Vriezer vervoeren

hoe moet je een vriezer vervoeren

Als u verhuist en uw diepvriezer wilt meenemen, is het laatste wat u wilt natuurlijk dat hij beschadigd op zijn nieuwe bestemming aankomt. Hier zijn vier stappen die bijdragen aan een veilig transport van uw vriezer!

1. Zorg voor een lege vriezer

Als de verhuisdag nadert, zorg er dan voor dat u geen nieuwe artikelen in uw vriezer doet. Alles wat overblijft moet voor de verhuizing worden geconsumeerd en wat overblijft kan eventueel tijdelijk in een koelbox worden bewaard.

2. Schakel de vriezer uit

Voor een succesvolle verhuizing moet u de stekker van uw vriezer ten minste 24 uur voor de verhuizing uit het stopcontact halen. Als er nog ijs in de vriezer aanwezig is, gebruik dan een plat voorwerp om de resterende ijsafzetting weg te beitelen. Reinig de binnenkant van het apparaat met een mild schoonmaakmiddel en lauw water voor het beste resultaat.

3. Zorg dat losse onderdelen van de vriezer vastzitten

Om de veiligheid van het interieur van uw diepvriezer te garanderen, is het raadzaam alle glazen leggers en laden te verwijderen of met plakband vast te zetten. Bovendien moet een spanband of meer tape worden gebruikt om de deur te sluiten. Als u deze stappen volgt, voorkomt u dat schuivende voorwerpen de binnenkant van uw vriezer beschadigen.

4. Vervoer de vriezer rechtop

U moet de vriezer altijd rechtop vervoeren – als u dat niet doet, loopt u het risico dat er compressorolie in uw koelleidingen terechtkomt, met dure schade tot gevolg. Eenmaal veilig vervoerd en weer in elkaar gezet, sluit u hem meteen aan voor optimale prestaties!

Wanneer u uw vriezer vervoert, zorg er dan voor dat u dit rechtop doet; anders wacht u 24 uur voordat u hem aansluit. Voor optimale resultaten raadpleegt u de handleiding voor aanwijzingen over hoe lang u hem in de oorspronkelijke stand moet laten staan tot hij wordt ingeschakeld – als hij niet meer beschikbaar is, kiest u voor de voorzichtige kant en geeft u zichzelf een dag.

Tips voor het vervoeren van de vriezer

  1. Zorg ervoor dat de vriezer vóór het vervoer leeg en ontdooid is. Verwijder alle levensmiddelen en verwijder alle laden en schappen. Als u dat niet kunt, verpak ze dan zorgvuldig in de bodem van het apparaat
  2. Bevestig stevig een apparaatdolly aan de vriezer. Er moeten riemen en kettingen worden gebruikt om de vriezer aan de dolly te bevestigen.
  3. Zorg ervoor dat uw voertuig geschikt is voor het vervoer van een vriezer. Huur indien nodig een vrachtwagen of aanhangwagen die speciaal ontworpen is om toestellen te verplaatsen.
  4. Laad de vriezer voorzichtig achterin uw voertuig, indien nodig met hulp. Bij het vastzetten van gebruik riemen of een verhuisdeken om schade te voorkomen.
  5. Zorg ervoor dat de vriezer tijdens het vervoer rechtop staat. Als hij op zijn kant moet worden gelegd, zorg er dan voor dat hij met de deur naar boven wordt vervoerd om lekkage van de afdichtingen te voorkomen.
Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Meer gidsen bekijken

Deel dit artikel:

Yari Franken
Yari Franken

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om een berichtje achter te laten in de opmerkingen sectie.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

HomeMenuWishlistNaar boven