Beste interne SSD’s top 10

beste interne ssd

Bedrijven maken al geruime tijd interne SSD’s, maar ze zijn pas sinds kort betaalbaar. In het verleden moest u een flinke prijs betalen om een van deze opslagapparaten in handen te krijgen. Maar nu de prijzen zo laag zijn en de technologie elke dag beter wordt, is het moeilijk om niet naar een interne SSD te verlangen.

Het beste aan interne SSD’s is dat ze draagbaar zijn, wat betekent dat u ze overal mee naartoe kunt nemen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over een zware laptop of een ander apparaat. Ze zijn ook compact en eenvoudig te installeren; het enige wat u nodig hebt is een open sleuf in uw computertoren! Doe wel goed onderzoek voordat u tot aanschaf overgaat, want er zijn veel verschillende soorten interne SSD’s.

1. Samsung 870 EVO 2,5 inch 1TB

De Samsung 870 EVO 2,5 inch 1 TB is een solid-state drive die snelle lees- en schrijfsnelheden en energie-efficiëntie biedt, wat betekent dat u meer tijd kunt besteden aan wat u het liefste doet. De schijf wordt ook geleverd met een indrukwekkende garantie van 5 jaar, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw investering de komende jaren beschermd is.

Dit apparaat is ontworpen met de gebruiker in gedachten: het is klein genoeg om in elke laptop of desktop computer te passen, terwijl het toch prestaties levert die elke gamer zouden doen kwijlen over het vermogen om hun favoriete games soepel en snel uit te voeren.

Voordelen

 • Dankzij de snelle leessnelheid van maximaal 560 MB/s worden apps die u op de SSD opslaat, sneller geladen.
 • Deze 2,5-inch SSD is geschikt voor laptops en desktops.
 • De interne harde schijf van 1TB biedt voldoende opslagcapaciteit voor al uw muziek, films en fotobestanden.

Nadelen

 • Wordt niet geleverd met een SATA-kabel om de SSD op een pc aan te sluiten.

2. Samsung 870 EVO 2,5 inch 500GB

De Samsung 870 EVO 2,5 inch 500GB is een geweldige upgrade voor uw computer met zijn snelle lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 560MB/s en 530MB/s. Het compacte formaat betekent dat hij compatibel is met de meeste laptops of desktop computers, zelfs als deze een 2,5-inch sleuf hebben. En de garantie van 5 jaar zorgt ervoor dat u deze SSD kunt gebruiken zonder u zorgen te hoeven maken over eventuele problemen in de toekomst!

Voordelen

 • De SSD schrijft uw bestanden 10MB/s sneller dan de vorige Samsung 860 EVO serie.
 • Deze 2,5 inch SSD is geschikt voor laptops en desktops.
 • Met een totale opslagcapaciteit van 500GB is dit de ideale SSD als u voornamelijk met grote bestanden werkt.

Nadelen

 • Wordt niet geleverd met een SATA-kabel om de SSD op een pc aan te sluiten.

3. WD Blue 3D NAND 2,5 inch 500GB

De WD Blue 3D NAND 2,5 inch 500GB is een geweldige keuze voor mensen die hun laptops of pc’s willen upgraden met de nieuwste technologie, maar niet veel ruimte beschikbaar hebben in hun computerkast. De SATA-aansluiting zorgt voor snelle overdrachtsnelheden, en dankzij het 3D NAND-geheugen bent u 50% energiezuiniger dan bij SSD’s met gewoon flashgeheugen. U Krijgt er ook software bij waarmee u schijf kunt monitoren, zodat hij zo lang mogelijk meegaat.

Voordelen

 • De SSD is energiezuinig, dus uw laptop kan langer mee op een enkele lading.
 • U Krijgt 5 jaar garantie van Western Digital op deze SSD.
 • Deze 2,5 inch SSD is geschikt voor desktops en laptops met een standaard 2,5 inch slot en een SATA-aansluiting.

Nadelen

 • Een SATA-kabel om de SSD in een pc te installeren ontbreekt.

4. Corsair Force MP600 Gen4 NVMe M.2 SSD 1TB

Corsair Force MP600 Gen4 NVMe M.2 SSD 1TB is de beste interne SSD op de markt voor gamers, professionals en power users om een boost te krijgen in productiviteit met compromisloze prestaties. Het heeft een aluminium koellichaam dat ervoor zorgt dat uw opslagmodule goed koel blijft, ongeacht hoe intens uw gebruik kan zijn.

Deze M.2 NVMe SSD haalt snelheden tot 4950 MB/s lezen en 4250 MB/s schrijven dankzij PCIe 4.0 technologie, zodat u nooit meer ergens op hoeft te wachten! U krijgt ook 5 jaar garantie van Corsair als er problemen optreden tijdens aankoop of gebruik, evenals 24×7 technische ondersteuning op hun website, zodat u er zeker van kunt zijn dat dit een aankoop is.

Voordelen

 • Met een maximale capaciteit van 500GB, kunt u 50 GB aan gegevens opslaan in slechts 12 seconden.
 • De aluminium heatsink houdt uw SSD koel.
 • Met een leessnelheid van 4950 MB/s kunt u uw upc of game supersnel opstarten.

Nadelen

 • Zorg ervoor dat u een PCIe x4 slot hebt en dat de connector M.2 2280 / M key is, bij voorkeur versie 4.0.

5. Crucial MX500 1TB 2,5 inch

Crucial is een bekend merk van SSD’s. De MX500 1TB 2,5 inch is een uitstekende keuze voor mensen die de HDD van hun laptop of desktopcomputer willen upgraden met een snelle, betrouwbare en betaalbare SSD die niet duur is. Deze schijf leest met 560 MB/s, wat betekent dat u grote bestanden gemakkelijk binnen enkele seconden kunt overzetten. Het is dan ook een populaire keuze geworden onder gamers en professionals die de hele dag met grote bestanden werken.

Met AES 256-bit hardware versleuteling zorgt deze Crucial-schijf ervoor dat uw gegevens veilig blijven voor hackers en dieven, omdat ze worden beschermd door beveiliging van militaire kwaliteit die is ingebouwd in de chip van de MX500-serie schijven, waardoor ze immuun zijn voor elk aanval oppervlak, zoals malware, virussen of Trojaanse paarden.

Voordelen

 • Dankzij de hardwarematige versleuteling zijn uw bestanden extra beschermd en houdt het ongewenste bezoekers buiten.
 • De schijf is energiezuinig, dus u kunt er wat langer mee doen met uw laptop op een volle lading.
 • Deze 2,5 inch SSD is geschikt voor laptops en desktops.

Nadelen

 • Een SATA-kabel om de SSD aan te sluiten op de desktopcomputer waar hij in geplaatst wordt, is niet meegeleverd.

6. Intenso SSD 256GB 2,5 inch SSD SATA III Topprestaties

U Weet het misschien niet, maar de prestaties van uw computer kunnen worden verbeterd met een goed gekozen SSD. Vandaag gaan we kijken naar de Intenso 256GB 2,5 inch SSD SATA III Top Performance en zien hoe deze zich staande houdt ten opzichte van de concurrentie.

Hoe is deze schijf anders dan andere schijven?

Deze schijf biedt leessnelheden van 520 MB/s en schrijfsnelheden van 500 MB/s, wat twee keer zo snel is als veel vergelijkbare modellen op de huidige markt. Het 3D NAND-geheugen maakt deze Intenso-schijf ook energiezuiniger dan de meeste schijven die er zijn, dus u zult na verloop van tijd geld besparen op uw energierekening als u dit model koopt!

Voordelen

 • Deze SSD maakt gebruik van 3D NAND, waardoor hij energiezuiniger is dan andere SSD’s.
 • Dankzij het 2,5 inch formaat past deze interne SSD in elke Windows laptop en pc.
 • Met een leessnelheid van 520MB/s en een schrijfsnelheid van 500MB/s zet u met deze SSD een Full HD film in ongeveer 10 seconden over.

Nadelen

 • Wordt geleverd zonder SATA-kabel en montageplaat om de SSD op een pc aan te sluiten.

7. Kingston A400 SSD 240GB

Kingston zit al meer dan 30 jaar in de geheugen- en opslag industrie. Ze zijn altijd een bedrijf geweest dat gericht is op het leveren van kwaliteitsproducten tegen een betaalbare prijs. De nieuwe Kingston A400 SSD 240GB schijf is een van hun meest recente toevoegingen aan hun productlijn, en het maakt nu al golven met zijn functies.

Met een leessnelheid van 500 MB/s en een schrijfsnelheid van 350MB/s slaat u een lange HD-film in ongeveer 10 seconden of minder op en een uitgebreide verzameling vakantiefoto’s in ongeveer 15-20 seconden, afhankelijk van het aantal GB dat is opgeslagen. Dit betekent dat u meer tijd kunt besteden aan wat u leuk vindt in plaats van te wachten tot uw computer al uw gegevens heeft verwerkt.

Voordelen

 • Voor laptops en desktop-pc’s is de interne SSD van 2,5 inch ideaal.
 • U Krijgt 3 jaar garantie op deze SSD.
 • Met deze SSD start ups binnen 15 seconden op.

Nadelen

 • Een montageplaat om de SSD op een desktop te installeren wordt niet meegeleverd.

8. SanDisk SSD Ultra 3D SSD 500GB

Als u op zoek bent naar een manier om uw laptop te versnellen, dan zou u de aanschaf van de SanDisk SSD Ultra 3D SSD 500GB moeten overwegen. Deze schijf gebruikt minder energie dan andere SSD’s, en het wordt geleverd met de SanDisk SSD Dashboard software, zodat u de prestaties op de voet kunt volgen. Plus, met zijn 3D NAND technologie, is deze schijf efficiënt en betrouwbaar.

Voordelen

 • De SanDisk SSD heeft een garantie van 3 jaar.
 • U kunt de conditie van uw drive beheren via de meegeleverde SanDisk software.
 • Deze 2,5 inch SSD is geschikt voor laptops en desktops.

Nadelen

 • Een SATA-kabel en montagebeugel die nodig zijn om de SSD in een pc te installeren, worden niet meegeleverd. Kijk ook eens bij onze bundels.

9. Seagate FireCuda 530 Heatsink SSD 2TB

De Seagate FireCuda 530 Heatsink SSD 2TB is een snelle en efficiënte interne SSD die perfect is voor gamers. Hij heeft een leessnelheid van 7300 MB/s en een schrijfsnelheid van 6900 MB/s, dus u games zullen snel laden. Bovendien krijg u5 jaar garantie van Seagate.

Voordelen

 • Dankzij de hoge lees- en schrijfsnelheden worden uw games en opslag games binnen enkele seconden opgestart.
 • Dankzij de 5 jaar garantie van Seagate kun u deze interne SSD gebruiken zonder ulang zorgen te hoeven maken.
 • Met 2 TB aan opslagcapaciteit kunt u tot wel 50 games opslaan op deze interne SSD.

Nadelen

 • U Moet de SSD zelf inbouwen in de PlayStation 5 console.

10. Samsung 980 1TB

De Samsung 980 1TB is een high-performance, M.2 2280-slim drive met PCIe Gen 3 x 4. Het heeft een ultra-snelle leessnelheid van maximaal 3500 MB / s en schrijfsnelheden tot 3000 MB / s, waardoor het perfect is voor gamers of professionals die behoefte hebben aan een opstartbaar opslagapparaat dat geen extra voeding nodig heeft.

Dankzij het energiezuinige ontwerp en de vernieuwde celstructuur zorgt deze SSD ervoor dat uw gegevens nog jarenlang veilig zijn. De ondersteunde Samsung Magician software maakt het beheer van uw SSD zo eenvoudig mogelijk, zodat u zich kunt concentreren op wat belangrijk is: het maken en evalueren van op hetzelfde moment!

Voordelen

 • Deze schijf heeft een leessnelheid die 3,5 keer hoger ligt dan die van de meeste SATA SSD’s, met een capaciteit van 256GB en een sequentiële leessnelheid van 3500 MB/s.
 • U kunt deze SSD zonder extra kabel in een M.2-sleuf van een moederbord of laptop met NVMe/PCIe-ondersteuning plaatsen.
 • U krijgt een indrukwekkende fabrieksgarantie van 5 jaar van Samsung voor deze interne SSD.

Nadelen

 • Deze M.2 SSD past niet in elk moederbord vanwege de M-sleutel, dus zorg ervoor dat de connector overeenkomt.
 • Deze SSD is niet geschikt voor gebruik in een PlayStation 5, hiervoor heb ude 980 PRO versie nodig.

Als u in de markt bent voor een nieuwe interne SSD, zou een van de drives die we hierboven hebben genoemd perfect moeten zijn voor uw behoeften. Dankzij hun hoge lees- en schrijfsnelheden zijn deze schijven ideaal voor gamers of professionals die een snel opslagapparaat nodig hebben dat geen externe voeding nodig heeft. Met een capaciteit tot 2 TB en garanties van 5 jaar of meer kunt u er zeker van zijn dat uw gegevens veilig zijn met een van deze interne SSD’s.

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Meer gidsen bekijken

Deel dit artikel:

Geen Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yari Franken
Yari Franken

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om een berichtje achter te laten in de opmerkingen sectie.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

HomeMenuWishlistNaar boven