Beste robot grasmaaiers top 10

Ben je op zoek naar de beste robot grasmaaier? Zo ja, dan heb je geluk! Wij hebben het onderzoek gedaan en een lijst samengesteld met 10 van de topmodellen.

Ze zijn niet alleen gemakkelijk te gebruiken, maar ze zijn ook erg stil zodat je niet eens merkt dat ze er zijn. Je kunt erop vertrouwen dat deze maaiers de klus goed zullen klaren en jouw gazon er geweldig uit zullen laten zien.

1. Gardena SILENCIO minimo 250 + Gardena onderhouds- en reinigings set

Als je op zoek bent naar een robotmaaier die gemakkelijk te bedienen en te onderhouden is, dan is de Gardena Sileno Minimo 250 Robotmaaier + Onderhouds- en reinigingsset wellicht perfect voor jou.

Het heeft verschillende functies die het een ideale keuze maken voor huiseigenaren, waaronder de mogelijkheid om in goede conditie te blijven met de meegeleverde Gardena Onderhouds- en reinigingsset, evenals de mogelijkheid om hellingen tot 25% op te rijden.

Deze robotmaaier kan jouw gazon met gemak navigeren dankzij verschillende functies, waaronder EasyMow, dat de omtrek van het gazon volgt en de randen reinigt. Dit toestel is zo slim dat het zelfs de weg terug kan vinden naar het basisstation wanneer de batterijen bijna leeg zijn!

Voordelen

 • De Gardena Bluetooth applicatie op je smartphone of tablet kan gebruikt worden om de robotmaaier te bedienen.
 • De robot grasmaaier heeft een geluidsniveau van slechts 59 decibel, waardoor hij extreem stil is.

Nadelen

 • Je kunt hem tot op 10 meter afstand gebruiken.

2. Gardena Sileno City 500

De Gardena Sileno City 500 is de beste robotgrasmaaier die je op de markt kunt kopen. Hij heeft veel functies die hem onderscheiden van andere modellen op de markt, zoals zijn Bluetooth-mogelijkheden en zijn vermogen om gras op verschillende hoogtes te maaien.

Hij wordt ook geleverd met een app voor jouw telefoon of tablet, waarmee je de machine op afstand kunt bedienen; hiermee kun je plannen wanneer hij start, stopt, naar huis terugkeert of zichzelf oplaadt. Het enige nadeel van dit model is dat het niet goed werkt op steile hellingen vanwege de beperkte hellingsgraad van 35%.

Voordelen

 • De sensorbesturing controleert de voortgang van het gazon en past het maaitijd schema indien nodig aan.
 • De vorstsensor voorkomt dat de grasmaaier maait wanneer de luchttemperatuur lager is dan 5 graden Celsius.

Nadelen

 • Hij heeft een maximaal bereik van 10 meter.

3. Bosch Indego S+ 350

De Bosch Indego S+ 350 robotgrasmaaier is een geweldige optie voor degenen die hun grasmaaier overal vandaan willen kunnen bedienen. Met de meegeleverde app kun je programma’s instellen en zelfs je stem gebruiken om de maaier te bedienen.

Bovendien zal de Indego S+ 350 niet willekeurig in rijen maaien, zodat je er zeker van kunt zijn dat jouw gazon er netjes uit zal zien.

Voordelen

 • De grasmaaier maakt gebruik van een ingebouwde GPS om automatisch het optimale maaischema te berekenen en wanneer het moet worden uitgevoerd.
 • De robotmaaier kan hellingen beklimmen met een hellingsgraad tot 27%, dus hij kan ook moeilijk gras aan.

Nadelen

 • Afhankelijk van de indeling van jouw tuin, is de perimeterdraad van 100 meter misschien niet voldoende.

4. Gardena Sileno City 350

De Gardena Sileno City 350 robotgrasmaaier is de perfecte keuze voor kleine tot middelgrote gazons. Je kunt hem eenvoudig bedienen met de Gardena Bluetooth app via Bluetooth op je smartphone of tablet.

De robotgrasmaaier rijdt in stroken van 17 cm over je gazon en maait het gras tot een hoogte tussen 20 en 5 mm. Met de SensorControl-functie past de grasmaaier de maaifrequentie aan de groei van het gazon aan. Zo heeft je altijd een opgeruimd gazon.

Voordelen

 • De sensorbesturing volgt de ontwikkeling van het gras en past indien nodig de maaifrequentie aan.
 • De vorstsensor voorkomt dat de robotmaaier werkt wanneer de temperatuur lager is dan 5°C.

Nadelen

 • Hij kan tot op een afstand van 10 m worden bediend.

5. Bosch Indego S+ 500

De Bosch Indego S+ 500 robotgrasmaaier is een topmodel dat veel functies biedt die je niet vindt op andere modellen. Zo kun je bijvoorbeeld maai programma’s instellen met de Indego S+ 500, waardoor je het maaischema kunt afstemmen op jouw behoeften.

Daarnaast zorgt de Smartmowing-functie ervoor dat de robotmaaier rekening houdt met de weersomstandigheden wanneer hij beslist wanneer en hoe lang hij moet maaien. En als er zich ooit een probleem voordoet terwijl hij aan het werk is, kan de Indego S+ 500 zelfstandig rondspringen zonder jouw hulp nodig te hebben.

Bovendien geeft de 150 m lange perimeterdraad je voldoende ruimte om te werken. Al bij al is de Bosch Indego S+ 500 een fantastische robotmaaier die je in geen tijd van jouw gazon zal doen genieten.

Voordelen

 • De robotmaaier kan grasmaaien tot 500m².
 • Het kleine maaimes laat zeer weinig schade na aan speelgoed dat op jouw gazon achterblijft.

Nadelen

 • Afhankelijk van het ontwerp van jouw tuin, is de perimeterdraad van 150 meter misschien niet lang genoeg.

6. Robomow RK 1000

De Robomow RK 1000 robotgrasmaaier is een geweldige optie voor degenen die willen ontspannen terwijl hun gazon wordt gemaaid. Met een geluidsniveau van 60 dB produceert deze robotgrasmaaier minder lawaai dan vergelijkbare modellen, zodat je in alle rust kunt ontspannen.

Bovendien maait de robotmaaier buiten zijn wielen, zodat hij dichter bij muren en obstakels kan komen. Via de app (iOS en Android) kun je de maaier vanaf 10 meter afstand bedienen; perfect als je even weg moet, maar je het gras niet ongemaaid wilt laten! De RK 1000 kan gemakkelijk blijven maaien met een maximale helling van 45%.

Voordelen

 • Deze grasmaaier heeft een geluidsniveau van slechts 60 dB, waardoor hij extreem stil is.
 • De robotmaaier kan grasmaaien tot 1.000m².

Nadelen

 • Je kunt de locatie van de robotmaaier alleen beïnvloeden binnen een bepaalde straal.

7. Gardena Sileno City Smart 250

De Gardena Sileno City Smart 250 is een prachtige robotgrasmaaier van de volgende generatie die jouw leven gemakkelijker zal maken. Het is niet alleen dat hij kan worden bediend via de Gardena Smart System app, of zelfs dat hij zichzelf aan het werk kan zetten als je niet thuis bent.

Het zijn al deze functies in combinatie met de mogelijkheid om de maaifrequentie aan te passen aan de snelheid waarmee jouw gazon groeit. Dit betekent dat je altijd een perfect gemaaid gazon heeft, zonder dat je dit zelf hoeft te doen!

Voordelen

 • De sensorbesturing detecteert de hoeveelheid groeiend gras en past de maaifrequentie aan indien nodig.
 • De vorstsensor voorkomt dat de robotmaaier werkt bij temperaturen onder 5 graden Celsius.

Nadelen

 • Afhankelijk van het ontwerp van jouw tuin, kan 150 meter perimeterdraad niet voldoende zijn.

8. Robomow RK 2000

De RK 2000 heeft vele kenmerken die hem tot een van de beste opties op de markt maken. Dit model is bijvoorbeeld uiterst efficiënt als het gaat om het maaien van gras en onkruid in jouw tuin, dankzij de krachtige motor en messen. Het geluidsniveau is ook 60dB, wat betekent dat je tijdens het gebruik van deze machine comfortabel in jouw luie stoel kunt ontspannen zonder dat je jezelf zorgen hoeft te maken dat je iemand anders in de buurt stoort.

Je kunt deze grasmaaier ook vanaf elke locatie bedienen via een app (iOS en Android) met een bereik tot 10 meter. Bovendien kan de RK 2000 hellingen aan tot 45%, waardoor hij zeer geschikt is voor verschillende terreinen en landschapsaanleg projecten.

Voordelen

 • Deze robot grasmaaier heeft een geluidsniveau van slechts 60 dB, waardoor het een van de stilste kleine grasmaaiers op de markt is.
 • De robot grasmaaier kan grasmaaien tot een oppervlakte van 2 kilometer.

Nadelen

 • Je kunt de robotgrasmaaier alleen binnen een bepaald bereik besturen.

9. Bosch Robot Lawn Mower Indego 350 Connect

De Bosch Robot Grasmaaier Indigo 350 Connect is een perfecte keuze voor iedereen die meer tijd wil besteden aan de dingen die ze leuk vinden en minder tijd wil besteden aan het onderhouden van hun gazon.

Hij is uitgerust met de nieuwste technologie, waaronder het LogiCut-systeem van Bosch. En als je niet thuis bent wanneer hij moet worden opgeladen, vindt de Indigo 350 Connect zelf zijn weg terug naar het dockingstation! Het enige wat je nog hoeft te doen, is kiezen in welke kleur je jouw nieuwe maaier wilt, groen of oranje.

Voordelen

 • Met een app op jouw smartphone of tablet kun je de temperatuur naar wens aanpassen.
 • De app maakt via het internet verbinding met de robotmaaier, zodat je hem overal kunt gebruiken.

Nadelen

 • Als jouw tuin klein is, is de perimeterdraad van 100 meter misschien niet genoeg.

10. McCulloch ROB S600

McCulloch ROB S600 grasmaaier wordt geleverd met een mobiele app, die kan worden gebruikt om machines te bedienen, bijvoorbeeld om maai schema’s in te stellen of andere functies aan te passen. Je kunt de McCulloch ROB S600 grasmaaier via Bluetooth rechtstreeks koppelen aan jouw smartphone of tablet.

Met de hulp van deze robotmaaier kun je het gazon twee keer per week maaien. Dankzij het intelligente maaisysteem past de ROB S600 zijn maaischema aan de snelheid van de grasgroei aan. Je kunt alle functies instellen met het bedieningspaneel op de machine en ze dienovereenkomstig aanpassen.

Voordelen

 • Met een app op jouw smartphone of tablet kun je de robotmaaier bedienen.
 • De McCulloch ROB S600 is in staat om gazons tot 600m² te maaien.

Nadelen

 • De app is via Bluetooth aan de grasmaaier gekoppeld, dus je kunt hem met de software alleen binnen een bepaalde afstand bedienen.

Als je in de markt bent voor een robotmaaier, hopen we dat onze review je heeft geholpen bij het maken van een beslissing. Wij zijn van mening dat de Husqvarna Automower 315 de beste optie op de markt is op dit moment. Hij is betrouwbaar, duurzaam en efficiënt.

Echter, ongeacht welk model je kiest, is het belangrijk om reviews te lezen en te praten met mensen die ervaring hebben met deze machines voordat je jouw aankoop doet. Bedankt voor het lezen!

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Meer gidsen bekijken

Deel dit artikel:

Geen Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yari Franken
Yari Franken

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om een berichtje achter te laten in de opmerkingen sectie.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

HomeMenuWishlistNaar boven