Wat is een goede manier om dieven buiten de deur te houden?

Wist jij dat het aantal woninginbraken in Nederland nog altijd heel hoog ligt? Ieder jaar worden mensen het slachtoffer van mensen die hun woning binnendringen en daar kostbare bezittingen meenemen. Veel dieven zijn zogenaamde ‘gelegenheidsdieven’, dat betekent dat zij niet van plan waren om te gaan stelen, maar dat zij hun kans schoon zagen toen de situatie zich voordeed.

Het wordt namelijk erg verleidelijk om een woning binnen te glippen wanneer je ziet dat er een raam open staat of dat een deur niet goed in het slot zit. De dief hoeft dan slechts even naar binnen te glippen om zijn buit te pakken. Vandaar dat het voor jou als bewoner van het huis belangrijk is om je woning te beveiligen. Dit kun je doen met een verzekering van Univé. Wij leggen je graag uit wat dit inhoudt en hoe je deze verzekering afsluit. 

Je woning goed beveiligd tegen indringers

Je kunt zelf een alarm gaan regelen om dieven af te schrikken, maar dit kan lastig zijn. Wil je zeker zijn dat je een goed systeem gebruikt, kies dan voor een alarmsysteem via Univé. Voor een klein bedrag per maand beschik je over een alarmsysteem dat bestaat uit een centrale, een bedieningspaneel met een afstandsbediening, twee bewegingsmelders, een raam- en een deurcontact.

Deze laatste laten de sirene van 104 dB gelijk afgaan wanneer ze ongeoorloofd geopend worden. Je weet dan gelijk dat er onraad is. Je krijgt een melding en je kunt vervolgens zelf contact opnemen met bijvoorbeeld de politie wanneer je zelf niet in de buurt van je woning bent. 

Handig om te weten 

Als je voor een alarminstallatie van Univé kiest, dan hoef je niet bang te zijn dat je alarm steeds zal afgaan wanneer je bijvoorbeeld katten hebt. De sensoren die bij het systeem geleverd worden, zijn namelijk huisdierproof.

Het alarm zal daarom niet afgaan wanneer je kat of hond door het huis loopt. Je kunt ook kiezen om een HD-camera aan je systeem toe te voegen. Gaat je alarm dan af, dan kun je gelijk zien wat er zich in de woning afspeelt. Zie je dat er een dief rondloopt? Dan kun je meteen contact opnemen met de politie die deze bandiet zal insluiten.

Wil je liever niet zelf je systeem installeren? Geef dit dan aan bij het afsluiten van je verzekering zodat er een monteur gestuurd wordt die tegen een vergoeding het systeem voor je zal installeren. 

Wil je meer laten verzekeren? 

Mocht je meer willen laten verzekeren in je woning, kijk dan eens naar de overige ‘Veilig Wonen Verzekeringen van Univé. Je kunt bijvoorbeeld je cv-ketelonderhoud laten verzekeren, of het reinigen van je dakgoten. Bekijk de opties even en sluit vandaag nog af wat het beste bij jouw wensen aansluit. 

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Meer gidsen bekijken

Deel dit artikel:

Geen Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yari Franken
Yari Franken

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om een berichtje achter te laten in de opmerkingen sectie.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

HomeMenuWishlistNaar boven