Je kunt ook beide voeten plat op de grond houden, wat de belasting vermindert. Om je schouder minder te belasten, is deze muis ook compatibel met de Evoluent VerticalMouse C Right. Op die manier kun je de muis omvormen tot een verticale greep, en je behoeften afstemmen op de vorm en grootte van de muis.

Voordelen

 • Met de USB micro ontvanger, kun je draadloos verbinding maken met jouw computer of desktop.
 • Je kunt webpagina’s gemakkelijk openen met de duimknoppen.

Nadelen

 • Alleen bedoeld voor rechtshandigen.

10. Logitech Mouse M90

De Logitech Mouse M90 is een eenvoudige muis met een paar knoppen. Hij is beschikbaar voor zowel rechts- als linkshandigen, zodat je jouw pols recht kunt houden tijdens het werken of gamen. En aangezien installatie niet nodig is, is deze direct klaar voor gebruik nadat je hem op de USB-poort van jouw computer of laptop hebt aangesloten. De optische sensor zorgt voor een nauwkeurige tracking, terwijl de high-definition optische tracking soepel en responsief is.

Voordelen

 • Geen speciale aanpassingen of instellingen vereist. Hij is ontworpen voor zowel links- als rechtshandigen.

Nadelen

 • Een muis met draad beperkt de reikwijdte meer dan een draadloze muis.

De beste muis voor jouw behoeften is de muis die goed in jouw hand ligt, je voldoende knoppen biedt en een sensor heeft die bij de door jou gewenste gevoeligheid past. Een muis kan links- of rechtshandig worden gebruikt, dus het kiezen van de perfecte muis voor je zal zowel het comfort als de prestaties ten goede komen. Met al deze alternatieven moet het vinden van de beste muis voor persoonlijke behoeften eenvoudig en gemakkelijk zijn!

Wat zijn de 3 soorten muizen?

Er zijn drie hoofdtypen muizen. Dit zijn de muis met draad, de draadloos/optische muis en de lasermuis. Een muis met draad wordt rechtstreeks op jouw computer aangesloten via een draad die signalen uitzendt. Dit betekent dat je met dit type muis zowel beperkt bent in ruimte als in bewegingen.

Het grootste voordeel van een muis met draad is de duurzaamheid. Je hoeft zich geen zorgen te maken over het opladen of vervangen van batterijen. Een draadloze muis verzendt gegevens via een USB-ontvanger die je in een computer poort steekt. Sommige muizen hebben geen draad nodig, omdat ze ingebouwde ontvangers hebben en vertrouwen op signalen van de Bluetooth-verbinding van de computer. Het grootste voordeel van draadloze muizen is het bereik en de bewegingsvrijheid, maar de batterijen moeten wel worden vervangen.

Het derde type muis is de laser muis, die gebruik maakt van een straal laserlicht om oppervlakken te detecteren en precieze bewegingen te genereren. Elk type muis is ontworpen voor verschillende gebruikers, dus je moet jouw persoonlijke behoeften overwegen voordat je investeert in een muis met alle drie de opties.

Wat zijn de toepassingen van een computermuis?

De computermuis heeft verschillende toepassingen. Je kunt er gemakkelijk mee klikken op pictogrammen, links en knoppen. De cursor kan ook worden bestuurd met de richtingstoetsen van de muis, zodat je hem precies kunt richten waar je hem op het scherm wilt hebben.

Zonder een computermuis of een ander invoerapparaat zou je het toetsenbord of touchpad van jouw computersysteem moeten gebruiken om de cursor te besturen, wat erg onhandig zou zijn.

Waarom een muis gebruiken met een laptop?

Hoewel je een laptop ook zonder muis kunt gebruiken, is het veel gemakkelijker om de cursor met een muis te besturen. Het touchpad van een laptop heeft geen richtingstoetsen en beschikt meestal niet over evenveel speciale functies als een standaard computermuis.

Bovendien zou er geen manier zijn om op links of knoppen op het scherm te klikken, tenzij je het toetsenbord of touchpad van jouw computer gebruikt. Zonder een laptop muis zou je de toetsen op jouw computer toetsenbord moeten gebruiken om de cursor te besturen, wat erg omslachtig en tijdrovend kan zijn.

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Meer gidsen bekijken

Deel dit artikel:

Geen Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yari Franken
Yari Franken

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om een berichtje achter te laten in de opmerkingen sectie.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

HomeMenuWishlistNaar boven