Wat zijn de afmetingen van een wasmachine?

hoe groot is een wasmachine

Als u van plan bent uw badkamer te renoveren en de perfecte plaats voor uw wasmachine hebt gevonden, in een opbergkast of onder een werkblad, dan is het essentieel dat u precies weet hoe groot het apparaat is. Laat ons u informeren!

Formaat wasmachine

Wasmachines zijn doorgaans niet de meest aantrekkelijke apparaten, dus veel mensen kiezen ervoor ze op te bergen in een kast of onder hun werkblad. Een bijkomend voordeel is dat u na het wassen meteen een plek hebt om de was op te vouwen. Zorg er wel voor dat u voor de aankoop de afmetingen controleert – zo weet u zeker dat de wasmachine goed past! Bij IIAV.nl geven we gedetailleerde afmetingen van al onze wasmachines.

Hoe groot zijn wasmachines?

Of u nu een kleine of een grote trommel nodig hebt, wasmachines hebben doorgaans dezelfde afmetingen. De gemiddelde hoogte van 85 centimeter en de breedte van 60 centimeter blijven constant; de diepte kan echter variëren van 60 tot 70 centimeter, afhankelijk van de door u gewenste capaciteit.

Kleine ruimte? Kies voor een bovenlader?

Als u weinig ruimte hebt, is een bovenlader uw beste optie. De voordeur is vervangen door de bovendeur, waardoor hij smaller is en gemakkelijker in krappe ruimtes te plaatsen; dit soort machines heeft echter kleinere trommels, zodat er minder wasgoed tegelijk in past dan bij hun tegenhangers.

U moet er ook rekening mee houden dat u, omdat hij hoog staat, ervoor moet zorgen dat er voldoende ruimte is voor het in- en uitladen van kleding zonder telkens te ver boven uw hoofd te moeten reiken! Tot slot – denk er zelfs niet aan om hem onder een werkblad te plaatsen, want dat is gewoon niet voldoende.

Hoe groot is een bovenlader?

Als u op het punt staat een wasruimte in te richten, maar nog geen wasmachine hebt aangeschaft, vrees dan niet. De afmetingen van zowel de bovenlader als de bovenlader zijn standaard (90 cm hoog x 40 cm breed x 60 cm diep). Dit betekent dat welk type u uiteindelijk ook besluit te kopen, het past precies waar u het wilt hebben – probleem opgelost!

Ten slotte, als u een grotere capaciteit nodig hebt dan de gemiddelde bovenlader kan bieden, kies dan voor een voorlader. Deze zijn iets hoger en dieper dan de standaard wasmachines (90 cm hoog x 60 cm breed x 70 cm diep) en bevatten meer wasgoed per lading

Tips voor het kiezen van het juiste formaat wasmachine

  1. Meet de beschikbare ruimte en zorg ervoor dat deze groot genoeg is voor de wasmachine die u wilt kopen, inclusief ruimte voor de deuropeningen.
  2. Bedenk hoeveel was u gemiddeld moet doen – als u een gezin van vier of meer personen bent, kies dan een groter formaat dan wat wordt aanbevolen voor twee personen.
  3. Als u wilt besparen op energie- en waterverbruik, koop dan een wasmachine met een Energy Star-label – deze modellen hebben extra efficiënte motoren en instellingen om het stroomverbruik te verminderen.
  4. Zorg ervoor dat de hoogte van uw wasmachine comfortabel in de kamer past. Hij mag niet te hoog of te laag staan!
Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Meer gidsen bekijken

Deel dit artikel:

Yari Franken
Yari Franken

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om een berichtje achter te laten in de opmerkingen sectie.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

HomeMenuWishlistNaar boven