Hoe kun je een vriezer schoonmaken?

hoe maak je een vriezer schoon

Het handigste moment om uw vriezer schoon te maken is direct na het ontdooien. Maak hiervoor eerst de vriezer leeg en ontdooi hem. Maak vervolgens met een zachte doek en een mild sopje de binnen- en buitenkant van de vriezer schoon, evenals het rooster aan de achterkant.

Maak eerst de binnenkant van uw vriezer droog met een handdoek. Zet vervolgens uw vriezer weer aan en doe alle producten die nog goed bevroren zijn terug in de vriezer. gebruik ontdooide producten zo snel mogelijk, zodat ze niet verloren gaan. Hier vindt u een stap-voor-stap handleiding voor het schoonmaken van uw vriezer

1. Zet je vriezer uit en ruim hem leeg

Voordat u iets doet, moet u de vriezer volledig uitschakelen door op de aan/uit-knop te drukken of de stekker uit het stopcontact te halen. Zodra dat gebeurd is, kunt u alle bevroren levensmiddelen eruit halen en ze in een andere werkende vriezer of koelbox plaatsen. De verstandigste tijd om te ontdooien is in de winter, want dan is het makkelijker om het voedsel tegen ontdooien te beschermen.

Om uzelf tijd en product verspilling te besparen, probeert u zoveel mogelijk van de diepvriesproducten op te gebruiken voordat u begint met het schoonmaken van de koelkast; dingen die al ontdooid zijn kunnen niet meer terug in de vriezer.

2. Ontdooi de vriezer

Houd altijd een handdoek of dweil en een emmer binnen handbereik voor het geval u uw diepvriezer moet ontdooien. Als alles volgens plan verloopt en u hebt een vorstvrije vriezer, dan zou er geen ijsafzetting mogen zijn. Als dit echter niet het geval is, zorg er dan voor dat al het ijs en dooiwater volledig verdwenen is voordat u verder gaat. Sommige vriezers zijn voorzien van bakken die speciaal ontworpen zijn om dooiwater op te vangen; anders kunt u een spons gebruiken.

3. Maak een sopje

Gebruik lauw water en wat afwasmiddel om een sopje te maken. U kunt de binnen- en buitenkant van uw vriezer wassen met dit sopje. Gebruik geen agressieve chemicaliën of reinigingsmiddelen.

U kunt ook speciale schoonmaakmiddelen voor koelkasten en diepvriezers gebruiken. Vul daarnaast nog een emmer met warm zeepwater, pak twee zachte schoonmaakdoekjes en een droge theedoek. Gebruik geen schuursponsjes, want die maken krassen op het oppervlak.

4. Binnenkant van de vriezer schoonmaken

Reinig eerst de binnenkant van de vriezer met een mild sopje en een zachte doek. Vrieslades kun je uitnemen zodat je ze makkelijker schoon kunt maken. Neem de vriezer nadat hij helemaal schoon is nog een keer af met een zachte doek en warm water zonder sop. Maak de binnenkant van de vriezer vervolgens goed droog met een of meer droge theedoeken. Om ijsaanslag te voorkomen is het belangrijk dat er geen vocht in de vriezer achterblijft.

5. Buitenkant van de vriezer schoonmaken

Maak ook de buitenkant van uw vriezer schoon met een mild sopje en een zachte doek om vingerafdrukken of vlekken te verwijderen. Aan de achterkant van de meeste diepvriezers bevindt zich een rooster, de condensor, die de warmte helpt afvoeren – zorg ervoor dat dit deel regelmatig wordt afgestoft (u kunt een zachte borstel of een stofzuiger gebruiken).

Een stofvrije condensor helpt uw vriezer goed te functioneren zonder zichzelf te overbelasten en te veel energie te verbruiken. Maak tot slot de buitenkant van uw vriezer droog met een zachte doek en u bent klaar.

Uw vriezer is nu klaar voor gebruik! Vergeet niet om hem altijd schoon te houden zodat hij optimaal kan werken en vergeet niet om hem elke 6 maanden te ontdooien of wanneer er te veel ijsvorming is. Fijne schoonmaak!

6. Zet de vriezer aan en ruim producten in

Plaats de roosters en laden terug in de vriezer nadat deze schoon en droog is. Sluit ze aan, zet de vriezer aan met een knop, -18 graden Celsius is optimaal voor een vriezer.

Ontdooid voedsel niet opnieuw invriezen. Bewaar ze in de koelkast en maak ze zo snel mogelijk af. Producten die nog bevroren zijn, kunnen weer in de vriezer zodra ze weer op temperatuur zijn.

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Meer gidsen bekijken

Deel dit artikel:

Yari Franken
Yari Franken

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om een berichtje achter te laten in de opmerkingen sectie.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

HomeMenuWishlistNaar boven