Hoe sluit je een monitor aan op je Mac?

hoe sluit je een monitor aan op je mac

Als u uw beeldschermmogelijkheden voor uw Apple MacBook of iMac wilt uitbreiden, hoeft u niet verder te zoeken. Een nieuwe monitor aansluiten hoeft niet moeilijk te zijn – en ook al is Apple jaren geleden gestopt met het produceren van eigen beeldschermen, het is nog steeds mogelijk om vrijwel elk extern beeldscherm met gemak aan te sluiten. Volg de onderstaande instructies en ontdek hoe eenvoudig het aansluiten van een extra scherm kan zijn!

Monitor aansluiten

Laat uw monitor en Mac in harmonie samenwerken door deze drie eenvoudige stappen te volgen: eerst bepaalt u welke connector op elk apparaat zit; ten tweede sluit u ze zorgvuldig op elkaar aan; ten derde sluit u de twee aan. U bent in een mum van tijd klaar voor gebruik!

  1. Aansluitingen op je Mac

Ontdek welke poorten op je Mac zitten om een monitor op aan te sluiten. Meestal is dit Thunderbolt 3 (USB C).

  1. Aansluitingen Monitor

Inspecteer de poorten op uw monitor. Heeft het een USB-C kabel? Zo ja, dan kunt u uw MacBook gemakkelijk met datzelfde snoer op het beeldscherm aansluiten! Zijn ze anders? Pak dan in plaats daarvan een adapter of een kabel met meerdere uitgangen. Met deze eenvoudige oplossingen in gedachten is het verbinden van deze twee apparaten slechts enkele ogenblikken verwijderd!

Zodra uw monitor met de nodige kabels en converter op uw Mac is aangesloten, is het tijd om beide apparaten in te schakelen. Nu kunt u beginnen met het instellen van de monitor voor gebruik.

Monitor instellen

Om uw monitor goed te monteren, moet u het volgende doen:

  1. Om Systeemvoorkeuren te openen, klikt u op het Apple logo in de linkerbovenhoek van uw scherm en selecteert u “Systeemvoorkeuren” in het uitklapmenu dat verschijnt.
  2. Kies Beeldschermen.

Klik op het tabblad Rangschikking.

  1. Om te bepalen welk scherm uw hoofdscherm is, plaatst u de witte balk erover. Waar u de blauwe balk voor uw tweede monitor plaatst, bepaalt de volgorde ervan ten opzichte van het hoofdscherm. Zo kunt u beide monitoren gebruiken alsof ze één werkruimte zijn – perfect voor wanneer u wilt dat ze overeenstemmende beelden tonen! Selecteer dan gewoon “Synchrone weergave inschakelen”.

Gefeliciteerd! Uw monitor is nu aangesloten en klaar voor gebruik. U kunt meteen beginnen met het verkennen van de wondere wereld van de beelden!

Andere monitor bekijken?

Wil jij graag een andere monitor kopen? Bekijk dan eerst wat je beste opties zijn. Kijk eerst naar de afmetingen en het type model dat je nodig hebt. Als je bijvoorbeeld grote toepassingen zoals video-editing of 3D-rendering wilt uitvoeren, dan wil je misschien een scherm met hoge resolutie, zoals 4K. Daarnaast is het belangrijk om te bepalen of je LED- of LCD-technologie wilt gebruiken. LED-monitoren zijn meestal lichter en energie-efficiënter, maar ze kunnen duurder zijn. Bekijk de volgende merken eens:

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Meer gidsen bekijken

Deel dit artikel:

Geen Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yari Franken
Yari Franken

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om een berichtje achter te laten in de opmerkingen sectie.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

HomeMenuWishlistNaar boven