Beste interne harschijven top 10

Dit artikel is voor mensen die op zoek zijn naar een interne harde schijf en deze willen kopen. Er zijn een heleboel opties die er zijn, dus het kan overweldigend zijn. Daarom hebben we deze lijst samengesteld met de beste producten op de markt van dit moment in alle verschillende prijsklassen, van goedkoop tot duur. En omdat deze schijven verschillende interfaces hebben (SATA of IDE), hebben we bij elk product informatie opgenomen over welk type u krijgt.

We hebben een lijst samengesteld van enkele van de topproducten die worden aangeboden en hebben ze aan onze strenge tests onderworpen, zodat we u eerlijke beoordelingen kunnen geven. Hieronder vindt u 10 van onze favorieten. Beschouw dit als uw koopgids!

1. Seagate IronWolf ST4000VN008 4TB

De Seagate IronWolf ST4000VN008 4TB is een geweldige keuze voor een interne harde schijf voor uw NAS-server. Hij is ontworpen met trillingssensoren en dual-plane uitbalancering om de hoeveelheid ruis en trillingen te verminderen, zodat uw gegevens veilig blijven. U krijgt ook 3 jaar gratis Rescue Data Recovery Services, wat u extra gemoedsrust geeft omdat u weet dat uw gegevens altijd kunnen worden hersteld in geval van schade. En mocht u ooit problemen hebben met uw schijf, dan garandeert de meegeleverde garantie van 3 jaar dat er voor u wordt gezorgd.

Voordelen

 • U kunt de gezondheid van uw schijf in de gaten houden dankzij de IronWolf Health Management-software voor Synology DiskStations.
 • Seagate biedt 3 jaar gegevensherstel bij de aankoop van deze schijf.
 • Deze schijf is energiezuiniger dan de meeste interne harde schijven voor NAS, met een snelheid van 5900RPM.

Nadelen

 • Deze maakt lawaai in vergelijking met WD.

2. WD Red Plus WD40EFZX 4TB

Als u op zoek bent naar de beste interne harde schijf, hebben wij een aanbeveling. De WD Red Plus WD40EFZX 4TB is geoptimaliseerd voor NAS-systemen en is geschikt voor zowel thuisgebruikers als kleine of middelgrote bedrijven. Het is echter niet alleen een eenvoudig back-up systeem; het kan ook worden gebruikt om bestanden te delen via RAID-toepassingen. Deze robuuste 3,5-inch HDD heeft een uitstekende anti trillingssensor die uw gegevens veilig houdt, plus een rotatiesnelheid van 5400 RPM, wat over het algemeen minder energieverbruik betekent! Wanneer u geen bestanden verwerkt, haalt de WD40EFZX de lees-schrijfkop automatisch van de schijf, zodat er geen risico op beschadiging is. Koop vandaag nog deze betrouwbare harde schijf en maak u nooit meer zorgen.

Voordelen

 • Trillingsdempende antivibratie sensoren verminderen trillingen, zodat het apparaat soepel werkt.
 • Dit is een krachtige interne harde schijf met een energiezuinige snelheid van 5400 RPM.
 • Deze interne harde schijf is speciaal gemaakt voor een NAS met maximaal 8 bays, zodat u hem 24/7 kunt gebruiken zonder dat hij te heet wordt.

Nadelen

 • Controleer de compatibiliteitslijst van uw NAS-merk om er zeker van te zijn dat deze schijf compatibel is.

3. Toshiba N300 NAS Harde Schijf 4TB

Toshiba N300 NAS harde schijf van 4 TB is een geweldige manier om uw gegevens op te slaan. Hij is snel, efficiënt en betrouwbaar. En hij kan worden gebruikt in RAID-opstellingen met maximaal 8 schijven! U zult dol zijn op de 128 MB cache opslag waarmee u nog sneller toegang hebt tot apps of gegevens. Deze harde schijf vermindert ook trillingen, waardoor hij langer meegaat en 3 keer zoveel informatie kan verwerken als andere harde schijven. Als u op zoek bent naar een interne harde schijf, dan is deze perfect voor u!

Voordelen

 • De N300 heeft een capaciteit van 180TB per jaar, wat drie keer zoveel is als een interne harde schijf.
 • De ingebouwde temperatuurregeling verlaagt de snelheid van de motor wanneer de omgeving te warm wordt.
 • De 128 MB cache-opslag op deze schijf versnelt het laden van veel gebruikte gegevens en programma’s.

Nadelen

 • Om de HDD te installeren, hebt u een SATA-kabel nodig.

4. Seagate IronWolf ST2000VN004 2TB

De Seagate IronWolf ST2000VN004 2TB is een betrouwbare interne harde schijf die perfect is voor gebruik in NAS-servers. Hij maakt gebruik van Dual-plane-balancering en rotatie trillingssensoren om trillingen te verminderen en de betrouwbaarheid te vergroten, waardoor hij geschikt is voor 24/7-gebruik. U krijgt ook 3 jaar gratis Seagate Rescue Data Recovery, evenals de Rescue Service die uw bestanden herstelt in geval van schade. De IronWolf is geschikt voor 1 tot 8-bay NAS-servers en wordt geleverd met 3 jaar garantie en 3 jaar Rescue Data Recovery Services.

Voordelen

 • De motor wordt beschermd tegen trillingen door een uitbalancering systeem met twee vlakken en sensoren voor rotatie trillingen.
 • De garantie van 3 jaar wordt geleverd met Seagate Rescue Services.
 • De harde schijf is zeer geschikt voor 24/7 gebruik in een RAID-configuratie.

Nadelen

 • In vergelijking met WD maakt deze schijf meer lawaai.

5. Seagate IronWolf ST8000VN004 8TB

De Seagate IronWolf is een 8 TB harde schijf met een heleboel geweldige functies. De IronWolf maakt gebruik van Dual-plane balancing en rotationele trillingssensoren, die trillingen in de schijf verminderen. Dit verhoogt de betrouwbaarheid en maakt deze HDD geschikt voor 24/7 gebruik in NAS-servers, omdat hij meer trillingen van constant gebruik kan weerstaan. U krijgt 3 jaar gratis Seagate Rescue Data Recovery, dus als uw gegevens beschadigd raken, kunt u er met een gerust hart van uitgaan dat uw bestanden op deze harde schijf in hun oorspronkelijke staat kunnen worden hersteld met behulp van de Rescue Service. Een andere goede eigenschap is dat deze HDD geschikt is voor 1 tot 8-bay NAS-servers.

Voordelen

 • 256 MB cachegeheugen zorgt ervoor dat veelgebruikte gegevens sneller worden geladen.
 • Seagate Rescue Services is inbegrepen voor drie jaar hulp bij gegevensherstel.
 • U kunt de gezondheid van uw schijf beheren met de IronWolf Health Management-software voor Synology DiskStations.

Nadelen

 • In vergelijking met WD maakt deze schijf meer lawaai.

6. Seagate Barracuda ST2000DM008 2TB

Als u op zoek bent naar een snelle, betrouwbare en ruime interne harde schijf, dan is de Seagate Barracuda ST2000DM008 2TB een uitstekende optie. Met 2 TB aan opslagruimte kunt u al uw belangrijke bestanden opslaan zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat u te weinig ruimte hebt. Bovendien zorgt het cachegeheugen van 156 MB ervoor dat u snel toegang hebt tot u veelgebruikte apps en bestanden. En dankzij de rotatiesnelheid van 7200 RPM is deze 3,5 inch BarraCuda sneller dan een 5400 RPM HDD. Het beste van alles is dat hij het energieverbruik verlaagt zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid.

Voordelen

 • Multi-Tier Caching-technologie zorgt ervoor dat uw gegevens effectiever en sneller worden opgeslagen.
 • Met een snelheid van 7200 RPM is deze schijf sneller dan de meeste interne harde schijven voor een desktop.
 • Deze schijf is ontworpen voor desktop-pc’s.

Nadelen

 • Er is geen SATA-aansluiting op de schijf zelf, dus u zult er een apart moeten kopen.

7. WD Red Plus WD20EFZX 2TB

De WD Red Plus is een geweldige externe harde schijf om te hebben. Hij heeft veel kenmerken waardoor hij zich onderscheidt van andere modellen en concurrenten. De WD Red Plus wordt bijvoorbeeld geleverd met 3 jaar garantie bescherming, zodat u zich te allen tijde geen zorgen hoeft te maken over uw investering. De WD20EFZX heeft een energiezuinig ontwerp waarmee gegevens sneller kunnen worden overgezet dan met traditionele schijven. Met een rotatiesnelheid van 5400 RPM gaat deze schijf langer mee dan andere gewone harde schijven omdat hij alleen lees- en schrijfbewerkingen uitvoert wanneer dat nodig is, wat energie bespaart en de prestaties op verzoek verhoogt. Hoewel de meeste mensen graag een interne harde schijf in hun computer hebben, biedt de WD Red Plus ook uitbreidingsmogelijkheden voor NAS-toepassingen door tot 2 TB opslagruimte te bieden.

Voordelen

 • Anti-vibratie sensoren houden de motor soepel door trillingen te verminderen.
 • Dit is een energiezuinige interne harde schijf met een snelheid van 5400 RPM.T
 • Deze interne HDD is op maat gemaakt voor een NAS met maximaal 8 bays en kan 24 uur per dag, zeven dagen per week worden gebruikt.
 • Controleer de compatibiliteitslijst van uw NAS-merk om er zeker van te zijn dat deze schijf geschikt is. 

Nadelen

 • Controleer of de compatibiliteitslijst van uw NAS-merk deze schijf toelaat.

8. Seagate IronWolf Pro 8TB

De Seagate IronWolf Pro 8TB is een 3,2-inch harde schijf voor gebruik in een zakelijke NAS of een server met maximaal 24 bays. Hij kan zwaardere werk belastingen aan dan gewone IronWolf-schijven en verwerkt tot 300 TB aan bestanden in een jaar. Het grote cachegeheugen van 256 MB stelt u in staat veelgebruikte bestanden snel te openen, terwijl de IronWolf Health Management-software de temperatuur en conditie van uw schijf nauwlettend in de gaten houdt. De schijf schakelt automatisch over op energiebesparende modus wanneer deze niet wordt gebruikt.

Voordelen

 • U krijgt 5 jaar garantie en Seagate Rescue Services voor 3 jaar gegevensherstel als uw schijf defect raakt.
 • Dankzij de hoge rotatiesnelheid (7200 RPM) en 256 MB cache is de schijf sneller dan de meeste andere schijven.
 • Deze schijf is speciaal ontworpen voor gebruik in een NAS 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Nadelen

 • De ruis is aanzienlijk hoger dan bij de Western Digital Red

9. WD Red Plus WD60EFZX 6TB

WD is al meer dan 30 jaar een toonaangevende fabrikant van harde schijven. Met de WD Red Plus blijven ze innoveren en bieden ze producten van hoge kwaliteit die aan al uw opslag behoeften voldoen. De WD60EFZX 6TB is perfect voor iedereen die grote bestanden wil opslaan en delen met andere apparaten in zijn huis of kantoor. Deze 3,5-inch schijf biedt ook uitstekende back-up mogelijkheden, zodat u gerust kunt zijn dat alles in orde is als er iets gebeurt met uw primaire apparaat! Enkele kenmerken die dit product geweldig maken, zijn de mogelijkheid om uit te breiden met meerdere RAID-toepassingen; de ingebouwde anti vibratie sensoren die het geluid na verloop van tijd verminderen en een energiezuinige rotatiesnelheid van 5640 RPM.

Voordelen

 • Antivibratie Sensoren die draaien minimaliseren trillingen, waardoor de levensduur van het apparaat wordt verlengd.
 • Dit is een energiezuinige interne harde schijf met een snelheid van 5640 RPM.
 • Deze schijf is speciaal ontworpen voor gebruik in een NAS 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Nadelen

 • Controleer de compatibiliteitslijst van uw NAS-merk om er zeker van te zijn dat deze schijf compatibel is.

10. WD Red Plus WD30EFZX 3TB

Als u op zoek bent naar een betrouwbare en efficiënte interne harde schijf, is de WD Red Plus WD30EFZX 3TB een uitstekende optie. Met een rotatiesnelheid van 5400 RPM is deze schijf energiezuinig en gaat hij langer mee dan een gewone harde schijf. De antivibratie sensoren houden uw gegevens veilig en gezond, terwijl de uitbreidbare NAS-functie het eenvoudig maakt om bestanden te delen met meerdere apparaten.

Voordelen

 • De antivibratie sensoren in de nieuwe schijf verminderen trillingen, waardoor de schijf langer meegaat.
 • Dit is een energiezuinige interne harde schijf met een snelheid van 5400 RPM.
 • Deze interne harde schijf is ontworpen voor een NAS met maximaal 8 bays, zodat u hem 24 uur per dag, zeven dagen per week kunt gebruiken zonder dat de schijf te heet wordt.

Nadelen

 • Controleer de compatibiliteitslijst van uw NAS-merk om er zeker van te zijn dat deze schijf compatibel is.

Dit artikel heeft u voorzien van de top 10 interne harde schijven op de markt. Met deze informatie zou u in staat moeten zijn om een beter geïnformeerde beslissing te nemen over welke schijf het beste bij uw behoeften en budget past. Hoewel veel aspecten van deze producten van elkaar verschillen, zoals grootte en snelheid, is het belangrijk om te onthouden welke kenmerken voor u het belangrijkst zijn voordat u een aankoop doet.

Deze kenmerken zijn onder andere geluidsniveau, opslagcapaciteit, prestaties en garantiedekking, dus overweeg ze allemaal zorgvuldig wanneer u een keuze maakt tussen modellen of merken! We hopen dat we waardevol zijn geweest door het verstrekken van op onderzoek gebaseerde beoordelingen om uw koopproces te helpen vereenvoudigen.

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Meer gidsen bekijken

Deel dit artikel:

Geen Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yari Franken
Yari Franken

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om een berichtje achter te laten in de opmerkingen sectie.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

HomeMenuWishlistNaar boven