Welk formaat fornuis heb je nodig?

welk formaat fornuis heb je nodig

Wanneer je overweegt welk fornuis je het beste kunt kiezen bij de aanschaf van je nieuwe keuken of gewoon toe aan vervanging bent, is het van essentieel belang om de grootte te evalueren. De typische breedte van een fornuis is 60 centimeter, maar als je weinig ruimte in de keuken hebt of slechts af en toe kookt, kies dan voor een fornuis van 50 cm.

Wie daarentegen een grote keuken heeft en graag tijd besteedt aan het bereiden van maaltijden, kiest beter voor een 90 centimeter breed fornuis. Lees dit artikel om te ontdekken welke keuze het beste bij je past! Als je eerst wat meer onderzoek wil doen naar alle mogelijkheden raden we je aan om de volgende merken eens te bekijken:

Normale fornuizen: 60 centimeter breed

Als jouw keuken gemiddeld groot is, zou een fornuis van 60 centimeter prima moeten passen. Het biedt 4 normale kookzones en heeft een ovencapaciteit van 70 liter – perfect om grote gerechten zoals hele kippen of andere maaltijden met gemak te bereiden! Als je daarentegen een kleinere keukenruimte hebt, kun je overwegen er een te kopen die smaller is, zodat hij maximaal functioneert zonder ruimte op te offeren.

Smalle fornuizen: 50 centimeter breed

Als je met een beperkte ruimte werkt, is het 50 centimeter smalle fornuis een ideale keuze. Niet alleen past het perfect naast elk keukenblok of in een studio of studentenhuis, maar vele zijn ook uitgerust met opbergladen en -deksels voor extra ruimte voor keukengerei! Zoals verwacht van dergelijke compacte maten, kan de ovencapaciteit echter vrij klein zijn met 50 tot 60 liter; echter is dit genoeg ruimte voor gemiddelde ovenschalen of diepvriespizza’s!

Grote fornuizen: 90 centimeter breed

Als je graag groots kookt, dan is een fornuis van 90 centimeter iets voor jou! Met 5 of 6 kookzones is er genoeg ruimte voor al jouw pannen en koekenpannen. De oveninhoud is meer dan 100 liter, zodat je meerdere braadpannen naast elkaar kunt plaatsen. Houd er wel rekening mee dat een fornuis van 90 centimeter veel meer ruimte in beslag neemt dan de traditionele 60 centimeter, dus zorg ervoor dat je voldoende keukenruimte hebt voordat je een beslissing neemt.

Conclusie, welk formaat fornuis moet je kiezen?

Een aantal tips om de juiste fornuisgrootte te kiezen:

  • Als je weinig ruimte in jouw keuken hebt, kies dan voor een smal 50 centimeter breed model.
  • Als je veel tijd besteedt aan het bereiden van maaltijden, is een 90 centimeter breed fornuis het meest geschikt.
  • Als je keuken van gemiddelde grootte is, is een 60 centimeter breed model de beste optie.
  • Het kiezen van het juiste formaat fornuis is een belangrijke stap bij het upgraden van jouw keuken.

Neem de tijd om ervoor te zorgen dat je nieuwe fornuis precies afgestemd is op jouw kook- en opslagbehoeften. Kortom, het is belangrijk om precies te weten welke fornuis afmeting perfect op de ruimte in de keuken en kookbehoeften zal aansluiten. Als je eenmaal weet wat voor soort fornuis je wilt, kun je beginnen op zoek te gaan naar het beste model dat bij jouw budget past. Veel plezier met winkelen en geniet van heerlijke maaltijden!

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Meer gidsen bekijken

Deel dit artikel:

Geen Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yari Franken
Yari Franken

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om een berichtje achter te laten in de opmerkingen sectie.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

HomeMenuWishlistNaar boven