Hoe kun je een magnetron het beste schoonmaken?

hoe maak je een magnetrron schoon

Het schoonmaken van uw magnetron hoeft geen moeizaam karwei te zijn! Met de volgende tips kan het verrassend eenvoudig en snel. Het is essentieel om uw magnetron minstens elke maand een beurt te geven; dit is niet alleen belangrijk voor de hygiëne wanneer u ermee kookt, maar achtergebleven kruimels kunnen ook een vervelende verbrande geur veroorzaken. Bovendien zorgt een goede verzorging ervoor dat uw apparaat zo lang mogelijk meegaat.

Vuil in de magnetron losweken

Om een met etensresten aangekoekte magnetron snel schoon te maken, vult u een kom met warm water en schoonmaakazijn of citroensap. Plaats de kom erin en zet hem 10 minuten op de hoogste stand om vuildeeltjes los te maken, zodat u ze later gemakkelijk kunt verwijderen. 

De binnenkant van de magnetron schoonmaken

Vul om te beginnen een emmer met warm water en meng er wat afwasmiddel door om een sopje te creëren. Haal voorzichtig onderdelen zoals de glasplaat of de rekken uit de magnetron; deze kunnen later apart worden gewassen. Zorg er daarna voor dat u de stekker van uw magnetron uit het stopcontact haalt!

Als alle onderdelen zijn verwijderd, gebruikt u een zachte doek in zeepwater om alle hoeken van het apparaat van binnen en van buiten schoon te maken. Om eventueel achtergebleven wasmiddel op het oppervlak te verwijderen, gebruikt u een andere vochtige doek met alleen warm water en droogt u het daarna af met een ongebruikte theedoek.

De buitenkant van de magnetron schoonmaken

Begin met het borstelen van de ventilatieopeningen met een zachte borstel. Ga naar de binnenkant, met een vochtige doek en warm water gemengd met wat vloeibare afwasmiddel. Gebruik daarna alleen warm water om de wanden van uw magnetron af te vegen en droog ze daarna af met een andere schone doek. Vergeet tenslotte niet de moeilijk bereikbare randen van de deur en de knoppen! Ben je klaar met het schoonmaken van je magnetron, of lukt het gewoon niet meer? Dan kun je de volgende pagina’s eens bekijken om alle magnetrons met elkaar te vergelijken:

Tips voor het schoonmaken van magnetrons

We hebben je al wat tips gegeven om de binnen- en buitenkant van je magnetron goed schoon te maken, om er zeker van te zijn dat je je magnetron 100% schoon krijgt hebben we hier nog een aantal handige tips voor je:

  • Vergeet niet de buitenkant van je magnetron schoon te maken, dit helpt om kruimels en andere resten te verwijderen.
  • Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen zoals staalwol of andere scherpe materialen; dit kan de voegen van je apparaat beschadigen.
  • Leg nooit aluminiumfolie in je magnetron, omdat dit kortsluiting kan veroorzaken.
  • Na het schoonmaken is het altijd een goed idee om de binnenkant van de magnetron meermalen te spoelen met warm water.
  • Controleer altijd of er geen vocht achtergebleven is in de kabelopeningen, omdat dit kan leiden tot elektrische problemen.

Ten slotte, na het schoonmaken van uw magnetron is het belangrijk om alle onderdelen te plaatsen en de stekker in het stopcontact te steken. Let er ook op dat u de ovenschakelaar aanzet en controleert dat alles goed werkt voordat u hem weer gebruikt. Uw magnetron is nu klaar voor het koken van de lekkerste maaltijden! Geniet ervan!

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Meer gidsen bekijken

Deel dit artikel:

Geen Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yari Franken
Yari Franken

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om een berichtje achter te laten in de opmerkingen sectie.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

HomeMenuWishlistNaar boven