Tekentablet (Grafisch)

Ben je een kunstenaar die zijn werk naar een hoger niveau wil tillen? Overweeg dan een tekentablet! Een grafische tekentablet is perfect voor elke digitale kunstenaar, of ze nu net beginnen of al jaren bezig zijn. Met functies zoals drukgevoelige pennen en aanpasbare sneltoetsen, kunnen deze krachtige tablets je helpen om met gemak verbluffende kunstwerken te maken.

Bovendien zijn ze dankzij hun slanke ontwerp gemakkelijk mee te nemen, waardoor je inspiratie op diverse plekken kunt zoeken. Dus als je klaar bent om je creatieve potentieel te ontsluiten en verbazingwekkende kunstwerken te maken, koop dan vandaag nog een tekentablet!

    Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Wat is een tekentablet?

Een tekentablet is een tablet waarmee de gebruiker afbeeldingen, grafieken en tekst rechtstreeks op het scherm kan tekenen. Het is een apparaat met een plat oppervlak, die door middel van een drukgevoelige pen of stylus taken en bewegingen van de gebruiker vastlegt. De meest voorkomende kenmerken van een grafische tablet zijn drukgevoeligheid, programmeerbare knoppen en draadloze connectiviteitsopties, zoals Bluetooth en/of WiFi.

Teken tablets worden voornamelijk gebruikt door digitale kunstenaars die kunstwerken van hoge kwaliteit maken voor diverse industrieën. Daarnaast zijn ze ook populair onder striptekenaars en animatoren, omdat ze door het gebruik ervan snel hun ideeën kunnen schetsen zonder papier te hoeven gebruiken.

Een speciale tekentablet is verkrijgbaar in verschillende formaten, van een mini tablet tot aan grote tablets. Echter kun je ook kiezen voor een middelgrote tablet zodat de verhouding tussen grootte en meeneembaarheid in balans blijft.

Het verschil tussen een grafische tekentablet en een normale tablet

Een tekentablet en een normale tablet zijn beide elektronische apparaten die gebruikt worden om digitaal werk te maken. Ze hebben echter veel verschillen waardoor de ene beter geschikt is voor bepaalde taken dan de andere.

Een tekentablet, of grafisch tablet, is een apparaat dat speciaal is ontworpen voor het maken van kunstwerken. Het bestaat uit een plat oppervlak met drukgevoelig touchscreen, waardoor verschillende effecten kunnen worden geproduceerd.

Dankzij het drukgevoelige scherm kun je lijnen en curves nauwkeuriger tekenen dan op een traditionele tablet. Tekentabletten hebben meestal ook een gumtool waarmee je snel en eenvoudig alle fouten kunt uitwissen die je tijdens het tekenen maakt. Neem bijvoorbeeld een kijkje naar de Windows tablets met dergelijke functies.

Daarentegen is een gewon tablet een apparaat met aanraakscherm dat gewoonlijk wordt gebruikt voor casual activiteiten zoals surfen op het web, films kijken en spelletjes spelen. Met dit type tablet kun je met jouw vinger of een stylus het apparaat bedienen. Op sommige gewone tablets zijn tekenprogramma's geïnstalleerd, maar die zijn lang niet zo nauwkeurig als die op een speciale teken tablet.

Tekentablet (Grafisch) kopen?

Bij IIAV.nl zijn wij altijd op zoek naar de beste producten op de markt. Aangezien er tegenwoordig honderden tot wel duizenden webshops zijn kan het lastig zijn om bijvoorbeeld de goedkoopste te vinden. Echter kan het ook zijn dat je juist op zoek bent naar een iets duurder product, maar dat je eerst nog wat meer research wilt doen naar waar je dit product het beste kunt kopen.

Tips voor het kopen van tekentablets (grafisch)

Heb je nog geen idee naar wat voor soort tekentablet (grafisch) je op zoek bent? Dan is het verstandig om eerst alle producten te bekijken zodat je een beeld krijgt van het aanbod en de prijzen. Zodra je een specifiek model hebt gevonden is het slim om de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo weet je direct welke aanbieder jou de scherpste prijs kan bieden.

Welke tekentablet (grafisch) moet ik kopen?

Het is voor ons lastig om concreet te zeggen welke tekentablet (grafisch) je moet kopen. Dit hangt namelijk volledig af van jouw persoonlijke wensen en eisen. Om deze reden is het belangrijk om voor jezelf na te gaan waar een product aan moet voldoen zodat je vervolgens op basis van die kennis wat specifieker kunt gaan zoeken. Bovendien kan het in dit geval helpen om de prijzen en beoordelingen bij verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Als je online op zoek gaat naar tekentablets (grafisch) is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Allereerst is het vanzelfsprekend logisch dat je de prijzen van diverse aanbieders naast elkaar zet om te voorkomen dat je teveel betaald.

Daarnaast kan het helpen om reviews van anderen te raadplegen zodat je een beter beeld krijgt van de daadwerkelijke werking van een bepaald product.

Als laatst, maar zeker niet als minst is het verstandig om rekening te houden met de service van een aanbieder, zoals de garantie, levertijden en retourvoorwaarden. Soms betaal je namelijk liever wat meer voor een betere service, en dat is uiteraard begrijpelijk.

Meest gestelde vragen

Het instellen van een tekentablet is vrij eenvoudig. Sluit eerst de USB of andere aansluiting van de tablet aan op jouw computer. Download en installeer vervolgens de juiste stuurprogramma’s van de website van de tablet fabrikant. Daarna open je het tekenprogramma naar keuze (zoals Adobe Photoshop of Corel Painter) en pas je eventueel de instellingen in de programmavoorkeuren aan om jouw grafisch tekentablet goed te kunnen gebruiken. Als dit eenmaal gedaan is, zou je klaar moeten zijn om te beginnen met het maken van verbazingwekkende kunstwerken zonder moeite!

Het belangrijkste verschil tussen een LED en LCD tekentablet is het type achtergrondverlichting dat wordt gebruikt om het scherm te verlichten. Een LCD tablet gebruikt een fluorescerende achtergrondverlichting, terwijl een LED tablet lichtgevende diodes (LED’s) gebruikt als achtergrondverlichting. Het resultaat is dat een LED tekentablet een helderder display heeft, met levendigere kleuren en een beter contrast dan een LCD tablet. Bovendien zijn LED tablets dunner en lichter dan LCD tablets.

Nee, niet alle teken tablets worden geleverd met stylus pennen. Bij sommige modellen moet je de pen apart kopen, terwijl bij andere de pen in de verpakking zit. Het is raadzaam dit te controleren voordat je een tablet koopt, om er zeker van te zijn dat je precies krijgt wat je nodig hebt.

Waar kan ik het kopen?

Op zoek naar een tekentablet (grafisch) bij Coolblue? Grote kans dat je een geschikt model vindt. Coolblue behoort tot één van de grootste retailers op het gebied van elektronica in Nederland. Bij ons zie je direct of je tekentablets (grafisch) bij Coolblue kunt kopen door producten te filteren en vervolgens de aanbieders te vergelijken. Je ziet dan ook direct wat de prijs is bij Coolblue.

Wil je een tekentablet (grafisch) bij MediaMarkt kopen? Dan zit je bij deze grote retailer op het gebied van elektronica vast wel goed. Bekijk alle modellen en check direct of je tekentablets (grafisch) bij MediaMarkt kunt kopen. Bovendien zie je ook direct waar je een bepaald product nog meer kunt kopen. Vergelijk vervolgens de prijzen per aanbieder en scoor altijd de beste deal.

Op zoek naar een tekentablet (grafisch) bij Bol.com? De kans is groot dat je een passend model vindt voor jouw behoeften. Bol.com behoort namelijk tot één van de grootste retailers op het gebied van elektronica in Nederland. Wij hebben alle aanbieders voor je op een rijtje gezet zodat je direct kunt zien of je tekentablets (grafisch) bij Bol.com kunt kopen. Bovendien zie je ook gelijk wat de prijzen zijn van verschillende aanbieders.

Een tekentablet (grafisch) bij BCC kopen behoort zeker tot één van de mogelijkheden. Aangezien BCC behoort tot één van de grootste retailers op het gebied van elektronica vind je vast wel een model dat bij je past. Daarnaast zie je direct de of je tekentablets (grafisch) bij BCC kunt kopen en wat de prijzen zijn van andere aanbieders. Op deze manier vind je altijd de beste deal en betaal je nooit meer te veel.

Wil je graag een tekentablet (grafisch) bij Expert kopen? Dan is dat zeker een optie. Expert is een grote retailer op het gebied van elektronica. Grote kans dus dat ze een mooie tekentablet (grafisch) te koop hebben staan die voldoet aan jouw wensen. Kijk alvast welk model bij je past en kom erachter of deze verkrijgbaar is bij Expert. Vervolgens kun je de prijs van alle tekentablets (grafisch) vergelijken met andere aanbieders.

Wil je graag tekentablets (grafisch) vergelijken? Dan ben je bij IIAV.nl aan het juiste adres. Zo bieden we je de mogelijkheid om tekentablets (grafisch) op basis van jouw persoonlijke wensen te filteren zodat je altijd het juiste model vindt. Zodra je een geschikt model hebt gevonden kun je direct de specificaties, beoordelingen en prijzen van verschillende aanbieders inzien. Op deze manier bespaar je al gauw tientallen euro’s op een tekentablet (grafisch) door een simpele vergelijking te maken!

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen en bezoeken van deze pagina! Ik hoop dat je vragen beantwoord zijn en je een passend product tegen de beste prijs & levervoorwaarden hebt kunnen vinden. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Wij horen het graag van je.

Altijd op de hoogte van de scherpste deals? Vergeet niet om je in te schrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Ik wil niks missen