Hoe plaats je een droger op een wasmachine?

droger op wasmachine plaatsen

Wilt u een wasmachine en een droger stapelen? U hebt drie handige opties. Ten eerste kunt u een stapelkit gebruiken tussen de twee apparaten voor een moeiteloze opstelling. Een andere mogelijkheid is om ze in een kast te plaatsen die in elke kamer een strakke uitstraling heeft. Tot slot is de aanschaf van een was-droogcombinatie ook een optie als de ruimte beperkt is; dan passen beide apparaten in één apparaat.

 1. Benodigdheden
 2. Droger bovenop
 3. Waterpas
 4. Stapelkit plaatsen
 5. Droger plaatsen

Droger op wasmachine met een stapelkit

Als u uw droger boven op de wasmachine wilt stapelen, zoek dan niet verder. Wij begeleiden u stap voor stap, zodat aan al uw behoeften wordt voldaan en er niets wordt vergeten. Let goed op terwijl wij u begeleiden hoe u deze taak het beste kunt uitvoeren!

1. Benodigdheden

 • Stapelkit (universeel)
 • Waterpas
 • Twee personen om de droger bovenop de wasmachine te tillen

2. Droger op wasmachine en niet andersom

Alvorens te beginnen is het belangrijk te begrijpen dat de droger altijd boven op de wasmachine moet staan. Dit komt omdat een wasmachine veel meer weegt dan een droger en veel trillingen te verduren krijgt tijdens het centrifugeren; voor de gezondheid moet hij dus onder staan. Een ruimtebesparende oplossing zou zijn om ze naast elkaar te plaatsen – hoewel dit extra ruimte vereist.

3. Zet de wasmachine waterpas

Het uitbalanceren van de wasmachine is essentieel, ook als u er geen droger op zet. Zorg er bovendien voor dat hij stabiel staat en niet schudt, zodat uw apparaat goed functioneert.

Om de grootst mogelijke stabiliteit te bereiken en trillingen te minimaliseren, is het essentieel om uw wasmachine goed waterpas te zetten. Leg er een waterpas op en zorg dat de luchtbel binnenin correct gecentreerd is voor een optimale basis bij het installeren van uw droger. Zo krijgt u een stevige basis om vanuit te werken!

Om te controleren of uw wasmachine waterpas staat en eventuele onregelmatigheden in de vloer op te vangen, draait u de wasmachine een kwartslag voor een meting in twee richtingen. Stel vervolgens de verstelbare voetjes aan de onderkant bij, zodat de machine perfect in balans is.

4. De stapelkit in elkaar zetten en plaatsen

Open de verpakking en lees de instructies grondig door alvorens te beginnen. Zet uw stapelkit in elkaar volgens de instructies en breng de meegeleverde antislipstrips aan. Plaats hem met de gladde kant naar boven op de wasmachine; pak vervolgens beide zijden van de bevestigingsband vast en voer ze door alle vier de sleuven onder uw apparaat – zorg ervoor dat u daarbij de riemspanner buiten houdt voor eventuele toekomstige aanpassingen.

5. Plaats de droger bovenop de stapelkit

Voordat u de droger bevestigt, controleert u of de voetjes in elk van de vier hoeken zitten. Als ze daar zitten, is alles goed en hoeft u verder niets aan te passen. Zo niet, schroef ze dan helemaal los voordat u extra antislipstrips aanbrengt in elke hoek van uw stapelset. Dan is het tijd voor de positionering – doe dit altijd met een partner!

Zodra u de droger veilig boven op uw wasmachine hebt geplaatst, trekt u de spanriem eroverheen en bevestigt u deze aan de daarvoor bestemde hendel. Zorg ervoor dat u hem rond beide apparaten spant voordat u hem vastzet met een witte beschermkap (indien meegeleverd in de verpakking). Dit beschermt tegen verder losraken van de riem, zodat alles veilig blijft.

Droger op wasmachine in een wasmachinemeubel

Wilt u een andere aanpak voor het plaatsen van een wasmachine en droger? Kijk dan niet verder dan de Washer Tower bouwpakketten. Deze eenvoudig te monteren constructies zijn verkrijgbaar bij de meeste winkels en bieden superieure stabiliteit en stevigheid – zodat uw machine op geen enkele manier trilt! Bovendien maken de Wastoren-meubels het gemakkelijker dan ooit om de droger veilig bovenop de wasmachine te plaatsen.

Een wasmachinekast biedt een chique manier om snoeren en afvoerslangen verborgen te houden, terwijl u toch de flexibiliteit hebt om naar behoefte laden, kasten en andere opbergmogelijkheden toe te voegen. Met de wasmachinekast van Wastoren wordt niet alleen uw bijkeuken of wasruimte omgetoverd tot een ordelijke ruimte, maar met zijn moderne ontwerp zal hij zeker indruk maken!

Bespaar ruimte met een was-droogcombinatie

Of u nu ruimte wilt besparen in een kleine woning of geen twee machines wilt kopen, was-droogcombinaties zijn het perfecte antwoord. Dit ene apparaat doet beide – het kan met gemak kleren wassen en drogen! U bespaart tijd en geld doordat u geen twee aparte apparaten hoeft aan te schaffen.

Houd er rekening mee dat het gewicht van de lading bij het wassen groter is dan bij het drogen. Daarom kan het soms nodig zijn om bepaalde stukken uit de trommel te halen nadat u ze gewassen hebt, zodat uw resterende wasgoed goed kan drogen.

Een was-droogcombinatie is een geweldige optie als u de lichte daling van de energie-efficiëntie in vergelijking met een zuinige wasmachine of warmtepompdroger niet erg vindt. Bovendien geven veel van deze machines duidelijk aan of de trommelcapaciteit zowel het wassen als het drogen tegelijk aankan. Dus waarom zou u niet overwegen in een dergelijke machine te investeren?

Tips voor het plaatsen van je droger op een wasmachine

 • Gebruik altijd een stapelkit of wastoren voor maximale stabiliteit.
 • Meet uw droger en controleer het gewicht om er zeker van te zijn dat deze veilig op de machine kan worden geplaatst.
 • Zorg ervoor dat alle voetjes goed vastzitten voordat u de droger op de wasmachine plaatst.
 • Als u een stapelkit gebruikt gebruik de meegeleverde riemen om de droger stevig te bevestigen.
 • Kies een vlakke, egale ondergrond voor de installatie – als de machine op een ongelijke vloer staat, kan dit problemen opleveren bij het stapelen.
 • Controleer regelmatig of alle bij de montage gebruikte moeren en bouten goed vastzitten.
Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Meer gidsen bekijken

Deel dit artikel:

Yari Franken
Yari Franken

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om een berichtje achter te laten in de opmerkingen sectie.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

HomeMenuWishlistNaar boven