Draadloze Speaker

Wil je graag een draadloze speaker kopen? Geen probleem, wij helpen je namelijk graag bij het vinden van het juiste mode. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende modellen verkrijgbaar waardoor het lastig kan zijn om de juiste te vinden voor jouw behoeften. Wij hebben alvast een overzicht gemaakt van alle winkels waar je een draadloze speaker kunt kopen, zodat je gemakkelijk en snel de prijzen kunt vergelijken per aanbieder.

    Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Wat is een Draadloze Speaker?

De naam zegt het natuurlijk al, een Draadloze Speaker is een luidspreker die zonder kabel muziek kan afspelen. Meestal beschikken Draadloze Speakers over een ingebouwde accu of batterijen.

Over het algemeen zien we toch dat er nog wel eens wat onduidelijkheid bestaat over Draadloze Speakers, dat komt omdat fabrikanten nog wel eens met dit soort termen spelen, de vorm draadloos wordt ook nog wel eens gekoppeld aan speakers met een draad, het is bij dat type ‘Draadloze Speakers’ nodig om een voeding te gebruiken om muziek te kunnen afspelen.

Dit draadloos luisteren naar muziek wordt ook wel streamen genoemd, dat houdt in dat je muziek of enige vorm van audio via een apparaat naar de speaker wordt gestuurd zonder tussenkomst van een kabel. Het is dus altijd aan te raden om goed te kijken naar hoe ”draadloos” een speaker daadwerkelijk is.

Welke soorten Draadloze Speakers zijn er allemaal?

Zoals je waarschijnlijk al verwacht zijn er diverse soorten Draadloze Speakers beschikbaar, de keuze voor zo’n draadloze luidspreker is geheel afhankelijk van het gebruik. Je hebt namelijk speakers die geschikt zijn om buiten te gebruiken zoals op het strand of in de tuin maar er zijn ook genoeg Draadloze Speakers die binnenshuis gebruikt worden.

Ook zit er nog een verschil in compabiliteit, zo heb je speakers die communiceren met Bluetooth via de smartphone of tablet, of je kunt de speaker laten communiceren met WiFi.

Een Draadloze Speaker die je binnenshuis gebruikt is over het algemeen wat groter en heeft de beschikking over meer functies en streaming mogelijkheden. Vaak zie je dat dit soort speakers beschikken over een kabel of voeding. Het design is vaak wat strakker omdat dit beter in de huiskamer past.

Je hebt ook nog Draadloze Speakers die echt geschikt zijn om te koppelen aan je smartphone of tablet, deze kunnen ook nog gebruikt worden in diverse docks. Je kunt je Draadloze Speaker dan in een dock plaatsen om vervolgens muziek af te spelen via je smartphone. Ook dit soort modellen hebben over het algemeen een kabel of voeding nodig en zijn een stuk groter als luidsprekers die buitenshuis worden gebruikt.

Daarnaast heb je ook nog Draadloze Speakers die aangesloten worden op een compleet systeem, deze worden door heel het huis gebruikt waardoor je in meerdere ruimten draadloos muziek kunt luisteren. Deze multi-room systemen zul je waarschijnlijk wel kennen van de grote merken Sonos of HEOS. Het is met dit soort draadloze luidsprekers mogelijk om de totale aansturing via je smartphone te regelen.

Hoe koppel je een Draadloze Speaker en wat is Casten precies?

Voordat je muziek kunt horen uit een Draadloze Speaker moet deze eerst gekoppeld worden met een bron, het ligt er dan ook aan of je gebruik maakt van Bluetooth of WiFi. Als je een Bluetooth speaker hebt moet je deze activeren via je Bluetooth instellingen op je smartphone.

Eerst schakel je deze functie dus in en vervolgens kies je de naam van de speaker om te ‘pairen’. Nadat je dat gedaan hebt druk je meestal op een knopje op de speaker en klaar is kees, je muziek begint nu af te spelen.

Ook kan het zijn dat je een WiFi speaker hebt, deze Draadloze Speaker sluit je vaak aan via je WiFi netwerk in combinatie met een app op je telefoon of tablet. Maar het komt ook nog wel eens voor dat mensen muziek willen streamen naar de televisie door gebruik te maken van de Chromecast.

Dit noemen we Casten, zo kun je diverse muziekdiensten zoals Spotify of Deezer koppelen aan je Draadloze Speaker door deze te casten naar je televisie. Dat is handig want je kunt op deze manier altijd muziek streamen op een alternatieve manier.

Dat is ook handig als je gebruik maakt van een slimme speaker omdat je deze met commando’s muziek kunt laten casten. Daarnaast heeft het nog een voordeel want door te kiezen voor de Chromecast hoeft jouw telefoon geen batterij te verbruiken om muziek af te spelen.

Wat voor ondersteuning heeft de Draadloze Speaker nodig vanuit de apparatuur of bron?

Draadloze speakers kunnen dus op verschillende manieren muziek streamen. Dat kan via een divers aantal bronnen, je moet dus wel opletten welke bron precies ondersteunt wordt.

Bijna alle smartphones hebben tegenwoordig Bluetooth en WiFi waardoor het best makkelijk wordt om een geschikte Draadloze Speaker te vinden.

Daarnaast heb je ook nog toevoegingen op bepaalde telefoons, zoals de iPhone, die voorzien is van Airplay. Ook tablets zijn makkelijk te gebruiken met Bluetooth en WiFi, en hetzelfde is waar voor laptops en computers.

We raden je dus aan om even onderzoek te doen naar de ondersteuning van de desbetreffende Draadloze Speaker. Sommige apparatuur, zoals een oudere MP3 speler, beschikt namelijk niet over Bluetooth of WiFi, deze beschikken meestal over analogen aansluitingsmogelijkheden zoals een AUX- of USB ingang.

Kun je alle muziekdiensten streamen via je Draadloze Speaker?

Bijna elke muziekdienst zoals Spotify of Deezer kan gemakkelijk gebruikt worden in combinatie met een Draadloze Speaker. Daarbij heb je vaak de ondersteuning van bijvoorbeeld Spotify connect, draadloze luidsprekers hebben vaak de mogelijkheid om direct in-app gebruik te maken van de streaming optie.

Hierdoor haalt de draadloze luidspreker zelf alle muziek op waardoor je telefoon eigenlijk alleen als een afstandsbediening werkt, dat scheelt dan weer batterij en het is bovendien een functie die veel gemak biedt.

Op welke specificaties moet ik letten voordat ik begin aan een Draadloze Speaker kopen?

De specificaties zijn vaak een lastig onderwerp, toch hoef je er bij Draadloze Speakers niet echt op te letten. Als je een speaker voor buiten koopt weet je meestal wel dat de geluidskwaliteit wat minder zal zijn ten opzichte van een Draadloze Speaker die je binnenshuis gebruikt. Het is natuurlijk logisch dat een Bluetooth luidspreker die je aansluit op je smartphone deze kwaliteit ook niet gaat evenaren. Als je wel naar de specificaties wil kijken is het verstandig om in ieder geval te kijken naar de ondersteuning van bronnen, het frequentiebereik en het totale vermogen van de Draadloze Speaker.

De kwaliteit van je Draadloze Speaker hangt af van een aantal factoren en vooral het doel waar je de luidspreker voor aanschaft. Je kunt namelijk al een prima Bluetooth speaker kopen tussen de 30 en 50 euro. Deze kun je gebruiken in de tuin of als je wat muziek wil luisteren terwijl je aan het studeren bent aan je bureau.

Wil je een kwalitatief goede Draadloze Speaker dan ben je al snel 200 euro of meer kwijt, en wil je nog een treetje over met meerdere speakers die door heel het huis geplaatst kunnen worden, dan ga je al snel richting de 500 euro of meer. Zoals je ziet ligt het vooral aan de kwaliteit die je zoekt en waar je de Draadloze Speakers voor wil gebruiken. Je budget speelt daarna een grote rol in de keuze voor de perfecte luidspreker.

Onderzoek doen naar de mogelijkheden

Wij weten als geen ander dat het moeilijk is om de perfecte draadloze speaker online te vinden, met duizenden winkels die verschillende prijzen hanteren. Daarnaast zijn er van veel producten in meerdere varianten verkrijgbaar waardoor de zoektocht naar het perfecte product nog lastiger wordt.

Het kan daarom geen kwaad om goed onderzoek te doen naar de mogelijkheden en wij schieten je hierbij te hulp. Hieronder zie je direct een overzicht van alle producten inclusief specificaties, prijs, reviews en nog veel meer. Zo wordt het vergelijken een stuk eenvoudiger en bespaar je al snel op de kosten!

Draadloze Speaker kopen?

Bij IIAV.nl zijn wij altijd op zoek naar de beste producten op de markt. Aangezien er tegenwoordig honderden tot wel duizenden webshops zijn kan het lastig zijn om bijvoorbeeld de goedkoopste te vinden. Echter kan het ook zijn dat je juist op zoek bent naar een iets duurder product, maar dat je eerst nog wat meer research wilt doen naar waar je dit product het beste kunt kopen.

Tips voor het kopen van draadloze speakers

Heb je nog geen idee naar wat voor soort draadloze speaker je op zoek bent? Dan is het verstandig om eerst alle producten te bekijken zodat je een beeld krijgt van het aanbod en de prijzen. Zodra je een specifiek model hebt gevonden is het slim om de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo weet je direct welke aanbieder jou de scherpste prijs kan bieden.

Welke draadloze speaker moet ik kopen?

Het is voor ons lastig om concreet te zeggen welke draadloze speaker je moet kopen. Dit hangt namelijk volledig af van jouw persoonlijke wensen en eisen. Om deze reden is het belangrijk om voor jezelf na te gaan waar een product aan moet voldoen zodat je vervolgens op basis van die kennis wat specifieker kunt gaan zoeken. Bovendien kan het in dit geval helpen om de prijzen en beoordelingen bij verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Als je online op zoek gaat naar draadloze speakers is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Allereerst is het vanzelfsprekend logisch dat je de prijzen van diverse aanbieders naast elkaar zet om te voorkomen dat je teveel betaald.

Daarnaast kan het helpen om reviews van anderen te raadplegen zodat je een beter beeld krijgt van de daadwerkelijke werking van een bepaald product.

Als laatst, maar zeker niet als minst is het verstandig om rekening te houden met de service van een aanbieder, zoals de garantie, levertijden en retourvoorwaarden. Soms betaal je namelijk liever wat meer voor een betere service, en dat is uiteraard begrijpelijk.

Nieuw, tweedehands of refurbished?

Ondanks dat de meeste mensen liever een nieuw product willen kopen is het voor sommige producten ook prima om een tweedehands of refurbished model aan te schaffen. Wij hebben er daarom voor gekozen om ook aanbieders die refurbished en tweedehands producten verkopen op te nemen in onze vergelijking. Zo kun jij een volledige vergelijking maken op basis van jouw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Goed om te weten over IIAV.nl

Bij IIAV.nl hechten we veel waarde aan het onafhankelijk vergelijken van draadloze speakers. Wij hebben dan ook geen afspraken of partnerschappen met een bepaalde aanbieder. Hierdoor ben je in staat om altijd een eerlijke vergelijking te maken zodat je ook een eerlijke prijs betaald.

Bovendien doen wij altijd zo goed mogelijk ons best om de informatie over aanbieders, zoals Coolblue, MediaMarkt, Bol.com etc., up-to-date te houden. Ondanks dit streven zou het wel eens voor kunnen dat bepaalde informatie onvolledig of onjuist (verouderd) is.

Prijzen altijd up-to-date

Bij het vergelijken van producten worden altijd de huidige prijzen per aanbieder getoond. Dit is namelijk noodzakelijk om een eerlijke vergelijking te kunnen maken. Wij zorgen er daarom voor dat je altijd de real-time prijzen van een product per aanbieder kunt bekijken.

Vergelijk prijzen van de grootste aanbieders

Als je op zoek bent naar een draadloze speaker wil je vast ook weten wat de prijzen en beoordelingen zijn bij de grootste aanbieders. In onze vergelijker vind je daarom altijd de actuele prijzen van aanbieders zoals Coolblue, MediaMarkt, Bol.com en BCC. Zo zie je direct welke van deze aanbieders de meest gunstige prijs heeft voor jou!

Meest gestelde vragen

Waar kan ik het kopen?

Op zoek naar een draadloze speaker bij Coolblue? Grote kans dat je een geschikt model vindt. Coolblue behoort tot één van de grootste retailers op het gebied van elektronica in Nederland. Bij ons zie je direct of je draadloze speakers bij Coolblue kunt kopen door producten te filteren en vervolgens de aanbieders te vergelijken. Je ziet dan ook direct wat de prijs is bij Coolblue.

Wil je een draadloze speaker bij MediaMarkt kopen? Dan zit je bij deze grote retailer op het gebied van elektronica vast wel goed. Bekijk alle modellen en check direct of je draadloze speakers bij MediaMarkt kunt kopen. Bovendien zie je ook direct waar je een bepaald product nog meer kunt kopen. Vergelijk vervolgens de prijzen per aanbieder en scoor altijd de beste deal.

Op zoek naar een draadloze speaker bij Bol.com? De kans is groot dat je een passend model vindt voor jouw behoeften. Bol.com behoort namelijk tot één van de grootste retailers op het gebied van elektronica in Nederland. Wij hebben alle aanbieders voor je op een rijtje gezet zodat je direct kunt zien of je draadloze speakers bij Bol.com kunt kopen. Bovendien zie je ook gelijk wat de prijzen zijn van verschillende aanbieders.

Een draadloze speaker bij BCC kopen behoort zeker tot één van de mogelijkheden. Aangezien BCC behoort tot één van de grootste retailers op het gebied van elektronica vind je vast wel een model dat bij je past. Daarnaast zie je direct de of je draadloze speakers bij BCC kunt kopen en wat de prijzen zijn van andere aanbieders. Op deze manier vind je altijd de beste deal en betaal je nooit meer te veel.

Wil je graag een draadloze speaker bij Expert kopen? Dan is dat zeker een optie. Expert is een grote retailer op het gebied van elektronica. Grote kans dus dat ze een mooie draadloze speaker te koop hebben staan die voldoet aan jouw wensen. Kijk alvast welk model bij je past en kom erachter of deze verkrijgbaar is bij Expert. Vervolgens kun je de prijs van alle draadloze speakers vergelijken met andere aanbieders.

Wil je graag draadloze speakers vergelijken? Dan ben je bij IIAV.nl aan het juiste adres. Zo bieden we je de mogelijkheid om draadloze speakers op basis van jouw persoonlijke wensen te filteren zodat je altijd het juiste model vindt. Zodra je een geschikt model hebt gevonden kun je direct de specificaties, beoordelingen en prijzen van verschillende aanbieders inzien. Op deze manier bespaar je al gauw tientallen euro’s op een draadloze speaker door een simpele vergelijking te maken!

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen en bezoeken van deze pagina! Ik hoop dat je vragen beantwoord zijn en je een passend product tegen de beste prijs & levervoorwaarden hebt kunnen vinden. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Wij horen het graag van je.

Altijd op de hoogte van de scherpste deals? Vergeet niet om je in te schrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Ik wil niks missen