Hoe kun je een droger schoonmaken?

droger schoonmaken

Uw wasdroger schoonmaken is misschien niet het meest vermakelijke tijdverdrijf, maar het is essentieel om het regelmatig te doen. Niet alleen verlengt dit de levensduur, maar als u de droger niet schoonmaakt, vergroot u ook de kans op brand – wasdrogers zijn zelfs de grootste boosdoener bij woningbranden! Gelukkig is het reinigen van een wasdroger eenvoudig en ongecompliceerd, zodat u gerust kunt zijn in de wetenschap dat er geen onnodige risico’s op de loer liggen bij het doen van de was.

  1. Pluis
  2. Condensor
  3. Bespaar energie
  4. Weg met condens

Belangrijk klusje

Uw droger schoonhouden is essentieel, maar u hoeft er niet na elke droogbeurt uren voor uit te trekken. Er zijn een paar taken die elke keer gedaan moeten worden en andere slechts eens in de paar maanden. Maak u geen zorgen over hoe vaak of welke stappen u moet ondernemen – wij hebben u gedekt met onze uitgebreide gids over het schoonmaken van uw droger!

Pluis – De grote boosdoener

Pluizen zijn de voornaamste veroorzaker van talrijke problemen en hebben een vernietigend effect op drogers: het belemmert hun vermogen om goed te functioneren, versterkt het energieverbruik, verhoogt de slijtage van mechanische onderdelen – maar nog gevaarlijker is dat het door zijn brandbaarheid bij verhitting door dorre lucht en hitte na verloop van tijd een inferno kan ontsteken.

Maak vervolgens na elk gebruik uw pluizenfilter schoon. Dit is meestal een snelle en eenvoudige taak – ga gewoon met uw hand over het filter. Als er meer vuil op zit, kunt u altijd kiezen voor een reinigingsmethode met water. Vergeet niet ervoor te zorgen dat het filter volledig droog is voordat u het weer in de droger plaatst; dit garandeert optimale prestaties!

Vergeet de condensor niet

Het pluizenfilter kan het grootste deel van uw pluizen opvangen, maar sommige deeltjes lijken altijd hun weg te vinden. Daarom wordt aanbevolen de condensor (ook bekend als warmtewisselaar) maandelijks te inspecteren om te voorkomen dat er zich ophopingen voordoen die later tot problemen kunnen leiden.

U kunt uw condensor op verschillende manieren efficiënt reinigen. Als u bijvoorbeeld een condensdroger hebt, kunt u het hele apparaat verwijderen en onder stromend water wassen. Bij warmtepompdrogers daarentegen kunt u het betreffende deel niet uitnemen, maar gewoon voorzichtig met de stofzuiger over het gaasfilter stofzuigen om alle pluisresten te verwijderen. Doe dit niet direct na het wassen, anders kan het vocht uw stofzuiger verstoppen!

Bespaar energie, reinig de fijnfilter

Om ervoor te zorgen dat u geen energie verspilt en geen dure kosten maakt, is het goed om het fijnfilter van uw condensdroger regelmatig te reinigen. Stel een herinnering in – ongeveer één keer per maand – om het filter te reinigen; dit zal het verbruik verminderen en in een mum van tijd geld besparen!

Weg met condens

Als uw warmtepomp- of condensdroger is uitgerust met een condensbak, moet u ervoor zorgen dat deze regelmatig wordt geleegd – anders loopt u het risico dat uw wasgoed doorweekt raakt. Als uw droger ook op een waterafvoer kan worden aangesloten, hoeft u de condensbak niet te legen en te reinigen!

Als u een afvoerdroger hebt, wordt het condenswater afgevoerd via een verlengde slang waarmee het door het raam naar buiten kan. In tegenstelling tot andere modellen hoeft u met een condensbak niet voortdurend te controleren, maar jaarlijks de slang controleren op pluisvorming blijft verstandig.

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Meer gidsen bekijken

Deel dit artikel:

Yari Franken
Yari Franken

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om een berichtje achter te laten in de opmerkingen sectie.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

HomeMenuWishlistNaar boven