Apple Smartwatch

Ben je op zoek naar een Apple smartwatch? Dan ben je hier op de juiste pagina beland. Met onze handige vergelijkingstool vind je binnen no time een Apple smartwatch die voldoet aan jouw behoeften. Vervolgens kun je ook direct inzien wat de prijzen zijn bij verschillende aanbieders waardoor je altijd de beste deal weet te vinden. Besparen op een Apple smartwatch was nog nooit zo eenvoudig!

Resultaat van 1–24 van 73 producten

Apple Watch Kopen?

Ben jij nog op zoek naar een Apple Watch maar weet je nog niet welk type je het beste kunt aanschaffen? Geen zorgen, wij hebben alle informatie voor je opgezocht over de Apple Watch waardoor je in een oogopslag kunt zien wat de functionaliteiten, prijzen en meningen zijn van anderen.

Een smartwatch Apple is namelijk een van de nieuwste snufjes op het gebied van wearables maar ze zijn behoorlijk prijzig, het is daarom slim om vooraf even te lezen wat er allemaal mogelijk is met een Apple smartwatch.

Meer informatie over het scherm van de Apple Watch

Je hebt tegenwoordig verschillende soorten Apple Watches, je hebt de keuze uit 3 verschillende schermgroottes. Je kunt namelijk kiezen voor 38, 42 en 40 en 44 millimeter. De meeste watches zijn rechthoekig qua vorm en hebben een scherm dat aanraakgevoelig is.

De Apple watch heeft tegenwoordig verschillende soorten klokken, zo kun je kiezen voor de traditionele klok met de wijzers die we van normale horloges kennen of een chronograaf die we kennen van de stopwatch.

Je hebt volledige vrijheid om te personaliseren

Daarnaast is het mogelijk om diverse achtergronden te kiezen en heb je ook de mogelijkheid om je agenda afspraken op het scherm tevoorschijn te toveren. In principe kun je met de Apple Watch alle kanten op want hij is te personaliseren voor iedere gebruiker.

Het display heeft de beschikking over een scherp retina display, het voordeel hiervan is dat je display er scherp en contrastrijk uitziet. Daarnaast is het scherm behoorlijk energiezuinig en kun je de Apple Watch schuin houden zonder dat je moeite krijgt met teksten lezen of je agenda bekijken.

Het scherm is gemaakt van robuust saffierglas

Het display van de Apple Watch is gemaakt van saffierglas waardoor je zeker weet dat er geen krassen of onnodige beschadigingen op je display komen. We hadden het eerder al over de aanraakgevoeligheid van het display, dat betekent dat je makkelijk handtekeningen kunt maken en dat je scherm precies voelt hoe hard je een knop of functie aandrukt.

Het is daarbij ook mogelijk om heel makkelijk in- en uit te zoomen op belangrijke onderdelen op je display. Dat doe je met het handige draaiknopje aan de rechterkant. Als je deze indrukt ga je overigens direct terug naar het startscherm van je Apple Watch

Kun je draadloos betalen met je Apple smartwatch?

Ja, het is mogelijk om draadloos te betalen met je Apple smartwatch. Er zit namelijk een NFC chip ingebouwd die het mogelijk maakt om contactloze betalingen uit te voeren.

Door gebruik te maken van Apple Pay kun je al dit soort zaken goed uitvoeren, daarnaast kun je er vanuit gaan dat Apple er voor heeft gezorgd dat je volledig veilig kunt betalen.

Er zit namelijk een extra chip ingebouwd, je hebt de beschikking over een Secure Element. Deze zorgt er voor dat je ten alle tijde extra goed beveiligd bent.

Dit element zorgt ervoor dat je geen persoonlijke gegevens of creditcardgegevens hoeft te gebruiken tijdens je betaling, het Secure Element maakt namelijk een eenmalig gegenereerde code aan die als betaling token wordt ingezet.

Het betalen gaat erg makkelijk, je drukt twee keer op de Digital Crown en klaar is kees.

Het is dan wel nodig om de Apple Watch om je pols te dragen, je kunt hem niet los tegen de betaalautomaat leggen. Denk er wel om, je hebt Apple Pay nodig om dit contactloos betalen mogelijk te maken!

Hoe werkt de bediening van je Apple Watch?

Het is soms even wennen aan de bediening van je Apple smartwatch. Doorgaans kun je deze op 3 verschillende manieren bedienen. Zo kun je gebruik maken van een touchscreen, het kroontje of het draaiwiel aan de zijkant of de drukknop aan de zijkant.

Je kunt daarnaast nog een aantal verschillende manieren gebruiken om je Apple smartwatch te bedienen, soms is dit wel even wennen maar na een tijdje zal je niet beter meer weten. En laten we eerlijk zijn, zo is het eigenlijk met alles toch?

Het touchscreen bedienen is relatief eenvoudig, je kunt op je scherm drukken om een applicatie te open of swipen tussen verschillende schermen zoals je van de iPhone gewend bent. Daarnaast kun je ook naar boven en beneden scrollen, dat doe je meestal door gebruik te maken van de kroon. Ook heb je de mogelijkheid om wat harder of langer op je scherm te drukken zodat je de welbekende vibratie op je vinger krijgt. Je kent deze techniek wellicht al als de Force Touch techniek die je kent van de iPhones.

Op deze manier kun je gemakkelijk apps verwijderen of bepaalde items ‘flaggen’ zoals een belangrijke meeting of e-mail. Maar wat is nu precies dat kroontje op je Apple smartwatch? Lees verder dan leggen we het even voor je uit.

De kroon aan de zijkant van je Apple smartwatch is gemaakt om te scrollen binnen het menu, daarnaast kun je er ook mee in- en uitzoomen. Je hebt ook de mogelijkheid om de kroon 1, 2 of langer in te drukken. Als je dit een keer doet ga je direct naar het tijdsaanduiding scherm en bij twee keer drukken krijg je de laatst gebruikte app te zien. Druk je het kroontje nog langer in dan krijg je direct Siri te zien om een bepaalde spraakopdracht uit te voeren.

Er is nog een derde manier om de Apple smartwatch te bedienen, je kunt namelijk de derde drukknop gebruiken om je favoriete contacten uit je iPhone op te vragen, het is dus eigenlijk een soort snelle manier om direct naar de meest belangrijke mensen uit je telefoonlijst te gaan. Als je nog een keer op dit knopje druk ga je weer terug naar je vorige scherm en bij het extra lang indrukken van dit knopje kun je de Apple smartwatch helemaal uitschakelen of de batterij spaarstand inschakelen.

Hoe kun je precies bellen met je Apple smartwatch?

Een van de handige functies van een Apple smartwatch is natuurlijk dat je er mee kunt bellen, het is mogelijk om zelf gesprekken te starten of om deze te beantwoorden via je pols. Dat is vooral handig als je telefoon nog in je tas of zak zit of als je bijvoorbeeld aan het koken bent. Door gebruik te maken van de koppeling tussen je iPhone en iWatch zijn direct alle contacten te gebruiken op je Apple smartwatch. Je hebt geen beschikking over een toetsenbord, dus als er contacten zijn die niet in je lijst staan kun je deze niet bellen.

Wat misschien een beetje vreemd voelt is het feit dat je niet meer via je oor belt maar met je pols, dat is soms even wennen maar na een tijdje zal je het gemak ervaren van de Apple smartwatch, nooit meer die vervelende telefoon uit je zak toveren als je het te druk hebt, sommige mensen zijn echte multitaskers en zullen deze wearable als een gewenste toevoeging op hun drukke leven zien.

Een nadeel is wel dat mensen in je directe omgeving precies kunnen horen met wie je belt en wat er gezegd wordt, het geluid kun je gelukkig wel harder of zachter zetten maar je zult merken dat er niet te veel omgevingsgeluid moet zijn om een goed gesprek te voeren. Als je echter in een rustige locatie bent is het volume ruim voldoende en kun je makkelijk telefoneren via je Apple smartwatch, de gesprekskwaliteit is overigens ruim voldoende en je kunt er vanuit gaan dat je goed kunt telefoneren zoals je van Apple gewend bent.

Wat voor extra functies zijn er nog meer beschikbaar?

Tegenwoordig heb je de beschikking over de zogenoemde watchface, dit zijn nieuwe achtergrond beelden die je op je Apple smartwatch kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan time-lapse beelden van grote steden zoals Londen, New York, Parijs en Hong Kong.

Je ziet dan 24 uurs beelden van een vaste locatie in deze stad. Daarnaast is het ook mogelijk om je eigen foto als achtergrond gebruiken, het is dan wel belangrijk om te weten dat deze foto’s uit de galerij van je iPhone moeten komen.

Ook heb je de beschikking over een modulaire look, dat betekent dat je informatie uit alle apps kunt tonen, zo kun je bijvoorbeeld de Citymapper koppelen om alle aankomsttijden te tonen in de hoek van je display.

Het is tegenwoordig ook mogelijk om ‘tetherless’ wifi te gebruiken, daarmee kun je direct verbinden met een wifi netwerk in je omgeving, daardoor heb je je iPhone niet meer perse nodig om verbinding te leggen met een netwerk in je omgeving.

Nog een handige functie is de Time Travel functie, daarmee kun je aan de kroon draaien om vooruit en terug in de tijd te gaan. Dat is handig om bijvoorbeeld afspraken in je agenda in te zien die over een tijdje plaatsvinden of om even terug te pakken naar een aantal aantekeningen uit het verleden.

Ook heb je dit jaar de mogelijkheid om de nachtstand in te schakelen, daarmee kun je de Apple smartwatch op zijn kant leggen en een klok tonen terwijl hij opgeladen wordt. In principe wordt het dus een wekker die je kan uitslaan door de kroon als snooze button te gebruiken.

Tips voor het kopen van Apple smartwatches

Heb je nog geen idee naar wat voor soort Apple smartwatch je op zoek bent? Dan is het verstandig om eerst alle producten te bekijken zodat je een beeld krijgt van het aanbod en de prijzen. Je kunt hiervoor ook gebruik maken van de filters om specifiek op zoek te gaan naar een bepaalde Apple smartwatch.

Zodra je een specifiek model hebt gevonden is het slim om de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo weet je direct welke aanbieder jou de scherpste prijs kan bieden.

Welke Apple smartwatch moet ik kopen?

Het is voor ons lastig om concreet te zeggen welke Apple smartwatch je moet kopen. Dit hangt namelijk volledig af van jouw persoonlijke wensen en eisen. Om deze reden is het belangrijk om voor jezelf na te gaan waar een product aan moet voldoen zodat je vervolgens op basis van die kennis wat specifieker kunt gaan zoeken. Bovendien kan het in dit geval helpen om de prijzen en beoordelingen bij verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Als je online op zoek gaat naar Apple smartwatches is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Allereerst is het vanzelfsprekend logisch dat je de prijzen van diverse aanbieders naast elkaar zet om te voorkomen dat je teveel betaald.

Daarnaast kan het helpen om reviews van anderen te raadplegen zodat je een beter beeld krijgt van de daadwerkelijke werking van een bepaald product.

Als laatst, maar zeker niet als minst is het verstandig om rekening te houden met de service van een aanbieder, zoals de garantie, levertijden en retourvoorwaarden. Soms betaal je namelijk liever wat meer voor een betere service, en dat is uiteraard begrijpelijk.

Nieuw, tweedehands of refurbished?

Ondanks dat de meeste mensen liever een nieuw product willen kopen is het voor sommige producten ook prima om een tweedehands of refurbished model aan te schaffen. Wij hebben er daarom voor gekozen om ook aanbieders die refurbished en tweedehands producten verkopen op te nemen in onze vergelijking. Zo kun jij een volledige vergelijking maken op basis van jouw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Goed om te weten over IIAV.nl

Bij IIAV.nl hechten we veel waarde aan het onafhankelijk vergelijken van Apple smartwatches. Wij hebben dan ook geen afspraken of partnerschappen met een bepaalde aanbieder. Hierdoor ben je in staat om altijd een eerlijke vergelijking te maken zodat je ook een eerlijke prijs betaald.

Bovendien doen wij altijd zo goed mogelijk ons best om de informatie over aanbieders, zoals Coolblue, MediaMarkt, Bol.com etc., up-to-date te houden. Ondanks dit streven zou het wel eens voor kunnen dat bepaalde informatie onvolledig of onjuist (verouderd) is.

Prijzen altijd up-to-date

Bij het vergelijken van producten worden altijd de huidige prijzen per aanbieder getoond. Dit is namelijk noodzakelijk om een eerlijke vergelijking te kunnen maken. Wij zorgen er daarom voor dat je altijd de real-time prijzen van een product per aanbieder kunt bekijken.

Vergelijk prijzen van de grootste aanbieders

Als je op zoek bent naar een Apple smartwatch wil je vast ook weten wat de prijzen en beoordelingen zijn bij de grootste aanbieders. In onze vergelijker vind je daarom altijd de actuele prijzen van aanbieders zoals Coolblue, MediaMarkt, Bol.com en BCC. Zo zie je direct welke van deze aanbieders de meest gunstige prijs heeft voor jou!

Meest gestelde vragen

Waar kan ik het kopen?

Op zoek naar een Apple smartwatch bij Coolblue? Coolblue behoort tot één van de grootste retailers in Nederland en biedt dan ook een breed scala aan elektronische apparaten aan. Zodra je een mooie Apple smartwatch via onze tool hebt gevonden zie je op de product pagina welke retailers dit product verkopen en voor welke prijs. Zo zie je dus ook of je de Apple smartwatch bij Coolblue kunt kopen.

Wil je een Apple smartwatch bij MediaMarkt kopen? Dan kan het slim zijn om gebruik te maken van onze handige vergelijkingstool. Vul je persoonlijke wensen en eisen in om een model te vinden die bij je past. Vervolgens zie je op de product pagina of je de Apple smartwatch bij MediaMarkt kunt kopen, inclusief de prijs.

Op zoek naar een Apple smartwatch bij Bol.com? Bekijk eerst de mogelijkheden door een vergelijking te maken van verschillende modellen. Dit doe je simpelweg door gebruik te maken van de filters aan de linkerzijde van de pagina. Zodra je een geschikt model hebt gevonden kun je op de product pagina bekijken of ze de Apple smartwatch bij Bol.com verkopen, inclusief de prijs.

Een Apple smartwatch bij BCC kopen behoort zeker tot één van de mogelijkheden. BCC is namelijk een grote retailer op het gebied van elektronica. Zodra je een geschikt model hebt gevonden kun je er met één druk op knop achter komen of ze de Apple smartwatch bij BCC verkopen. Op de product pagina zie je namelijk direct welke aanbieders er zijn en welke prijs zij vragen.

Wil je graag een Apple smartwatch bij Expert kopen? Maak dan gebruik van onze handige vergelijkingstool. Vul in waar de Apple smartwatch aan moet voldoen en maak de keuze tussen diverse modellen. Vervolgens krijg je op de product pagina inzicht in de aanbieders die het product verkopen en tegen welke prijs. Zo zie je dus ook direct of je de Apple smartwatch bij Expert kunt kopen.

Wil je graag Apple smartwatches vergelijken? Dan ben je bij IIAV.nl aan het juiste adres. Zo bieden we je de mogelijkheid om Apple smartwatches op basis van jouw persoonlijke wensen te filteren zodat je altijd het juiste model vindt. Zodra je een geschikt model hebt gevonden kun je direct specificaties, beoordelingen en de prijzen per aanbieder inzien. Op deze manier bespaar je al gauw tientallen euro’s op een Apple smartwatch door een simpele vergelijking te maken!

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen en bezoeken van deze pagina! Ik hoop dat je vragen beantwoord zijn en je een passend product tegen de beste prijs & levervoorwaarden hebt kunnen vinden. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Wij horen het graag van je.

Altijd op de hoogte van de scherpste deals? Vergeet niet om je in te schrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Ik wil niks missen