Beste MIDI-controller top 10

beste midi controller

De beste MIDI-controller moet alles kunnen wat je nodig hebt. Het is de tool die uw creativiteit in muziekproductie, sound design en andere projecten mogelijk maakt, dus hij moet elke uitdaging aankunnen. Maar welke is de beste? Wij hebben al het onderzoek voor je gedaan, dus lees verder en kom erachter!

1. Akai MPD218

De MPD218 heeft een intuïtief ontwerp dat perfect is voor zowel producers als performers. De pads zijn gerangschikt in twee rijen om het gemakkelijk te maken om drums te spelen of clips te triggeren vanuit uw DAW (digital audio workstation) software zoals Ableton Live. Het is eenvoudiger dan ooit om tijdens het spelen nieuwe partijen te creëren door parameters zoals volumeniveaus of effecten via MIDI-berichten rechtstreeks aan deze regelaars te koppelen – en er is geen noodzaak voor

Voordelen

 • 6 draaiknoppen van je DAW kunnen worden gebruikt om verschillende filters en processors te maken.
 • Je hebt toegang tot veel nieuwe geluiden dankzij de meegeleverde sample collectie.
 • Je kunt handmatig drumritmes spelen met de 16 velocity-gevoelige drumpads.

Nadelen

 • Er is geen scherm op de controller waarmee je informatie kunt bekijken.

2. Novation Launch Control XL

Novation Launch Control XL is een MIDI-controller die, wanneer hij met je favoriete software wordt gebruikt, je de kracht geeft om hands-on muziek te produceren. De controller heeft 8 soundtracks en geeft je volledige controle over deze soundtracks via knoppen en schuifregelaars. Je kunt hem ook gebruiken als een 8-kanaals mengpaneel om muziek te mixen. En tenslotte, het is gemakkelijk genoeg voor beginners maar krachtig genoeg voor professionals!

Voordelen

 • Bij een live optreden of in de studio is dit product ideaal voor producers en DJ’s.
 • Je kunt gemakkelijk software functies aan de knoppen toewijzen.
 • Hands-on control over 8 soundtracks in Ableton.

Nadelen

 • Er worden geen samples meegeleverd in de doos, dus je zult de Launchpad apart moeten aanschaffen.

3. DJ TechTools MIDI Fighter Twister

DJ TechTools MIDI Fighter Twister is een controller voor DJ’s en producers. Het stelt je in staat om uw muziek software te bedienen met de 16 knoppen, RGB-verlichting rond de draaiknoppen en mappings.

De DJ TechTools MIDI Fighter Twister kan worden gebruikt als vervanging voor je muis, toetsenbord of andere controllers – het is niet nodig om hem zelf aan te sluiten op de software. Je kunt deze controller overal gebruiken: op het podium tijdens live optredens, in de studio, of thuis!

De functies omvatten 16 knoppen die reageren of draaien op basis van drukbewegingen; dankzij de RGB-lampjes rond de draaiknoppen heb je altijd overzicht tijdens het produceren; er zijn veel mappings beschikbaar zodat je geen extra apparatuur zoals keyboards nodig hebt.

Voordelen

 • Dankzij de helderheid van de RGB-verlichting kun je zien wat je te wachten staat terwijl je aan het draaien of produceren bent.
 • De MIDI-controller werkt rechtstreeks met Ableton en Traktor dankzij de meegeleverde mappings.
 • De 16 knoppen reageren op drukveranderingen en variëren in reactie.

Nadelen

 • Er is geen mapping voor Serato DJ.

4. Novation Launchpad Mini MK3

De Novation Launchpad Mini MK3 is een MIDI-controller die perfect is voor DJ’s, producers en artiesten. Hij heeft 64 aanraakgevoelige drumpads met achtergrondverlichting, waarmee je melodische en ritmische ideeën kunt creëren zonder je muis aan te raken. Je kunt met de controller ook opnames starten en stoppen, en een Ableton-audioclip activeren door op een knop te drukken.

De Novation Launchpad Mini MK3 hoeft niet handmatig aan de Ableton-functies te worden gekoppeld het gaat allemaal automatisch! Deze MIDI-controller zal je het leven gemakkelijker maken en tegelijkertijd je creativiteit vergroten.

Voordelen

 • De knoppen van de Launchpad Mini zijn dankzij de geïntegreerde MIDI-mappings aan Ableton-functies gekoppeld.
 • Dankzij het compacte formaat is dit apparaat gemakkelijk mee te nemen.
 • De MIDI-converter sluit naadloos aan op Ableton Live, zodat je je productieproces kunt versnellen.

Nadelen

 • Dit MIDI-keyboard heeft niet de aanraakgevoelige drumpads van zijn grotere broer, de Launchkey X.

5. AKAI Fire

De AKAI Fire MIDI controller is het perfecte apparaat voor muziekproducenten die hun opnames naar een hoger niveau willen tillen. Deze controller integreert naadloos met FL Studio, waardoor je gemakkelijk door je presets, samples en het FL Studio menu kunt navigeren. Met de start-, stop-, pauze- en opname knoppen kunt je uw microfoon- en instrument opnamen met slechts 1 druk op de knop starten en stoppen. En omdat je niet afhankelijk bent van het scherm van uw laptop of computer, kunt je gemakkelijk geluid opnemen in een handomdraai.

Voordelen

 • Je kunt snel schakelen tussen presets, samples en het FL Studio menu dankzij het scherm.
 • Met de start-, stop-, pauze- en opname knoppen kunt je het opnameproces versnellen.
 • Je kunt uw workflow verbeteren met de integratie van FL Studio omdat het zo gemakkelijk te gebruiken is.

Nadelen

 • Omdat de MIDI-controller specifiek voor FL Studio is ontworpen, is er geen eenvoudige interactie met andere DAWs.

6. Novation Launchpad X

Als je op zoek bent naar een MIDI-controller, dan is de Novation Launchpad X zeker het overwegen waard. Het heeft veel functies die het onderscheiden van de menigte van andere producten.

Het meest opvallende kenmerk is de integratie met Ableton Live-software. Je hoeft je computermuis minder te gebruiken en kunt alles doen via dit apparaat dat naadloos integreert met alle functies van Ableton Live software. De drumpads zijn aanraakgevoelig, zodat ze harde aanrakingen van zachte aanrakingen onderscheiden. De verlichte drumpads geven aan welke tonen binnen de toonladder van je nummer vallen, zelfs als je geen muzikale achtergrond of kennis van toonladders hebt om mee te beginnen.

Voordelen

 • Dankzij de verlichte drumpads kun je zien welke tonen geschikt zijn voor de toonladder van je nummer.
 • Met dit MIDI-keyboard haal je het beste uit Ableton Live en je hardware-instrumenten.
 • Met de 64 aanslaggevoelige drumpads kun je je volledig uitdrukken via je ritmes en melodieën.

Nadelen

 • Er zit geen scherm op deze MIDI-controller om nuttige informatie te geven.

7. Arturia KeyStep Pro

De Arturia KeyStep Pro is een MIDI controller die heel wat mogelijkheden te bieden heeft. Het is een MIDI keyboard en sequencer in één, waarmee je 4 instrumenten tegelijk kunt aansturen. Je kunt er ook je synthesizer en drummachine mee bedienen. Een andere geweldige eigenschap is dat het CV/Gate signalen heeft, waarmee je je Eurorack modules kunt aansturen. Bovendien heeft het keyboard zelf een aftertouch.

Voordelen

 • Je kunt handmatig melodieën en ritmes maken met de 4-kanaals step sequencer, wat een enorm voordeel is.
 • Met aftertouch kun je je geluiden moduleren wanneer je op de toetsen drukt.
 • Met dit MIDI-keyboard kun je al je hardware- en software-instrumenten aansturen, inclusief Eurorack-apparatuur.

Nadelen

 • 3,5 mm patchkabels om het MIDI-keyboard op uw modulaire apparatuur aan te sluiten zijn niet meegeleverd.

8. Arturia KeyLab Essential 88

De Arturia KeyLab Essential 88 is een MIDI controller die compatibel is met de meeste grote DAWs. Het kan worden gebruikt om de opname software en plugins in je studio aan te sturen. Met dit keyboard kun je tijd besparen door door de menu’s van je opnamesoftware te navigeren, want het heeft een grote draaiknop voor eenvoudige navigatie en een scherm waarmee je snel en eenvoudig tussen audiokanalen kunt schakelen of een actie ongedaan kunt maken. Het keyboard lab beschikt ook over 88 semi-gewogen toetsen die velocity-sensitive zijn, zodat je expressieve performances kunt creëren, zelfs als je geen ervaring hebt met pianospelen.

De Arturia Keyboard Lab Essential 88 maakt het werken aan je volgende muziekproject makkelijker dan ooit tevoren!

Voordelen

 • Je kunt het DAW commandocentrum gebruiken om een audiotrack op te nemen, tussen audiokanalen te wisselen, of een procedure met gemak om te keren.
 • Dankzij het LCD-scherm kun je gemakkelijk door je presets navigeren en nuttige informatie aflezen.
 • Je bespaart tijd omdat je in plaats van een muis, een MIDI-keyboard gebruikt om uw opname software te bedienen.

Nadelen

 • Het toetsenbord heeft geen CV-uitgang waarmee je een modulaire synth kunt aansturen.

9. Akai APC40 MK2

De Akai APC40 MK2 is een MIDI-controller die ideaal is voor het produceren of spelen van muziek met Ableton, en geeft je alle vrijheid om de draaiknoppen, draaiknoppen en faders aan te sluiten zoals jij dat wilt. De pads van de controller nemen de kleuren aan van de clips in Ableton, zodat je altijd het overzicht behoudt.

Ableton zelf heeft veel functies die het gemakkelijk maken om dit apparaat te gebruiken: Het mapt je controls automatisch naar zijn Session View zodra ze aangesloten zijn; je kunt een van Ableton’s clips met 1 druk op de knop activeren of stoppen; omdat deze controllers 8 draaibare knoppen per apparaat hebben in plaats van slechts 2 zoals op de meeste andere MIDI controllers, zijn ze perfect voor het tweaken van effecten

Voordelen

 • Omdat de pads van de controller de kleuren van de Ableton clips weerspiegelen, heb je alles onder controle.
 • Je kunt gemakkelijk live effecten toevoegen door ze aan te sluiten op de Ableton dial-in.
 • De clip launch knoppen van de controller maken hem ideaal voor het produceren of spelen van muziek met Ableton.

Nadelen

 • Als je Ableton Live gebruikt, kun je alleen het maximale uit je controller halen.

4. Novation Launchpad Mini MK3

De Novation Launchpad Mini MK3 is een MIDI-controller die perfect is voor DJ’s, producers en artiesten. Hij heeft 64 aanraakgevoelige drumpads met achtergrondverlichting, waarmee je melodische en ritmische ideeën kunt creëren zonder je muis aan te raken. Je kunt met de controller ook opnames starten en stoppen, en een Ableton-audioclip activeren door op een knop te drukken.

De Novation Launchpad Mini MK3 hoeft niet handmatig aan de Ableton-functies te worden gekoppeld het gaat allemaal automatisch! Deze MIDI-controller zal je het leven gemakkelijker maken en tegelijkertijd je creativiteit vergroten.

Voordelen

 • De knoppen van de Launchpad Mini zijn dankzij de geïntegreerde MIDI-mappings aan Ableton-functies gekoppeld.
 • Dankzij het compacte formaat is dit apparaat gemakkelijk mee te nemen.
 • De MIDI-converter sluit naadloos aan op Ableton Live, zodat je je productieproces kunt versnellen.

Nadelen

 • Dit MIDI-keyboard heeft niet de aanraakgevoelige drumpads van zijn grotere broer, de Launchkey X.

5. AKAI Fire

De AKAI Fire MIDI controller is het perfecte apparaat voor muziekproducenten die hun opnames naar een hoger niveau willen tillen. Deze controller integreert naadloos met FL Studio, waardoor je gemakkelijk door je presets, samples en het FL Studio menu kunt navigeren. Met de start-, stop-, pauze- en opname knoppen kunt je uw microfoon- en instrument opnamen met slechts 1 druk op de knop starten en stoppen. En omdat je niet afhankelijk bent van het scherm van uw laptop of computer, kunt je gemakkelijk geluid opnemen in een handomdraai.

Voordelen

 • Je kunt snel schakelen tussen presets, samples en het FL Studio menu dankzij het scherm.
 • Met de start-, stop-, pauze- en opname knoppen kunt je het opnameproces versnellen.
 • Je kunt uw workflow verbeteren met de integratie van FL Studio omdat het zo gemakkelijk te gebruiken is.

Nadelen

 • Omdat de MIDI-controller specifiek voor FL Studio is ontworpen, is er geen eenvoudige interactie met andere DAWs.

6. Novation Launchpad X

Als je op zoek bent naar een MIDI-controller, dan is de Novation Launchpad X zeker het overwegen waard. Het heeft veel functies die het onderscheiden van de menigte van andere producten.

Het meest opvallende kenmerk is de integratie met Ableton Live-software. Je hoeft je computermuis minder te gebruiken en kunt alles doen via dit apparaat dat naadloos integreert met alle functies van Ableton Live software. De drumpads zijn aanraakgevoelig, zodat ze harde aanrakingen van zachte aanrakingen onderscheiden. De verlichte drumpads geven aan welke tonen binnen de toonladder van je nummer vallen, zelfs als je geen muzikale achtergrond of kennis van toonladders hebt om mee te beginnen.

Voordelen

 • Dankzij de verlichte drumpads kun je zien welke tonen geschikt zijn voor de toonladder van je nummer.
 • Met dit MIDI-keyboard haal je het beste uit Ableton Live en je hardware-instrumenten.
 • Met de 64 aanslaggevoelige drumpads kun je je volledig uitdrukken via je ritmes en melodieën.

Nadelen

 • Er zit geen scherm op deze MIDI-controller om nuttige informatie te geven.

7. Arturia KeyStep Pro

De Arturia KeyStep Pro is een MIDI controller die heel wat mogelijkheden te bieden heeft. Het is een MIDI keyboard en sequencer in één, waarmee je 4 instrumenten tegelijk kunt aansturen. Je kunt er ook je synthesizer en drummachine mee bedienen. Een andere geweldige eigenschap is dat het CV/Gate signalen heeft, waarmee je je Eurorack modules kunt aansturen. Bovendien heeft het keyboard zelf een aftertouch.

Voordelen

 • Je kunt handmatig melodieën en ritmes maken met de 4-kanaals step sequencer, wat een enorm voordeel is.
 • Met aftertouch kun je je geluiden moduleren wanneer je op de toetsen drukt.
 • Met dit MIDI-keyboard kun je al je hardware- en software-instrumenten aansturen, inclusief Eurorack-apparatuur.

Nadelen

 • 3,5 mm patchkabels om het MIDI-keyboard op uw modulaire apparatuur aan te sluiten zijn niet meegeleverd.

8. Arturia KeyLab Essential 88

De Arturia KeyLab Essential 88 is een MIDI controller die compatibel is met de meeste grote DAWs. Het kan worden gebruikt om de opname software en plugins in je studio aan te sturen. Met dit keyboard kun je tijd besparen door door de menu’s van je opnamesoftware te navigeren, want het heeft een grote draaiknop voor eenvoudige navigatie en een scherm waarmee je snel en eenvoudig tussen audiokanalen kunt schakelen of een actie ongedaan kunt maken. Het keyboard lab beschikt ook over 88 semi-gewogen toetsen die velocity-sensitive zijn, zodat je expressieve performances kunt creëren, zelfs als je geen ervaring hebt met pianospelen.

De Arturia Keyboard Lab Essential 88 maakt het werken aan je volgende muziekproject makkelijker dan ooit tevoren!

Voordelen

 • Je kunt het DAW commandocentrum gebruiken om een audiotrack op te nemen, tussen audiokanalen te wisselen, of een procedure met gemak om te keren.
 • Dankzij het LCD-scherm kun je gemakkelijk door je presets navigeren en nuttige informatie aflezen.
 • Je bespaart tijd omdat je in plaats van een muis, een MIDI-keyboard gebruikt om uw opname software te bedienen.

Nadelen

 • Het toetsenbord heeft geen CV-uitgang waarmee je een modulaire synth kunt aansturen.

9. Akai APC40 MK2

De Akai APC40 MK2 is een MIDI-controller die ideaal is voor het produceren of spelen van muziek met Ableton, en geeft je alle vrijheid om de draaiknoppen, draaiknoppen en faders aan te sluiten zoals jij dat wilt. De pads van de controller nemen de kleuren aan van de clips in Ableton, zodat je altijd het overzicht behoudt.

Ableton zelf heeft veel functies die het gemakkelijk maken om dit apparaat te gebruiken: Het mapt je controls automatisch naar zijn Session View zodra ze aangesloten zijn; je kunt een van Ableton’s clips met 1 druk op de knop activeren of stoppen; omdat deze controllers 8 draaibare knoppen per apparaat hebben in plaats van slechts 2 zoals op de meeste andere MIDI controllers, zijn ze perfect voor het tweaken van effecten

Voordelen

 • Omdat de pads van de controller de kleuren van de Ableton clips weerspiegelen, heb je alles onder controle.
 • Je kunt gemakkelijk live effecten toevoegen door ze aan te sluiten op de Ableton dial-in.
 • De clip launch knoppen van de controller maken hem ideaal voor het produceren of spelen van muziek met Ableton.

Nadelen

 • Als je Ableton Live gebruikt, kun je alleen het maximale uit je controller halen.

10. Arturia BeatStep Pro

Een MIDI-controller is een apparaat waarmee je het geluid van uw computer kunt bedienen zonder deze aan te raken. De beste MIDI-controllers maken het mogelijk snel en eenvoudig van het ene instrument naar het andere te switchen en hebben ook een CV/gate-functie waarmee je je synthesizer op nieuwe manieren kunt gebruiken.

De BeatStep Pro is een uitstekende keuze, omdat zijn intuïtieve ontwerp het veranderen van instrumenten direct mogelijk maakt, zonder dat je zelfs maar een submenu hoeft te activeren! Het is ook vermeldenswaard dat deze controller kan worden geprogrammeerd met sequenties tot 64 stappen lang-perfect voor beginners die willen experimenteren met meer complexe muziek productietechnieken.

Als je op zoek bent naar een essentieel instrument voor het maken van elektronische muziek, dan hoef je niet verder te zoeken dan de Arturia BeatStep Pro!

Voordelen

 • Je kunt gebruik maken van je (vintage) synthesizers dankzij de CV/gate functie.
 • Je zult snel leren hoe je de controller moet bedienen, omdat er geen verborgen functies in het submenu zitten.
 • Met één enkele controller kun je al uw hardware en software beheren.

Nadelen

 • Je kunt geen akkoordenschema’s maken, omdat de 2 melodische step sequencers monofoon zijn.

In dit artikel vind je een lijst van de beste MIDI-controllers die momenteel op de markt zijn. Wij hopen dat deze informatie uw besluitvormingsproces zal vergemakkelijken en zal leiden tot een aankoop waar je blij mee bent!

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Meer gidsen bekijken

Deel dit artikel:

Geen Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yari Franken
Yari Franken

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om een berichtje achter te laten in de opmerkingen sectie.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

HomeMenuWishlistNaar boven