Bluetooth Speaker

Wil je graag een bluetooth speaker kopen? Geen probleem, wij helpen je namelijk graag bij het vinden van het juiste mode. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende modellen verkrijgbaar waardoor het lastig kan zijn om de juiste te vinden voor jouw behoeften. Wij hebben alvast een overzicht gemaakt van alle winkels waar je een bluetooth speaker kunt kopen, zodat je gemakkelijk en snel de prijzen kunt vergelijken per aanbieder.

  Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Wat is een Bluetooth Speaker?

Een Bluetooth Speaker is bij uitstek erg geschikt voor mensen die het fijn vinden om overal van muziek te kunnen genieten, omdat je deze makkelijk buiten neer kunt zetten terwijl je muziek streamt via je smartphone of tablet. Maar hoe werken deze Bluetooth Speakers dan eigenlijk en waar moet je allemaal op letten voordat je Bluetooth Speakers gaat vergelijken?

Nou, de werkwijze van een Bluetooth Speaker is gelukkig eenvoudig te begrijpen. Het is een speaker die je zonder kabel kunt verbinden met een verbinding naar je audioapparaat, zoals je smartphone, tablet of laptop. Daarnaast is het bij de meeste modellen zo geregeld dat je een ingebouwde accu of batterij hebt zodat hij makkelijk verplaatsbaar is.

In principe is het bij de meeste Bluetooth Speakers dus zo geregeld dat je muziek volledig draadloos kunt streamen naar een luidspreker, toch is het handig om vooraf goed onderzoek te doen naar hoe ‘draadloos’ je speaker daadwerkelijk is. Sommige fabrikanten vermelden namelijk dat hun speaker draadloos is, in werkelijkheid blijkt er dan soms toch een kabel nodig om de accu van stroom te voorzien. Blijf dit dus nauwkeurig in de gaten houden en kijk goed welke Bluetooth Speaker bij je eigen wensen en behoeften past.

Hoe is de muziek/streamingkwaliteit met Bluetooth?

Over het algemeen zijn Bluetooth Speakers erg afhankelijk van de kwaliteit van de verbinding. Als deze goed is zul je prima geluid ontvangen uit je speaker maar je zult merken dat deze meteen afneemt als je te ver weg bent en de verbinding minder wordt.

Daarnaast worden er verschillende soort ‘codecs’ gebruikt door Bluetooth Speakers, deze beïnvloeden de algemene streamkwaliteit van muziek.

Als je zeker wil weten dat je over een goed geluid beschikt kun je kiezen voor een speaker met een Bluetooth aptX codec, deze is speciaal ontwikkeld om de verbinding tussen 2 apparaten met Bluetooth te optimaliseren waardoor je muziek het beste klinkt.

Hoe zit het met de batterij en het opladen van de accu bij een Bluetooth Luidspreker?

Een belangrijk onderdeel bij een Bluetooth Speaker kopen is de accu of de batterij. Je wil natuurlijk wel lang genieten van je muziek, zeker als je hem meeneemt naar een locatie die buitenshuis is. Het is dus slim om altijd te kijken naar de batterijduur tijdens het Bluetooth Speakers vergelijken.

Doorgaans kun je er vanuit gaan dat er een relatief goede omschrijving wordt gedaan door de fabrikant, het is echter wel slim om ongeveer 10 tot 15% van het geadverteerde aantal af te trekken zodat je zeker weet wat de maximale batterijduur is.

Ook is het belangrijk om te kijken of de Bluetooth sSeaker met de accu opgeladen wordt via een normale stekker of dat er ook een mogelijkheid is om deze op te laden door middel van een USB kabel, hierdoor kun je hem ook extern opladen via je laptop of computer of zelfs een powerbank. Daarnaast is het handig om te kijken hoe lang je oplaadkabel is als deze via het stopcontact moet worden opgeladen.

Kun je bellen met een Bluetooth Speaker?

Je hebt tegenwoordig genoeg aanbieders die een belfunctie hebben verwerkt in hun Bluetooth Speakers, echt nuttig vinden we het niet maar het geeft je wel de mogelijkheid om handsfree te bellen als je bijvoorbeeld in je auto zit met een Bluetooth Speaker.

Het geluid komt uit de speaker en je hebt de beschikking over een ingebouwde microfoon om een gesprek te voeren met een ander. Doorgaans is het echter wel prettiger om gewoon gebruik te maken van je smartphone, toch is het een functie die voor sommige mensen weer een prettige extra is.

Welke apparaten kunnen allemaal gekoppeld worden?

Over het algemeen wordt Bluetooth tegenwoordig door bijna alle apparaten ondersteund, je kunt er vanuit gaan dat je tablet, laptop en telefoon allemaal over zo’n verbinding beschikken. In principe kun je Bluetooth zien als een communicatieprotocol tussen 2 verschillende apparaten die data met elkaar kunnen uitwisselen, daardoor is het mogelijk om een speaker te koppelen met je telefoon. In een kwestie van een paar seconden kun je je mobiele apparaat verbinden met je speaker en je kunt gaan genieten van je muziek.

Ook zien we steeds meer ontwikkelingen op dit gebied, het is tegenwoordig namelijk mogelijk om apparaten met een NFC chip te verbinden, er zijn genoeg Bluetooth Speakers beschikbaar die ook op deze manier gekoppeld kunnen worden. Je zorgt er voor dat je smartphone de NFC functie aanzet en je houd hem langs de chip van je speaker en klaar is kees.

Er zijn nog een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je over een Bluetooth Speaker beschikt, je hebt namelijk een beperkt bereik en je moet er rekening mee houden dat je tot maximaal 10 meter van je speaker vandaan kunt zitten totdat de verbinding een stuk minder wordt.

Het vervelende is dat de verbinding vaak niet direct hersteld kan worden waardoor je weer opnieuw moet koppelen. Er zijn nog een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je over een Bluetooth Speaker beschikt, je hebt namelijk een beperkt bereik en je moet er rekening mee houden dat je tot maximaal 10 meter van je speaker vandaan kunt zitten totdat de verbinding een stuk minder wordt.

Het vervelende is dat de verbinding vaak niet direct hersteld kan worden waardoor je weer opnieuw moet koppelen. Een voordeel van een Bluetooth Speaker is dat de zender en ontvanger elkaar niet fysiek hoeven te zien, je kunt de telefoon bijvoorbeeld gewoon in je zak houden als de verbinding eenmaal is gelegd.

Hoe koppel ik een Bluetooth Speaker aan mijn Android telefoon?

Een Android smartphone koppelen aan je Bluetooth Speaker is gelukkig niet moeilijk. We gaan je in een aantal handige stappen uitleggen hoe je makkelijk verbinding legt met je speaker, echter kan het menu van sommige telefoons wel net wat anders zijn omdat er zo veel verschillende Android apparaten beschikbaar zijn. Een ding is wel belangrijk, zorg er voor dat je telefoon en Bluetooth Speaker volledig opgeladen zijn zodat je een stabiele verbinding kunt leggen.

 1. Zorg ervoor dat je het instellingenscherm van je telefoon opent en klik op Over deze telefoon of toestel info. Daarna klik je op systeemupdates om te kijken of er nog nieuwe updates beschikbaar zijn. Indien dit het geval is kun je deze uitvoeren, is er geen update dan kun je doorgaan naar de volgende stap;
 2. Open de instellingen van je Android toestel en klik op Bluetooth, zorg er voor dat het schuifje blauw is, dat is namelijk een teken dat je Bluetooth functie is ingeschakeld, als het schuifje grijs blijft is de functie nog steeds uitgeschakeld;
 3. Zorg ervoor dat je je Bluetooth Speaker hebt ingeschakeld, je kunt hem instellen op de pairing stand om een verbinding te leggen met je telefoon of audioapparaat. Het kan zijn dat je je speaker eerst met een ander apparaat hebt gekoppeld, zorg er dan voor dat je deze ontkoppeld en dat je de pairing stand opnieuw handmatig activeert. Dat doe je meestal door de aan-knop wat langer in te houden. Sommige speakers beschikken over een aparte knop om een Bluetooth verbinding te leggen;
 4. Zorg ervoor dat je je iPhone dicht bij de speaker houdt en wacht tot de naam van je Bluetooth Speaker op het scherm verschijnt, zodra dit het geval is kun je de naam of het merk aanklikken en wordt er een koppeling gemaakt met je Bluetooth Speaker;
 5. Klaar, je mobiele telefoon is nu gekoppeld met een Bluetooth Speaker, als je nog geen geluid hoort kun je even controleren waar het volume op dit moment op is ingesteld, zorg ervoor dat je dit doet op de telefoon en op de Bluetooth Speaker.

Hoe koppel ik een Bluetooth Speaker aan mijn iPhone?

Het koppelen van een Bluetooth Speaker aan je iPhone is gelukkig niet moeilijk, er zijn echter wel een aantal dingen die je even moet regelen. Zo moet je de laatste versie van je updates geïnstalleerd hebben en is het belangrijk dat zowel je iPhone als je Bluetooth Speaker volledig opgeladen zijn om de beste verbinding te leggen.

 1. Zorg ervoor dat je iPhone is voorzien van de laatste updates;
 2. Open je instellingen op de iPhone en selecteer algemeen;
 3. Kies nu Software-Update en zorg ervoor dat je deze installeert indien je telefoon aangeeft dat je nog een update kan draaien. Indien dit niet het geval is kun je doorgaan naar de volgende stap;
 4. Open de instellingen op je iPhone en klik op Bluetooth, zorg er daarna voor dat het schuifje op het scherm aan staat. Als hij groen kleurt betekent dit dat je hem ingeschakeld hebt, is het schuifje grijs dan staat Bluetooth nog steeds uit;
 5. Zorg ervoor dat je je Bluetooth Speaker hebt ingeschakeld, je kunt hem instellen op de pairing stand om een verbinding te leggen met je telefoon of audioapparaat. Het kan zijn dat je je speaker eerst met een ander apparaat hebt gekoppeld, zorg er dan voor dat je deze ontkoppeld en dat je de pairing stand opnieuw handmatig activeert. Dat doe je meestal door de aan-knop wat langer in te houden. Sommige speakers beschikken over een aparte knop om een Bluetooth verbinding te leggen;
 6. Zorg ervoor dat je je iPhone dicht bij de speaker houdt en wacht tot de naam van je Bluetooth Speaker op het scherm verschijnt, zodra dit het geval is kun je de naam of het merk aanklikken en wordt er een koppeling gemaakt met je Bluetooth Speaker.

Waar moet ik op letten qua design/behuizing?

Als je gaat kijken naar het design, de grootte en de behuizing van een Bluetooth Speaker is het handig om jezelf eerst een vraag te stellen. Wat wil je precies gaan doen met de speaker en waar wil je hem gaan gebruiken? Daarnaast is het belangrijk dat je precies weet wat voor audiokwaliteit je verwacht en of hij waterbestendig is.

Het verschil tussen Bluetooth Speakers die groot en klein zijn is bijvoorbeeld best groot, zo is de audiokwaliteit van een groter model vaak beter maar kan hij minder goed vervoerd worden als kleine Bluetooth Speakers. Daarnaast kun je je voorstellen dat een speaker die meegenomen wordt naar het strand ook tegen een spatje water moet kunnen, de behuizing speelt dan een belangrijke rol.

Daarnaast zijn er ook nog een aantal dingen belangrijk qua bediening. Zo heb je veel Bluetooth Speakers die volledig aangestuurd kunnen worden via je smartphone, maar ook zijn er types die aangestuurd moeten worden door fysieke knoppen. Wat vindt je zelf belangrijk en waar moet je speaker aan voldoen qua bediening? Daarnaast is het ook handig om een USB ingang te hebben waar je je muziek ook in kunt pluggen als je Bluetooth verbinding niet meewerkt of als je geen mogelijkheid hebt om deze tot stand te brengen.

Onderzoek doen naar de mogelijkheden

Wij weten als geen ander dat het moeilijk is om de perfecte bluetooth speaker online te vinden, met duizenden winkels die verschillende prijzen hanteren. Daarnaast zijn er van veel producten in meerdere varianten verkrijgbaar waardoor de zoektocht naar het perfecte product nog lastiger wordt.

Het kan daarom geen kwaad om goed onderzoek te doen naar de mogelijkheden en wij schieten je hierbij te hulp. Hieronder zie je direct een overzicht van alle producten inclusief specificaties, prijs, reviews en nog veel meer. Zo wordt het vergelijken een stuk eenvoudiger en bespaar je al snel op de kosten!

Bluetooth Speaker kopen?

Bij IIAV.nl zijn wij altijd op zoek naar de beste producten op de markt. Aangezien er tegenwoordig honderden tot wel duizenden webshops zijn kan het lastig zijn om bijvoorbeeld de goedkoopste te vinden. Echter kan het ook zijn dat je juist op zoek bent naar een iets duurder product, maar dat je eerst nog wat meer research wilt doen naar waar je dit product het beste kunt kopen.

Tips voor het kopen van bluetooth speakers

Heb je nog geen idee naar wat voor soort bluetooth speaker je op zoek bent? Dan is het verstandig om eerst alle producten te bekijken zodat je een beeld krijgt van het aanbod en de prijzen. Zodra je een specifiek model hebt gevonden is het slim om de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo weet je direct welke aanbieder jou de scherpste prijs kan bieden.

Welke bluetooth speaker moet ik kopen?

Het is voor ons lastig om concreet te zeggen welke bluetooth speaker je moet kopen. Dit hangt namelijk volledig af van jouw persoonlijke wensen en eisen. Om deze reden is het belangrijk om voor jezelf na te gaan waar een product aan moet voldoen zodat je vervolgens op basis van die kennis wat specifieker kunt gaan zoeken. Bovendien kan het in dit geval helpen om de prijzen en beoordelingen bij verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Als je online op zoek gaat naar bluetooth speakers is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Allereerst is het vanzelfsprekend logisch dat je de prijzen van diverse aanbieders naast elkaar zet om te voorkomen dat je teveel betaald.

Daarnaast kan het helpen om reviews van anderen te raadplegen zodat je een beter beeld krijgt van de daadwerkelijke werking van een bepaald product.

Als laatst, maar zeker niet als minst is het verstandig om rekening te houden met de service van een aanbieder, zoals de garantie, levertijden en retourvoorwaarden. Soms betaal je namelijk liever wat meer voor een betere service, en dat is uiteraard begrijpelijk.

Nieuw, tweedehands of refurbished?

Ondanks dat de meeste mensen liever een nieuw product willen kopen is het voor sommige producten ook prima om een tweedehands of refurbished model aan te schaffen. Wij hebben er daarom voor gekozen om ook aanbieders die refurbished en tweedehands producten verkopen op te nemen in onze vergelijking. Zo kun jij een volledige vergelijking maken op basis van jouw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Goed om te weten over IIAV.nl

Bij IIAV.nl hechten we veel waarde aan het onafhankelijk vergelijken van bluetooth speakers. Wij hebben dan ook geen afspraken of partnerschappen met een bepaalde aanbieder. Hierdoor ben je in staat om altijd een eerlijke vergelijking te maken zodat je ook een eerlijke prijs betaald.

Bovendien doen wij altijd zo goed mogelijk ons best om de informatie over aanbieders, zoals Coolblue, MediaMarkt, Bol.com etc., up-to-date te houden. Ondanks dit streven zou het wel eens voor kunnen dat bepaalde informatie onvolledig of onjuist (verouderd) is.

Prijzen altijd up-to-date

Bij het vergelijken van producten worden altijd de huidige prijzen per aanbieder getoond. Dit is namelijk noodzakelijk om een eerlijke vergelijking te kunnen maken. Wij zorgen er daarom voor dat je altijd de real-time prijzen van een product per aanbieder kunt bekijken.

Vergelijk prijzen van de grootste aanbieders

Als je op zoek bent naar een bluetooth speaker wil je vast ook weten wat de prijzen en beoordelingen zijn bij de grootste aanbieders. In onze vergelijker vind je daarom altijd de actuele prijzen van aanbieders zoals Coolblue, MediaMarkt, Bol.com en BCC. Zo zie je direct welke van deze aanbieders de meest gunstige prijs heeft voor jou!

Meest gestelde vragen

Waar kan ik het kopen?

Op zoek naar een bluetooth speaker bij Coolblue? Grote kans dat je een geschikt model vindt. Coolblue behoort tot één van de grootste retailers op het gebied van elektronica in Nederland. Bij ons zie je direct of je bluetooth speakers bij Coolblue kunt kopen door producten te filteren en vervolgens de aanbieders te vergelijken. Je ziet dan ook direct wat de prijs is bij Coolblue.

Wil je een bluetooth speaker bij MediaMarkt kopen? Dan zit je bij deze grote retailer op het gebied van elektronica vast wel goed. Bekijk alle modellen en check direct of je bluetooth speakers bij MediaMarkt kunt kopen. Bovendien zie je ook direct waar je een bepaald product nog meer kunt kopen. Vergelijk vervolgens de prijzen per aanbieder en scoor altijd de beste deal.

Op zoek naar een bluetooth speaker bij Bol.com? De kans is groot dat je een passend model vindt voor jouw behoeften. Bol.com behoort namelijk tot één van de grootste retailers op het gebied van elektronica in Nederland. Wij hebben alle aanbieders voor je op een rijtje gezet zodat je direct kunt zien of je bluetooth speakers bij Bol.com kunt kopen. Bovendien zie je ook gelijk wat de prijzen zijn van verschillende aanbieders.

Een bluetooth speaker bij BCC kopen behoort zeker tot één van de mogelijkheden. Aangezien BCC behoort tot één van de grootste retailers op het gebied van elektronica vind je vast wel een model dat bij je past. Daarnaast zie je direct de of je bluetooth speakers bij BCC kunt kopen en wat de prijzen zijn van andere aanbieders. Op deze manier vind je altijd de beste deal en betaal je nooit meer te veel.

Wil je graag een bluetooth speaker bij Expert kopen? Dan is dat zeker een optie. Expert is een grote retailer op het gebied van elektronica. Grote kans dus dat ze een mooie bluetooth speaker te koop hebben staan die voldoet aan jouw wensen. Kijk alvast welk model bij je past en kom erachter of deze verkrijgbaar is bij Expert. Vervolgens kun je de prijs van alle bluetooth speakers vergelijken met andere aanbieders.

Wil je graag bluetooth speakers vergelijken? Dan ben je bij IIAV.nl aan het juiste adres. Zo bieden we je de mogelijkheid om bluetooth speakers op basis van jouw persoonlijke wensen te filteren zodat je altijd het juiste model vindt. Zodra je een geschikt model hebt gevonden kun je direct de specificaties, beoordelingen en prijzen van verschillende aanbieders inzien. Op deze manier bespaar je al gauw tientallen euro’s op een bluetooth speaker door een simpele vergelijking te maken!

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen en bezoeken van deze pagina! Ik hoop dat je vragen beantwoord zijn en je een passend product tegen de beste prijs & levervoorwaarden hebt kunnen vinden. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Wij horen het graag van je.

Altijd op de hoogte van de scherpste deals? Vergeet niet om je in te schrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Ik wil niks missen