Beste MIDI keyboard top 10

De beste MIDI-keyboards zijn niet alleen duurzaam, maar hebben ook tal van functies, een geweldige geluidskwaliteit en een functioneel ontwerp. Sommige mensen denken dat het moeilijk is om het ene model met het andere te vergelijken omdat ze het keyboard niet persoonlijk kunnen zien.

Ze kunnen het mis hebben. Het is veel gemakkelijker om erachter te komen welke modellen prettig zijn voor je vingers of veel geluiden bieden als je er wat tijd voor neemt online voordat je een product koopt. Op die manier weet je hoe het keyboard aanvoelt tijdens het spelen en of het genoeg toetsen heeft voor wat voor soort muziek je ook wilt maken of spelen.

1. Samsung 870 EVO 2,5 inch 1TB

De Samsung 870 EVO 2,5 inch 1 TB is een solid-state drive die snelle lees- en schrijfsnelheden en energie-efficiëntie biedt, wat betekent dat u meer tijd kunt besteden aan wat u het liefste doet. De schijf wordt ook geleverd met een indrukwekkende garantie van 5 jaar, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw investering de komende jaren beschermd is.

Dit apparaat is ontworpen met de gebruiker in gedachten: het is klein genoeg om in elke laptop of desktop computer te passen, terwijl het toch prestaties levert die elke gamer zouden doen kwijlen over het vermogen om hun favoriete games soepel en snel uit te voeren.

Voordelen

 • Dankzij de snelle leessnelheid van maximaal 560 MB/s worden apps die u op de SSD opslaat, sneller geladen.
 • Deze 2,5-inch SSD is geschikt voor laptops en desktops.
 • De interne harde schijf van 1TB biedt voldoende opslagcapaciteit voor al uw muziek, films en fotobestanden.

Nadelen

 • Wordt niet geleverd met een SATA-kabel om de SSD op een pc aan te sluiten.

1. Novation Launchkey Mini MK3

Het is geen geheim dat de muziekindustrie door de jaren heen voortdurend is geëvolueerd, waarbij technologie een cruciale rol heeft gespeeld bij het vormgeven van deze evolutie. Met zoveel verbeteringen in gereedschappen en apparatuur, is er nooit een beter moment geweest om te leren hoe je je muziek kunt produceren – of om het naar een hoger niveau te tillen. Als je op zoek bent naar een van de beste MIDI-keyboards die momenteel op de markt zijn, zoek dan niet verder dan Novation Launchkey Mini MK3!

Voordelen

 • De transport knoppen, vooral de opname-, start- en stop knoppen, kan je helpen het productieproces van muziek te versnellen.
 • Met dit MIDI-keyboard haal je het meeste uit Ableton Live en jouw pc-instrumenten.

Nadelen

 • Er is geen ingebouwd scherm op dit MIDI-keyboard dat u kunt gebruiken om informatie op te halen.

2. Arturia Keylab Essential 61 Wit

De Arturia Keylab Essential 61 White is een MIDI-controller die kan worden gebruikt om opnamesoftware en audio-plug-ins te bedienen. Het keyboard heeft een LCD-scherm waarop nuttige informatie wordt weergegeven, zoals de huidige status van de geluidskaart of ingangsniveaus. U hoeft niet langer te vertrouwen op uw muis of trackpad met dit elektrische MIDI-keyboard, omdat het is ontworpen voor gebruik in situaties met live optredens waarbij u een DAW bestuurt met behulp van computeropdrachten. Een ding aan dit product dat het onderscheidt van andere keyboards is het compacte formaat, waardoor het gemakkelijk te vervoeren en op te bergen is wanneer het niet in gebruik is.

Voordelen

 • In het DAW-commandocentrum kun je een audiotrack vastleggen, tussen audiokanalen wisselen en acties ongedaan maken.
 • Dankzij het LCD-scherm kun je gemakkelijk door je voorinstellingen navigeren en nuttige informatie lezen.
 • U bespaart tijd door uw opnamesoftware te bedienen met het MIDI-keyboard.

Nadelen

 • Het keyboard heeft geen CV-uitgang, dus je kunt het niet gebruiken met modulaire synths.

3. Akai MPK249

De Akai MPK249 is een MIDI-keyboard dat de professionele muzikant alles biedt wat hij nodig heeft om zijn beste werk te creëren en uit te voeren. Als opvolger van de populaire MPK49 heeft dit apparaat veel eigenschappen van een MIDI-controller.

Je hebt 16 verlichte drumpads met nootherhaling en 8 toewijsbare draaiknoppen en faders tot je beschikking, evenals pitch- en mod-wielen voor expressieve controle over synthparameters, allemaal in een gebruiksvriendelijk ontwerp.

Akai biedt Ableton Live Lite, Akai Pro MPC Essentials, Hybrid 3, SONiVOX Twist 2.0 voor onmiddellijke download, zodat u meteen aan de slag kunt! De Akai MPK249 is een uitstekende optie, of je nu net begint

Voordelen

 • De volgende items zijn inbegrepen in deze kit: Akai MPC-pads, faders, draaiknoppen en knoppen.
 • Onmiddellijk aan de slag met de downloadbare software.
 • De grote, semi-verzwaarde toetsen zijn een genot om op te spelen.

Nadelen

 • De meegeleverde Ableton is beperkt beschikbaar.

4. Alesis V25

Sommige mensen denken dat MIDI-keyboards meer voor beginners en hobbyisten zijn. Ze geloven dat je geen kwaliteitsgeluid kunt krijgen van een MIDI-keyboard. Dit is echter niet het geval! De Alesis V25 is een van de beste die er is als het gaat om MIDI-keyboards.

Voordelen

 • Je houdt alles bij door de gekleurde achtergrondverlichting van de drumpads.
 • Met de 4 knoppen kun je effecten, equalizers en filters bedienen vanuit je opnamesoftware.
 • Omdat de toetsen aanslaggevoelig zijn, kun je meer gevoel in je pianospel leggen.

Nadelen

 • Er is geen scherm van waaruit u informatie over de productiesoftware kunt bekijken.
 • Omdat het keyboard geen aftertouch heeft, kun je geluiden niet moduleren door met je vingertoppen druk uit te oefenen.

5. Korg MicroKEY 2 USB 37

De Korg MicroKEY 2 USB 37 is het beste elektrische MIDI-keyboard omdat het veel functies heeft. Het onderscheidt harde van zachte toetsaanslagen met zijn 37 aanslaggevoelige toetsen en wordt aangesloten op een voetpedaal voor het verlengen van toetsaanslagen. Dit werkt hetzelfde als bij een akoestische piano.

De Korg MicroKEY 2 USB 37 heeft ook octaaf controls, waarmee u tijdens het spelen in octaven omhoog of omlaag kunt transponeren; dit is vooral handig als u geluiden probeert na te bootsen die te hoog of te laag zijn voor uw stembereik.

Als er ooit een probleem is, sluit u gewoon de meegeleverde mini-USB-kabel aan op een beschikbare USB-poort op uw computer en gebruikt u de geïntegreerde editorsoftware (alleen pc) om alle noodzakelijke aanpassingen te maken

Voordelen

 • Om de toetsaanslagen te verlengen, sluit je een voetpedaal aan op het keyboard. Als je het MIDI-keyboard voorziet van 2 AA-batterijen, gebruik je het keyboard met je iPad.
 • Dankzij de aanslaggevoelige toetsen registreert het keyboard harde en zachte toetsaanslagen.

Nadelen

 • Het MIDI-keyboard heeft geen programmeerbare knoppen of faders.
 • Je kunt het keyboard niet op je hardware aansluiten via een 5-pins MIDI-connector.

6. M-Audio Keystation 49 MK3

De M-Audio Keystation 49 MK3 is een MIDI-keyboard met aanslaggevoelige toetsen. Dit betekent dat hoe harder u op de toets drukt, hoe luider het geluid zal zijn. Dit is geweldig voor gamers omdat het meer gevoel in je spel brengt. Je kunt melodieën en ritmes creëren waarin menselijke nuances hoorbaar zijn en je creaties minder statisch klinken. Met dit keyboard navigeer je gemakkelijk door je software of start je een opname.

Voordelen

 • Met de afspeel-, stop-opname- en pijltoetsen bedien je je opnamesoftware.
 • Verbind een sustainpedaal met het exemplaar om toetsaanslagen met uw voet te verlengen.
 • Je legt veel gevoel in je spel met de 49 aanslaggevoelige toetsen.

Nadelen

 • Het MIDI-keyboard heeft geen draaiknoppen waarmee u handmatig parameters van opnamesoftware kunt wijzigen.

7. Studiologic SL73 Studio

De Studiologic SL73 Studio met 73 toetsen heeft een hamermechanisme dat hetzelfde speelt als een akoestische piano en wordt geleverd met aftertouch. Het heeft ook een kleurenscherm dat gemakkelijk kan worden genavigeerd om on-the-fly aanpassingen te maken. Dit maakt het perfect voor beginners, maar ook geweldig voor meer ervaren gebruikers die iets nodig hebben waarop ze kunnen vertrouwen wanneer ze live spelen of opnemen in de studio. Met zijn betaalbare prijskaartje en superieure bouwkwaliteit is dit een van de beste opties die momenteel beschikbaar zijn.

Voordelen

 • De toetsen kunnen worden gebruikt om de parameters van uw geluid te moduleren door erop te drukken.
 • Je navigeert snel door de instellingen van het keyboard dankzij het kleurenscherm.
 • Het voelt alsof je een akoestische piano bespeelt dankzij de 73 toetsen met hamermechanisme.

Nadelen

 • Het MIDI-keyboard wordt geleverd zonder USB-kabel.
 • Dit MIDI-keyboard heeft geen faders of knoppen waarmee je software kunt bedienen.

8. Arturia Keylab Essential 49 Wit

Het Arturia Keylab Essential 49 White MIDI-keyboard is het perfecte apparaat voor iedereen die zijn opnameproces wil verbeteren. Dit MIDI-keyboard wordt geleverd met een DAW-commandocentrum waarmee u eenvoudig een audiotrack kunt opnemen, tussen audiokanalen kunt schakelen en elke actie ongedaan kunt maken. Bovendien bedient het MIDI-keyboard de meeste functies van uw opnamesoftware, wat u tijd bespaart en een muis of trackpad overbodig maakt.

Voordelen

 • Met het DAW-commandocentrum kun je een soundtrack opnemen, van een audiokanaal wisselen of een activiteit ongedaan maken.
 • Dankzij het LCD-scherm kun je gemakkelijk door je voorinstellingen navigeren en nuttige informatie lezen.
 • U bespaart tijd door uw opnamesoftware te bedienen met het MIDI-keyboard.

Nadelen

 • Het keyboard heeft geen cv-uitgang waarmee je modulaire synthesizers bedient.

9. Novation Impuls 49

De Novation Impulse 49 is een elektrisch MIDI-keyboard dat is ontworpen voor live optredens en producers die 1 apparaat willen gebruiken voor al hun MIDI-besturingen. De Novation Impulse 49 beschikt ook over een uitgebreid MIDI-keyboard met 49 semi-gewogen aanslaggevoelige toetsen met aftertouch, die ideaal zijn voor het spelen van elk type muziek en het produceren van de meest realistische geluiden die mogelijk zijn.

Dit product bevat ook performance-pads, knoppen en faders die u voor allerlei functies op uw software of hardware kunt gebruiken. Als je op zoek bent naar een gemakkelijke manier om je DAW te bedienen zonder heen en weer te hoeven schakelen tussen muis/keyboard, dan is dit een geweldige optie!

Voordelen

 • De toetsen zijn semi-gewogen en reageren goed op aftertouch.
 • Heeft een arpeggiator met 8 instellingen aan boord.
 • Geschikt voor live optredens en muziekproductie.

Nadelen

 • De meegeleverde versie van Ableton is beperkt.
 • Vanwege de vele functies kan het moeilijk zijn voor beginners.

10. Arturia MiniLab MKII Wit

De Arturia Minilab MKII White is een MIDI-keyboard met veel functies waardoor het een voordelig hulpmiddel voor muziekproductie.

Sommige van deze functies zijn onder meer aanslaggevoelige toetsen, de mogelijkheid om verschillende functies van uw DAW te bedienen met druk- en draaiknoppen en automatische koppeling van de knoppen aan standaard softwarefuncties.

De software die bij het keyboard wordt geleverd, is gevuld met een verscheidenheid aan zachte synths, zodat u elk type geluid kunt creëren dat u wenst.

Voordelen

 • Met de drukknop en draaiknop kun je het keyboard ook als MIDI-controller gebruiken.
 • Met de meegeleverde software heb je een groot aantal geluiden tot je beschikking.
 • Speel met je melodieën op de 25 aanslaggevoelige toetsen.

Nadelen

 • De touchstrips waarmee je de pitchbend en modulatie bedient, werken minder nauwkeurig dan een traditioneel pitchbend- en modulatiewiel.

Bij het zoeken naar het beste elektrische MIDI-keyboard, is het belangrijk om te overwegen welk type muziek u wilt maken en welke functies voor u het belangrijkst zijn. Er zijn verschillende keyboards op de markt, dus het is belangrijk om je onderzoek te doen voordat je een aankoop doet.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om de verschillende soorten elektrische MIDI-keyboards die beschikbaar zijn beter te begrijpen en welke het beste bij je past.

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Meer gidsen bekijken

Deel dit artikel:

Geen Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yari Franken
Yari Franken

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om een berichtje achter te laten in de opmerkingen sectie.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

HomeMenuWishlistNaar boven