Beste decoupeerzagen top 10

Wanneer je op zoek bent naar de beste decoupeerzaag, zijn er een heleboel verschillende dingen die je nodig hebt om rekening te houden. Je wilt een decoupeerzaag vinden die aan jouw wensen voldoet en die in staat is om het werk te doen dat je nodig hebt om te doen. Of je nu een beginner of een expert bent, er is altijd een decoupeerzaag die bij je past. Hier zullen we praten over de top 10 decoupeerzagen op de markt en wat maakt ze zo geweldig.

1. Bosch PST 900 PEL

De Bosch PST 900 PEL is een geweldige decoupeerzaag omdat hij soepel door 90mm hout en 10mm metaal kan zagen. Hij heeft ook een variabele snelheid, zodat je hem kunt aanpassen aan het materiaal waarmee je werkt.

Bovendien zie je met CutControl altijd een duidelijke zaaglijn op jouw project, zodat je de materialen nauwkeurig kunt plaatsen. De machine heeft ook ingebouwde verlichting, zodat je ook op donkere plekken kunt zien wat je aan het doen bent. En tot slot blaast de PST 900 PEL zaagsel en ander stof weg!

Voordelen

 • Dankzij de ingebouwde verlichting kun je jouw werk goed bekijken.
 • De blaasfunctie zorgt ervoor dat de zaaglijn schoon is, zodat jouw zicht niet belemmerd wordt tijdens het zagen.
 • Je kunt de zaagsnelheid aanpassen aan verschillende materialen dankzij de regelbare snelheid.

Nadelen

 • Er is geen permanente elektronica, wat betekent dat de snelheid kan vertragen wanneer er veel gezaagd moet worden.

2. Makita 4350FCTJ

De Makita 4350FCTJ is een krachtige decoupeerzaag die een verscheidenheid aan oppervlakken aankan. Met zijn geïntegreerde stofblazer en verlichting kun je de zaaglijn stofvrij en zichtbaar houden, zelfs bij weinig licht. En met tot 2800 slagen per minuut kan deze decoupeerzaag snel en gemakkelijk door houten, metalen en aluminium oppervlakken.

Voordelen

 • De geïntegreerde verlichting is ideaal voor gebruik op minder goed verlichte plaatsen.
 • Met de variabele snelheid kun je de zaagsnelheid snel aanpassen aan het materiaal.
 • Er worden zes zaagbladen meegeleverd, dus je kunt meteen aan de slag.

Nadelen

 • De decoupeerzaag is lomp, met een gewicht van 2,6 kg.

3. BLACK + DECKER BDCJS18N-XJ + BDC1A15-QW

De BLACK + DECKER BDCJS18N-XJ + BDC1A15-QW is een geweldige decoupeerzaag voor wie hem onder verschillende hoeken wil kunnen gebruiken en door verschillende soorten materialen wil kunnen zagen. Je kunt met dit gereedschap tot 55 millimeter in hout, 8 millimeter in metaal en 20 millimeter in aluminium zagen dankzij de orbitale actie-instellingen die het zagen van bochten gemakkelijk maken.

Het werkstuk kan gemakkelijk en snel worden doorgesneden dankzij de orbitale actie-instellingen, wat voordelig is bij het maken van bochten. Het zagen van verstekzaag sneden is ook geen probleem omdat je het zaagblad gewoon 22,5 of 45 graden hoeft te kantelen, afhankelijk van wat je aan het doen bent.

Voordelen

 • Je hebt geen gereedschap nodig om de zaagbladen te verwisselen tussen werkstukken aangezien ze onmiddellijk toegankelijk zijn.
 • Omdat hij wordt aangedreven door een accu, heb je onbeperkte snoerloze mobiliteit.
 • Je kunt de zaagsnelheid precies afstemmen op het hout dankzij de regelbare snelheid.

Nadelen

 • Met een bladdikte van 55 millimeter in hout, is dit het beste voor licht zaagwerk.

4. Einhell TC-JS 80/1

Als je op zoek bent naar een krachtige decoupeerzaag die een scala aan materialen aankan, is de Einhell TC-JS 80/1 een geweldige optie. Met 550W vermogen en een variabele snelheid kan deze machine door hout tot 80 mm dik en metaal tot 10 mm dik zagen.

Je kunt ook werken met MDF, laminaat en kunststof, en dankzij het kliksysteem heb je geen extra gereedschap nodig om je zaagbladen te bevestigen. Bovendien kun je een stofzuiger op de decoupeerzaag aansluiten om jouw werkplek stofvrij te houden.

Voordelen

 • Het wisselen van zaagbladen met jouw handen is een fluitje van een cent.
 • Met de variabele snelheid kun je de zaagsnelheid aanpassen aan het materiaal.

Nadelen

 • Omdat de elektronica constant is, kan het toerental dalen bij zwaar werk.

5. Metabo STE 100 Quick

De Metabo STE 100 Quick is een kleine, lichtgewicht decoupeerzaag die leuk is om te gebruiken. Met zijn 710 watt vermogen kan hij hout tot 100 millimeter diep en metaal tot 25 millimeter diep zagen.

Hij beschikt ook over vier orbitale actie-instellingen en een variabel aantal zaagbewegingen, zodat je de manier waarop hij zaagt kunt aanpassen aan jouw behoeften. De constante elektronica garandeert dat de snelheid constant blijft, zelfs bij zware belasting.

Voordelen

 • Het splintervrije hulpstuk helpt splinters voorkomen bij fijnere zaagsneden.
 • Je kunt ook onder een hoek zagen omdat de voet verstelbaar is.
 • De blaasfunctie zorgt ervoor dat de zaaglijn schoon is, zodat je kunt zien terwijl je zaagt.

Nadelen

 • Het zaagblad is niet inbegrepen.

6. DeWalt DCS334P2-QW

De DeWalt DCS334P2-QW beschikt over een zaagdiepte van 135 millimeter in hout, zodat je ook dikkere stukken hout kunt zagen met deze decoupeerzaag. Je kunt de decoupeerzaag ook gebruiken op plaatsen zonder stopcontact, dankzij de werking op accu.

De schuurzool is aan beide kanten 45 graden kantelbaar, waardoor je gemakkelijk in verstek kunt zagen. De pendelfunctie zorgt ervoor dat de zaag niet alleen van links naar rechts beweegt, maar ook van voor naar achter. Hij heeft ook ingebouwde LED-verlichting en een rubberen handvat voor comfortabel dragen en aansluiting voor stofzuiger voor goed zicht tijdens het werkstuk.

Voordelen

 • Je kunt de zaagsnelheid moeiteloos aanpassen aan het materiaal dankzij de regelbare snelheid.
 • De ingebouwde verlichting geeft je een duidelijk zicht op het werkstuk.
 • Je kunt de meegeleverde DeWalt XR accu ook gebruiken op andere elektrische gereedschappen van hetzelfde bedrijf, met hetzelfde accu platform.

Nadelen

 • De constante elektronica ontbreekt, wat ertoe kan leiden dat de snelheid daalt bij zware zaagwerkzaamheden.

7. Stanley Fatmax FME340K-QS

Stanley Fatmax FME340K-QS is een decoupeerzaag met een vermogen van 710 watt. Deze zaag heeft 4 pendelstanden, zodat je volledige controle hebt over het type zaagsnede dat je maakt. In de hoogste stand zaag je snel en licht, maar laat je de pendelstand staan, dan maak je fijne en splintervrije zaagsneden.

Het blad kan zowel links als rechts worden gekanteld tot 45 graden in hout of metaal voor het zagen van verstekhoeken. Hij beschikt ook over een blaasfunctie die jouw zicht schoon houdt terwijl de zaaglijnen vrij blijven dankzij de stofopvangfunctie.

Voordelen

 • Door de regelbare snelheid kun je de zaagsnelheid gemakkelijk aanpassen aan verschillende materialen.
 • Zonder gebruik van gereedschap kun je de zaagbladen snel en gemakkelijk verwisselen.
 • De blaasfunctie houdt de zaaglijn schoon, zodat je kunt zien wat je doet terwijl je werkt.

Nadelen

 • Er worden geen zaagbladen meegeleverd.

8. Makita DJV182ZJ (zonder accu)

Als je op zoek bent naar een snoerloze decoupeerzaag die de perfecte metgezel zal zijn in je werkplaats, dan hebben we goed nieuws voor je. De Makita DJV182ZJ (zonder accu) is een van de beste op de markt. Door zijn krachtige 18-volt motor kan hij tot 135 millimeter zagen in hout en 10 millimeter in metaal, wat deze zaag perfect maakt voor gebruik bij zowel binnen- als buiten klussen.

Je stelt zelf de snelheid in, dus je hoeft jezelf ook geen zorgen te maken dat je niet in het juiste tempo kunt werken; met de soft start technologie en pendelstanden werk je altijd efficiënt. Met een blaasfunctie en ingebouwde verlichting, krijg je duidelijk zicht op het doorsnijden van een lijn in donkere stoffige ruimtes.

Voordelen

 • Het bijgeleverde scheermes heeft vijf verschillende messen, waardoor je het meteen kunt gebruiken.
 • Dankzij de krachtige motor en de variabele snelheid kun je de snijsnelheid van het te snijden materiaal perfect regelen.
 • Dankzij de blaasfunctie van de snijlijn heb je op elk moment een duidelijk zicht op jouw project.

Nadelen

 • De decoupeerzaag is vrij zwaar, met een gewicht van 2,6 kg.

9. Bosch UniversalSaw 18V-100 (zonder accu)

De Bosch UniversalSaw 18V-100 (zonder accu) is een geweldige zaag voor iedereen die zwaar wil zagen in hout of metaal. Hij beschikt over een CutControl en anti-splinterstrip, evenals een ingebouwde blaasfunctie om het werkgebied schoon te houden. Met een gewicht van slechts 1,6 kg is hij ook gemakkelijk te bedienen, waardoor hij een goede keuze is voor iedereen die op zoek is naar een krachtige maar draagbare zaag.

Voordelen

 • Met de accu ben je volledig mobiel.
 • Wisselen van zaagblad zonder gereedschap is eenvoudig en snel.
 • Dankzij de regelbare snelheid kun je de zaagsnelheid aanpassen aan een breed scala van materialen.

Nadelen

 • De constante elektronica van de machine is afwezig, wat betekent dat de snelheid kan vertragen bij grote zaagbewerkingen.

10. Bosch PST 650

De Bosch PST 650 is een decoupeerzaag van hoge kwaliteit die perfect is voor precisie zaagwerk. Met zijn gewicht van slechts 1,6 kilogram en compacte afmetingen kan met deze decoupeerzaag gemakkelijk gewerkt worden, zelfs in krappe ruimtes. Dankzij het vermogen van 500 watt is de PST 650 in staat om dikke planken door te zagen, terwijl de instelbare blaasfunctie zorgt voor een duidelijk zicht op de zaaglijnen.

Je kunt de Bosch PST 650 ook gebruiken om laminaat en hout te zagen, waardoor het een ideaal gereedschap is voor kleine meubelprojecten. Dankzij het SDS-systeem kun je snel van zaagblad wisselen, en de metalen staander plaat zorgt voor een stabiele en veilige bediening. De mogelijkheid om deze plaat te verstellen maakt ook haaks zagen tot 45 graden mogelijk.

Voordelen

 • Je kunt gemakkelijk en snel zaagbladen verwisselen met niets meer dan jouw handen.
 • De blaasfunctie zorgt ervoor dat de zaaglijn vrij blijft, zodat je kunt zagen zonder het zicht te verliezen op wat je aan het doen bent.
 • De decoupeerzaag weegt 1,6 kg en is licht en aangenaam in het gebruik.

Nadelen

 • De zaagsnelheid is niet instelbaar voor het te zagen materiaal.

Het is moeilijk iemand te vinden die niet van een goede decoupeerzaag houdt. Je kunt hem voor van alles gebruiken, van het zagen van hout en metaal tot het zagen van laminaat of meubelprojecten. Je moet investeren in de juiste, dat is waarom we deze lijst van de 10 beste decoupeerzagen die er vandaag om je te helpen een weloverwogen beslissing over welk product zal goed werken voor jouw behoeften.

We hopen dat onze ranglijsten hebben geholpen om een aantal vragen te verduidelijken bij het rondkijken voor jouw volgende aankoop!

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Meer gidsen bekijken

Deel dit artikel:

Geen Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yari Franken
Yari Franken

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om een berichtje achter te laten in de opmerkingen sectie.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

HomeMenuWishlistNaar boven