Beste tafelzagen top 10

Als je op zoek bent naar een tafelzaag, vraag je je misschien af wat de beste optie is. Je zou uren kunnen besteden aan het lezen van recensies en proberen erachter te komen welke het beste bij je past, of je kunt jezelf wat tijd besparen en dit bericht lezen. Hier zullen we 10 van de beste tafelzagen op de markt bekijken en bespreken waardoor ze opvallen. We bespreken ook enkele van de factoren waarmee je rekening moet houden bij jouw aankoop. Dus of je nu een beginner bent die net begint of een ervaren houtbewerker die op zoek is naar een upgrade, lees verder voor de informatie die je nodig hebt om de juiste keuze te maken.

1. Bosch GTS 635-216

De Bosch GTS 635-216 is een tafelzaag met veel geweldige functies die zijn ontworpen om je zaagtaken gemakkelijker te maken. Het relatief lage gewicht en de eenvoudige hantering van dit model maken het bijvoorbeeld ideaal voor transport en verplaatsing. De maximale hoogte is 70 mm en kan worden gebruikt voor het maken van zaagsneden tot 63,5 mm diep. Deze tafel bevat ook een zaagblad van 216 mm met 22 tanden erop, geschikt voor grof zaagwerk. Als je de Bosch GTS 635-216 gaat gebruiken, zul je het niet alleen gemakkelijker hebben door het stofzuighulpstuk te gebruiken, maar ook omdat er dankzij deze functies ook minder stof zal zijn!

Voordelen

 • De verstekmeter, de parallelgeleider en de duwstok bieden je al het gebruiksgemak dat je nodig hebt.
 • Met een gewicht van 22 kg is de tafelzaag gemakkelijk te verplaatsen.

Nadelen

 • De zaagtafel heeft geen onderstel en is daardoor niet af te stellen op de ideale werkhoogte.

2. Scheppach TS310 12 Inches + extra zaagblad

De Scheppach TS310 12 inch is een tafelzaag die perfect is voor de veeleisende doe-het-zelver. Het heeft veel eigenschappen die het onderscheiden van de concurrentie, zoals de mogelijkheid van tafelverlenging, de verstelbare zaagbladhoogte en de verstek- en parallelgeleider. Dankzij de handvatten en de wieltjes onder het onderstel verplaats en vervoer je hem met een vermogen van 2.200 watt gemakkelijk. Twee zaagbladen met een diameter van 315 millimeter worden meegeleverd. Wil je schuin zagen, dan kantel je de zaagkop tot een hoek van 45 graden en zaag je tot 49 millimeter diep.

Voordelen

 • Je bent volledig uitgerust met de verstekgeleider en de parallelgeleider.
 • Met de tafelverlenging kan je het werkoppervlak aanzienlijk vergroten.
 • De zaagdiepte van 83 millimeter maakt de tafelzaag geschikt voor het bewerken van dikke materialen.

Nadelen

 • Met een gewicht van 57 kilogram is hij relatief zwaar.

3. DeWalt DWE7492-QS

De DeWalt DWE7492-QS is een hoogwaardige zaag met radiale arm die een aantal functies biedt die hem een uitstekende keuze maken voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare zaag. Met zijn overbelastingsbeveiliging zaag je moeiteloos door hard, nat en bevroren hout. En dankzij het tandheugel-omheiningssysteem kan jij bij elk project met precisie werken. Bovendien is het meegeleverde zaagblad perfect voor de meeste standaardprojecten. Met slechts 26,6 kg is deze afkortzaag gemakkelijk overal mee naartoe te nemen.

Voordelen

 • Het lichte gewicht maakt de afkortzaag gemakkelijk te vervoeren.
 • Je hebt veel bewegingsruimte dankzij het 3 meter lange netsnoer.

Nadelen

 • Slechts 1 zaagblad inbegrepen.

4. Makita 2704N

Makita is een bekend merk voor elektrisch gereedschap en de Makita 2704N is een van hun meest populaire tafelzagen. Dit model wordt geleverd met een reeks functies die het perfect maken voor nauwkeurige zaagsneden in alle soorten houtwerk. De motor van 1650 watt heeft meer dan genoeg vermogen om zelfs de dikste planken te zagen en het 260 millimeter brede zaagblad is in te stellen in hoeken tussen 45 graden en 64 millimeter.

Bovendien wordt de Makita 2704N geleverd met een reeks handige accessoires, zoals een duwstok, verstekgeleider en langsgeleider, zodat je veilig en precies kunt werken. Dankzij de nulspanningsbeveiliging start de motor nooit als je dat niet wilt.

Voordelen

 • Je bent volledig uitgerust met de verstekgeleider, de parallelgeleider en de duwstang.
 • Het 2,5 meter lange netsnoer biedt genoeg speelruimte in de werkplaats.
 • De zaagdiepte van 93 millimeter maakt de zaagtafel geschikt voor het bewerken van dikke materialen.

Nadelen

 • Slechts 1 zaagblad inbegrepen.

5. Metabo TS 254 M

Met de Metabo TS 254 M zaag je in verschillende materialen, zoals hout, laminaat en zelfs metaal. Dit betekent dat als u op zoek bent naar een gereedschap van dit type dat verschillende taken aankan, van het doorsnijden van dunne vellen van mijgrote stukken eiken of mahonie, dan is de Metabo TS 254 M uw eerste keus.

De rechte zaagdiepte van 80 mm betekent dat dikke materialen ook geen probleem zijn bij het gebruik van deze machine; iets wat we erg handig vonden bij het werken met multiplex en andere dikkere materialen die te groot zijn voor de meeste tafelzagen.

Voordelen

 • Met de tafelverlenging kan je het werkgebied aanzienlijk vergroten
 • Met 24 kg kan je de tafelzaag gemakkelijk verplaatsen
 • De zaagdiepte van 80 mm maakt de tafelzaag geschikt voor het werken aan dikke materialen

Nadelen

 • Het netsnoer is vrij kort met 2 meter.

6. Powerplus POWX07590

Als je op zoek bent naar een krachtige tafelzaag die schuine en diepe zaagsneden kan maken, is de Powerplus POWX07590 een geweldige optie. Hij heeft een vermogen van 1700 watt en weegt slechts 17,9 kilogram, dus hij is makkelijk te verplaatsen. Bovendien maken de meegeleverde accessoires het veilig en gemakkelijk te gebruiken.

Voordelen

 • Met de tafelverlenging kan je het werkgebied aanzienlijk vergroten.
 • Het netsnoer van 3 meter biedt voldoende bewegingsvrijheid in de werkplaats.
 • De zaagdiepte van 45 millimeter maakt de tafelzaag geschikt voor het werken met dikke materialen.

Nadelen

 • Zaagbladen worden niet meegeleverd.

7. Scheppach TS310 12 Inches + extra zaagblad

Deze tafelzaag is perfect voor doe-het-zelvers. Hij biedt een krachtig vermogen van 2.200 watt en weegt slechts 17 kilogram, waardoor hij gemakkelijk te vervoeren is. Bovendien maken de meegeleverde zaagbladen het veilig en gemakkelijk te gebruiken. Met deze tafelzaag bereik je een maximale zaagdiepte van 49 millimeter (1,6 inch).

De mogelijkheid van tafelverlenging, de instelbare zaagbladhoogte en de verstek- en parallelgeleider maken deze TS310 12 inch echt compleet en maken hem perfect voor veeleisende doe-het-zelvers die veelzijdigheid in hun gereedschap nodig hebben.

Voordelen

 • Je bent volledig uitgerust met de verstekgeleider en de parallelgeleider.
 • Met de tafelverlenging kan je je werkoppervlak aanzienlijk vergroten.
 • De zaagdiepte van 83 millimeter maakt de tafelzaag geschikt voor het bewerken van dikke materialen.

Nadelen

 • Met een gewicht van 57 kilogram is hij relatief zwaar.

8. Bosch AdvancedTableCut 52

Bosch AdvancedTableCut 52 is een tafelzaag die naar 1 kant kantelbaar is. Dit maakt hem zeer geschikt voor het maken van schulpsneden en het doorsnijden van lange stukken materiaal. Het vrijgekomen stof wordt snel verwijderd met behulp van de connector voor de stofzuiger. Met een laag gewicht van 9 kilogram neem je de AdvancedTableCut gemakkelijk mee.

Voordelen

 • Met een gewicht van 9 kilogram is de zaagtafel gemakkelijk te verplaatsen.
 • Het 3 meter lange netsnoer biedt voldoende ruimte in de werkplaats.
 • Met de tafelverbreding vergroot je je werkoppervlak aanzienlijk.

Nadelen

 • De zaagtafel heeft geen onderstel en is daardoor niet af te stellen op de ideale werkhoogte.

9. Bosch GTS 635-216 + GTA 560

De Bosch GTS 635-216 + GTA 560 is een krachtige zaagtafel met veel functies. Het compacte formaat van de zaagtafel en het bijbehorende onderstel maken hem perfect voor mobiel werken. De veiligheidsvoorzieningen, waaronder de bladbeschermkap, veiligheidsschakelaar en startstroombegrenzing laten zien dat veiligheid een prioriteit is. Met 216 mm zaagsnede.

Voordelen

 • Met een gewicht van 22 kilogram is de zaagtafel gemakkelijk te verplaatsen.
 • Dankzij het onderstel werk je altijd op een comfortabele hoogte.

Nadelen

 • Je kunt de tafel niet verlengen om je werkblad te vergroten.

10. Powerplus POWX07590

Als je op zoek bent naar een krachtige tafelzaag die diepe zaagsneden kan maken, is de Powerplus POWX07590 een geweldige optie. Het wordt geleverd met een reeks handige functies, zoals een meegeleverde stofzuigeradapter en een netsnoer van drie meter. Met een vermogen van 1700 watt is hij perfect voor gebruik in jouw garage of tuin.

Voordelen

 • Met de tafelverlenging kan je het werkgebied aanzienlijk vergroten.
 • Het netsnoer van 3 meter biedt voldoende bewegingsvrijheid in de werkplaats.
 • De zaagdiepte van 45 millimeter maakt de tafelzaag geschikt voor het werken met dikke materialen.

Nadelen

 • Zaagbladen worden niet meegeleverd.

We hopen dat deze lijst met de beste tafelzagen nuttig is geweest bij jouw zoektocht naar een nieuw gereedschap. Of je er nu een wilt kopen of alleen beoordelingen wilt lezen, het is belangrijk dat elke beslissing een weloverwogen beslissing is. We hebben onze favorieten samengesteld op basis van klantenfeedterug en online populariteit, wat goede ideeën zou moeten bieden als je nu klaar bent om een aankoop te doen. We hopen dat je de beste hebt gevonden voor je bouwbehoeften.

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Meer gidsen bekijken

Deel dit artikel:

Geen Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yari Franken
Yari Franken

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om een berichtje achter te laten in de opmerkingen sectie.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

HomeMenuWishlistNaar boven