Beste externe harschijven top 10

Als het gaat om het kiezen van de beste externe harde schijf, zijn er veel factoren om te overwegen. U wilt er zeker van zijn dat je de juiste grootte, de juiste functies en de juiste prijs krijgt. Maar hoe kunt je er zeker van zijn dat je de beste keuze maakt, met zoveel verschillende modellen op de markt?

Ons team van experts heeft alle top-externe harde schijven getest en deze lijst met de tien beste samengesteld. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudige back-up schijf of een krachtige opslagoplossing, wij hebben het voor je geregeld. Lees verder voor onze aanbevelingen en vind de perfecte externe harde schijf voor uw behoeften.

1. WD Elements Portable 5TB

Als je op zoek bent naar een externe harde schijf die je veel opslagruimte kan bieden, is de WD Elements Portable 5TB een geweldige optie. Deze harde schijf is compact en gemakkelijk mee te nemen, en hij wordt geformatteerd voor Windows-computers geleverd zodat je er meteen mee aan de slag kunt. En dankzij de USB 3.0-poort kunt je razendsnel bestanden overzetten.

Voordelen

 • Deze harde schijf is compatibel met uw Windows-pc en hoeft niet te worden geïnstalleerd.
 • Aangezien deze externe harde schijf 230 gram weegt, is hij ongeveer even zwaar als uw smartphone.
 • De schijf wordt via een USB-aansluiting op de computer aangesloten, dus je hoeft geen stroom te leveren.

Nadelen

 • Het opslagapparaat is niet voorzien van wachtwoordbeveiliging of encryptie.
 • Om deze schijf met Mac OS te kunnen gebruiken, moet hij eerst worden geformatteerd.

2. WD Elements Draagbare 2TB

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en compacte externe harde schijf, is de WD Elements Portable 2TB een geweldige optie. Dankzij het kleine formaat kunt je de schijf gemakkelijk meenemen als je onderweg bent en hij wordt gevoed via de USB-poort, dus je oeft niet op zoek naar een stopcontact. De schijf is al geformatteerd voor Windows-computers, zodat je er gemakkelijk mee aan de slag kunt.

Voordelen

 • De USB-kabel geeft stroom door, dus je hoeft geen stroomkabel te gebruiken.
 • De schijf weegt ongeveer 235 gram, wat vergelijkbaar is met het gewicht van uw smartphone.
 • Deze harde schijf is compatibel met uw Windows-computer zonder dat je hem hoeft te installeren.

Nadelen

 • Er is geen hardware versleuteling en er is geen wachtwoordbeveiliging voor de harde schijf.
 • Je moet de schijf eerst formatteren om deze met Mac te kunnen gebruiken.

3. Intenso Geheugenkoffer 1TB

De Intenso Memory Case 1TB is een geweldige externe harde schijf voor iedereen die een back-up van zijn foto’s en video’s wil maken. Met een overdrachtssnelheid van 85 MB/s kun je 8 foto’s van 10 MB per seconde uploaden, waarmee het een van de snelste externe harde schijven op de markt is. Bovendien is de Memory Case 1TB klaar voor gebruik met verschillende besturingssystemen, waardoor het een veelzijdige optie is voor iedereen die zijn gegevens wil opslaan.

Voordelen

 • Vanwege het kleine formaat kan de HDD overal mee naartoe worden genomen.
 • De harde schijf is direct klaar voor gebruik op je Mac-, Windows- en Linux-computer, dus je hoeft hem niet te formatteren.
 • Met een overdrachtssnelheid van 85 MB/s kun je een Full HD-film in minder dan 2 minuten naar uw apparaat overbrengen.

Nadelen

 • Deze HDD mist extra beveiligingsmaatregelen om uw gegevens te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

4. LaCie Mobile drive USB-C 4TB Zilver

De LaCie Mobile drive USB-C 4TB Zilver is een compacte harde schijf voor uw laptop, met een slank ontwerp. Hij is slechts 9 centimeter breed en weegt, ondanks het zilverkleurige aluminium frame, ongeveer 400 gram. Deze 2,5 inch harde schijf heeft een overdrachtssnelheid van 130 MB/s en is standaard geformatteerd voor Mac, maar kan ook met Windows worden gebruikt omdat de harde schijf ook een USB-C-aansluiting heeft, waardoor je hem met veel apparaten kunt gebruiken, zoals je MacBook of Chromebook. Het mobiele ontwerp van deze externe harde schijf maakt hem ook gemakkelijk om mee te nemen voor onderweg!

Voordelen

 • Een harde schijf met een metalen behuizing is duurzamer dan een harde schijf met een plastic behuizing.
 • Deze externe harde schijf bevat een programma voor automatische back-ups.
 • Het formaat van deze externe harde schijf maakt hem eenvoudig te vervoeren.

Nadelen

 • De LaCie Mobile Drive is niet geschikt voor gebruik in de regen, wanneer hij wordt blootgesteld aan stof of wanneer hij wordt blootgesteld aan schokken met hoge snelheid.

5. SanDisk Professional G-Drive ArmorATD Rugged Portable USB-C 5TB

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en duurzame externe harde schijf, is de SanDisk Professional G-Drive Armor Rugged Portable USB-C 5TB een uitstekende optie. Deze externe harde schijf is valbestendig tot een hoogte van 3 meter, schokbestendig, regenbestendig, stofbestendig en drukbestendig. Hij is ook voorzien van een aluminium behuizing die duurzamer is dan plastic. Bovendien kun je de G-Drive ArmorED dankzij de meegeleverde USB-C- en standaard USB-A-kabel eenvoudig aansluiten op laptops met een USB-A- of USB-C-poort. De schijf is geformatteerd voor macOS 10.12 of nieuwer.

Voordelen

 • De G-Drive ArmorED is schokbestendig, regenbestendig, stofbestendig, drukbestendig en valbestendig tot een val van 3m.
 • De USB-aansluiting is alles wat je nodig hebt om deze externe harde schijf van stroom te voorzien, dus een stroomkabel is niet nodig.
 • Met 5 TB aan opslagcapaciteit kun je ongeveer 500.000 foto’s of 500 Full HD-films in 2 uur opslaan.

Nadelen

 • De SanDisk Extreme Pro USB Type-C-schijven zijn compatibel met zowel Windows 10 als nieuwere versies, maar je moet de schijf wel eerst opnieuw formatteren voor Windows 10 of later.

6. Seagate Expansion Portable 5TB

Deze externe harde schijf is perfect voor mensen die altijd onderweg zijn. Hij is klein, licht en gemakkelijk mee te nemen, waar je hem ook nodig hebt. Bovendien verbruikt deze schijf geen energie wanneer hij niet wordt gebruikt, dankzij de automatische energiebesparingsmodus, wat betekent dat uw batterij langer meegaat. De Seagate Expansion Portable 5TB heeft ook een garantie van 2 jaar en 2 jaar Seagate Rescue Data Recovery Services, zodat je kunt genieten van langdurige gemoedsrust in de wetenschap dat als er iets zou gebeuren met uw gegevens, wij je gedekt hebben!

Voordelen

 • De harde schijf weegt ongeveer 257 gram, wat iets zwaarder is dan uw smartphone.
 • Deze harde schijf hoeft niet op een Windows-computer te worden geïnstalleerd.
 • Omdat de harde schijf wordt gevoed via een USB-kabel, heb je geen netsnoer nodig.

Nadelen

 • Om de schijf met macOS te kunnen gebruiken, moet deze eerst worden geformatteerd.
 • Er is geen hardware-encryptie en de harde schijf is niet beveiligd met een wachtwoord.

7. Toshiba Canvio Flex 2,5 inch 1TB zilver

Als je op zoek bent naar een externe harde schijf die zowel op Mac- als Windows-computers en zelfs op sommige tablets werkt, is de Toshiba Canvio Flex 2,5 inch 1TB Zilver een goede optie om te overwegen. Deze externe harde schijf is slechts 2,5 inch breed en weegt 150 gram, dus hij is gemakkelijk overal mee naartoe te nemen! De schijf werkt ook op Android-apparaten vanaf versie 9 van de Samsung Galaxy en op Apple iPad-modellen vanaf iOS 13.6! De Toshiba Canvio Flex 2,5 inch 1TB Zilver biedt hoge gegevensoverdracht snelheden en is compatibel met USB 3, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen die iets betrouwbaars maar lichts nodig hebben!

Voordelen

 • Dankzij het kleine formaat kun je hem gemakkelijk meenemen. 
 • Deze solid-state drive is geschikt voor zowel Windows- als Mac-computers, maar ook voor iPad en Samsung Galaxy-tablets.
 • Hij wordt gevoed via de USB-aansluiting, dus er is geen stroomkabel nodig.

Nadelen

 • Deze schijf is alleen compatibel met iPads met iOS 13.6 of later en Samsung Galaxy met Android 9 of nieuwer.

8. Seagate Expansion Portable 1TB

De Seagate Expansion Portable 1 TB is een geweldige externe harde schijf voor iedereen die op zoek is naar hoge overdrachtsnelheden en eenvoudige draagbaarheid. Dankzij het lichte gewicht en de meegeleverde USB-voeding kunt je uw muziek, video’s en foto’s overal mee naartoe nemen. En als er iets misgaat, hoeft je zich geen zorgen te maken: de schijf wordt geleverd met een beperkte garantie van 2 jaar en 2 jaar Rescue Data Recovery Services.

Voordelen

 • USB 3.0 wordt gebruikt voor snelle bestandsoverdracht.
 • Geen netwerkadapter nodig omdat de stroom wordt geleverd door de USB-aansluiting.
 • Omdat het klein van formaat is, kun je het gemakkelijk met je meenemen. Het is ook eenvoudig te gebruiken.

Nadelen

 • Om de schijf met macOS te gebruiken, moet hij eerst worden geformatteerd.

9. Intenso Geheugenkoffer 2TB

Intenso Memory Case 2TB is een geweldige externe harde schijf voor mensen die veel foto’s of video’s willen opslaan. Deze HDD heeft een capaciteit van 2TB, wat betekent dat je er tot 200.000 foto’s of 20 4K films op kunt opslaan. De Intenso Memory Case is ook zeer compact, met een afmeting van slechts 12 cm. Hij is klaar voor gebruik met verschillende besturingssystemen en heeft een overdrachtssnelheid van 85MB/s, wat betekent dat je 8 foto’s van 10 MB per seconde kunt uploaden.

Voordelen

 • De HDD is direct beschikbaar voor gebruik op uw Mac-, Windows- of Linux-computer, dus je hoeft hem niet te hervormen.
 • Met een overdrachtssnelheid van 85 MB/s kunt je in minder dan twee minuten een Full HD-film naar uw apparaat sturen.
 • Omdat hij klein is, kunt je de HDD overal mee naartoe nemen.

Nadelen

 • De buitenkant van deze HDD wordt niet beschermd door extra beveiligingsfuncties.
 • De Intenso Memory Case is niet stof-, water- of schokbestendig.

10. WD Elements Draagbare 3TB

De WD Elements Portable 3TB is een externe harde schijf die perfect is voor het opslaan van uw bestanden. Dankzij het compacte formaat kun je hem gemakkelijk overal mee naartoe nemen en dankzij de USB-voeding hoeft je geen extra netsnoer mee te nemen. De Elements Portable is al geformatteerd voor Windows-computers, dus je kunt er meteen mee aan de slag.

Voordelen

 • De schijf meet ongeveer 235 milligram en is qua gewicht vergelijkbaar met een smartphone.
 • Deze schijfeenheid is compatibel met uw Windows-computer zonder dat installatie nodig is.
 • De USB-kabel geeft stroom door, dus er is geen netsnoer nodig.

Nadelen

 • Om de schijf met een Mac te gebruiken, moet je hem eerst formatteren.

Er is geen hardware-encryptie, en de gegevens zijn niet beveiligd met een wachtwoord.

Het kiezen van de juiste externe harde schijf kan een uitdaging zijn, vooral als je het weet waar je op moet letten. Daarom hebben wij deze lijst met de 10 beste externe harde schijven samengesteld en ze hierboven in detail besproken. We hopen dat je voor het lezen van onze expert beoordelingen een aantal nuttige inzichten zult vinden over hoe je uw beslissing gemakkelijker kunt maken.

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Meer gidsen bekijken

Deel dit artikel:

Geen Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yari Franken
Yari Franken

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om een berichtje achter te laten in de opmerkingen sectie.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

HomeMenuWishlistNaar boven