Beste elektrische boormachines top 10

Op zoek naar de beste elektrische boormachine om te kopen? Zoek niet verder! In deze blogpost, zullen we het hebben over de top 10 beste elektrische boormachines op de markt van vandaag. We kijken naar de kenmerken, voor- en nadelen, en wat mensen zeggen over elk van hen. Dus of je nu een beginner of een professional bent, lees verder voor de beste boormachine voor jouw behoeften!

1. Bosch UniversalDrill 18 2021 Pack

Het Bosch UniversalDrill 18 2021 Pack is een complete boorset met 2 accu’s, een lader, een opbergkoffer, een gereedschapskist en een set boren. Het bevat alles wat je nodig heeft om direct aan de slag te gaan met jouw klus.

De accu heeft de beste looptijd van alle boormachines die tot nu toe in dit artikel zijn gepresenteerd. De machine kan boren door hout tot 30 mm en door staal van 10 mm diep. Dat maakt hem perfect voor elk type project!

Voordelen

 • Je kunt de meegeleverde accu’s ook gebruiken voor andere Bosch POWER FOR ALL 18V elektrische gereedschappen.
 • Met een boorcapaciteit van maximaal 30 mm in hout, kun je de boormachine gebruiken voor gemiddelde tot veeleisende boor klussen.
 • Dit pakket bevat alle accessoires die je nodig hebt om meteen aan de slag te gaan met je klus.

Nadelen

 • Deze elektrische boormachine heeft geen klopboorfunctie, dus je kunt niet boren in tegels of bakstenen.

2. DeWalt DCD777S2T-QW

Iedereen heeft een elektrische boormachine nodig om de verschillende klussen rondom het huis te klaren. De DeWalt DCD777S2T-QW is een compacte en duurzame elektrische boormachine die voor verschillende toepassingen kan worden gebruikt. Hij heeft een koppel van 65 newton per meter, dus hij kan zware schroef klussen aan, evenals het boren van gaten in hout tot 30 millimeter diep zonder enig probleem!

Deze accuboormachine biedt gebruikers ook de kans om met één hand bits te wisselen terwijl ze verder werken aan andere projecten, dankzij het handig geplaatste bit opbergvak. je hebt altijd optimale controle over dit veelzijdige gereedschap, omdat de snelheid zich automatisch aanpast aan wat je op een bepaald moment aan het doen bent.

Voordelen

 • Met een gewicht van slechts 2,6 kilogram zijn langdurige klussen eenvoudig uit te voeren.
 • Hij is ideaal voor zware en uitgebreide schroef werkzaamheden omdat hij een maximaal hoog koppel van 70 Nm heeft.
 • Je kunt de DeWalt XR accu ook gebruiken in combinatie met ander DeWalt elektrisch gereedschap van dezelfde generatie en met hetzelfde type accu.

Nadelen

 • De elektrische boormachine mist een klopboorfunctie, dus hij kan niet worden gebruikt om door tegels of baksteen te boren.

3. BLACK+DECKER BDCDC18BAFC-QW

De BLACK+DECKER BDCDC18BAFC-QW is een complete accuboormachine waarmee je elke klus in en om het huis kunt klaren. Met de rubberen anti-slip handgreep ben je ervan verzekerd dat je comfortabel zit terwijl je een klus uitvoert.

De ingebouwde LED-verlichting verlicht jouw werkgebied zodat je kunt zien wat je doet, zelfs in slecht verlichte ruimtes. Deze boormachine wordt ook geleverd met 2 18-volt accu’s en een goed gevulde accessoirekoffer (80 stuks), zodat je alles bij de hand hebt voor jouw volgende project.

Voordelen

 • Schroef- en boorwerk zal goed te zien zijn in donkere ruimtes dankzij de ingebouwde werklamp.
 • Gaten boren in hout met een diameter tot 25 millimeter is voldoende voor bijna alle reparaties en werkzaamheden in huis.
 • De elektrische boormachine kan worden gebruikt om te boren in hout, pleisterwerk, metselwerk en staal.

Nadelen

 • Hij heeft geen slagfunctie, dus je kunt er niet mee boren in tegels of baksteen.

4. Makita DDF453SFE

Met deze 18-volt accuboormachine volbreng je vrijwel elke boor- en schroef klus met gemak. De langere levensduur van de accu zorgt ervoor dat je langer mag blijven boren of vastzetten. Bij aankoop van de Makita DDF453SFE worden twee accu’s meegeleverd, zodat jouw arbeid niet onderbroken wordt.

Met de variabele snelheidsregeling kun je schroeven afwerken zonder er te veel druk op te zetten. Daarnaast heeft hij een licht koppel van 27 Nm en weegt hij slechts 1,8 kg, waardoor hij voor iedereen eenvoudig te gebruiken is!

Voordelen

 • Wordt geleverd met twee accu’s, dus je komt nooit iets te kort.
 • Hij heeft een maximale boorcapaciteit van 40 millimeter in hout, waardoor hij ideaal is voor het maken van grote boorgaten.
 • De Makita LXT 18 accu kan ook gebruikt worden met andere Makita accugereedschappen van hetzelfde model en accu platform.

Nadelen

 • Geen licht bij werken in het donker

5. Bosch UniversalImpact 18 SystemBox

Als je op zoek bent naar een krachtige en veelzijdige boormachine die elke klus aankan, is de Bosch UniversalImpact 18 SystemBox een perfecte keuze. Dit systeem wordt geleverd met een 18V klopboormachine, 241 meegeleverde accessoires en 2 accu’s, zodat je altijd bent voorbereid op wat er ook op jouw pad komt. En dankzij het stapelbare ontwerp kun je alles wat je nodig hebt gemakkelijk opbergen en vervoeren.

Voordelen

 • De Bosch UniversalImpact 18 SystemBox heeft een 18V klopboormachine
 • Met 241 meegeleverde accessoires heb je altijd de juiste maat boor, bit of stekker voor de klus.
 • De 2 meegeleverde accu’s kunnen worden gebruikt in andere Bosch accugereedschappen.

Nadelen

 • Wanneer je het apparaat intensief gebruikt, zal de accu snel leeg raken.

6. Bosch PBH 2100 RE + boor- en beitelset

De Bosch PBH 2100 RE is een combihamer die perfect is voor sloopwerkzaamheden. Hij weegt slechts 2,2 kilogram en wordt geleverd met een boor- en beitelset om meteen aan de slag te kunnen. Het ergonomische ontwerp en de softgrip maken hem comfortabel in gebruik, terwijl de rotatiestop hem geschikt maakt voor lichte sloopwerkzaamheden.

Voordelen

 • De Bosch PBH 2100 RE is een combihamer die perfect is voor sloopwerk.
 • Hij weegt slechts 2,2 kilogram en wordt geleverd met een boor- en beitelset om meteen aan de slag te kunnen.
 • Het ergonomische ontwerp en de softgrip maken hem comfortabel in gebruik

Nadelen

 • Voor zwaarder sloopwerk is de slagkracht van 1,7 joule niet voldoende.

7. Makita HR2230X4 + boor set

Bij de Makita HR2230X4 set krijg je een speciale opbergkoffer met 14 SDS-plus boren, zodat je altijd voorbereid bent op elke klus.

Je kunt tot 22 mm in beton boren, waardoor dit het perfecte gereedschap is voor alle steenboor werkzaamheden. Bovendien is de HR2230X4 met slechts 2,6 kg licht en gemakkelijk te gebruiken, zodat je langer kunt werken zonder vermoeid te raken.

Voordelen

 • Dankzij het 4 meter lange netsnoer heb je voldoende manoeuvreerruimte.
 • Je ontvangt bij deze versie een opbergdoos en een borenset, zodat je meteen aan de slag kunt.
 • Met een gewicht van slechts 2,6 kg kun je zonder problemen meerdere uren achter elkaar doorwerken.

Nadelen

 • Klussen in slecht verlichte gebieden is moeilijk, omdat de machine geen werkverlichting heeft.

8. Metabo KHE 2860 Quick + SDS-plus Drills 4-piece

De Metabo KHE 2860 Quick + SDS-plus Boren 4-delig is een krachtige boorhamer die geleverd wordt met een 4-delige SDS-plus boorset. Hij heeft een slagkracht van 3,2 joule en kan grote gaten boren tot 28 mm. Je kunt de rotatiestop gebruiken om licht sloopwerk uit te voeren, en de snelheid is instelbaar op jouw klus. De onderliggende schakelaar beschermt de combihamer ook tegen stof en beschadiging.

Voordelen

 • Met de boorcapaciteit van 28 mm voor beton kun je met de boorhamer aanzienlijk verder boren.
 • De bijgeleverde boor set is krachtig genoeg om meteen aan de slag te kunnen.
 • Je kunt de machine ook gebruiken voor sloopwerkzaamheden, aangezien de rotatiestop je daartoe in staat stelt.

Nadelen

 • Het is niet mogelijk om standaard snelspan boren op de SDS-plus boorhouder te bevestigen.

9. Bosch UniversalDrill 18 2021 (2 accu’s + koffer)

De Bosch UniversalDrill 18 2021 (2 accu’s + koffer) is een lichtgewicht en veelzijdige boormachine waarmee in hout of metaal geboord kan worden. De boormachine heeft 2 accu’s, een acculader en een opbergtas, die allemaal afkomstig zijn van het Bosch POWER FOR ALL 18V-accu platform, zodat ze ook kunnen worden gebruikt met andere Bosch 18V-gereedschappen. De diameter van het houtboren is 30mm, terwijl de diameter van het metaalboren 10 mm is.

Voordelen

 • Met een gewicht van slechts 0,8 kg kun je hem gedurende langere tijd gebruiken.
 • Je kunt de meegeleverde accu’s ook gebruiken op andere Bosch 18V POWER FOR ALL elektrische gereedschappen.
 • Met een boorcapaciteit tot 30 mm in hout, kan hij gemiddelde tot moeilijke boor klussen aan.

Nadelen

 • De elektrische boormachine heeft geen slagfunctie, dus kan niet worden gebruikt om in tegels of baksteen te boren.

10. Makita DDF485RFJ

De Makita DDF485RFJ is een krachtige 18V accuboormachine die schroef- en boor werkzaamheden met gemak aankan. Met de twee meegeleverde 18V accu’s heb je altijd een volledig opgeladen accu bij de hand. De borstelloze motor zorgt ervoor dat het maximale toerental van 1900 RPM constant blijft onder zware belasting, waardoor je gemakkelijk met controle in hardhout kunt werken. En als je boren of bits moet verwisselen, maakt de automatische asvergrendeling het je gemakkelijk.

Voordelen

 • De Mbox nummer 2 opbergkoffer is compatibel met andere koffers in dit opbergsysteem, waardoor hij handig is om mee te nemen.
 • Je kunt de meegeleverde Makita LXT-accu ook gebruiken op andere 18V elektrische gereedschappen van Makita, zolang deze ook een compatibel accu platform gebruiken.
 • Hij is ideaal voor het maken van grote boorgaten met een maximale boorcapaciteit van 38 mm in hout.

Nadelen

 • Geen meegeleverde boren

Als het gaat om de beste elektrische boormachines, is er veel variatie in termen van functies en prijs. Het kan moeilijk zijn om te beslissen welke boormachine geschikt is voor je. Daarom hebben we deze lijst samengesteld met de top 10 beste elektrische boormachines, gebaseerd op beoordelingen en waarderingen van klanten. We hopen dat dit jouw beslissing zal vergemakkelijken, zodat je aan de slag kunt met jouw volgende boorproject.

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Meer gidsen bekijken

Deel dit artikel:

Geen Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yari Franken
Yari Franken

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om een berichtje achter te laten in de opmerkingen sectie.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

HomeMenuWishlistNaar boven