Beste mengpanelen top 6

Een van de mensen die op zoek zijn naar een mengtafel om hun muziekproductie te verbeteren ben jij. Daarom heb ik deze blog gemaakt om je alle informatie te geven om een goede beslissing te kunnen nemen over de aanschaf van zo’n mengtafel.

Na jaren van onderzoek en ontwikkeling hebben we eindelijk de volgens ons beste mengtafel voor jouw muziekproductie op de markt gebracht. Het gebruik van dit product zal je geweldige resultaten geven bij het opnemen en afspelen van je gemixte nummers. Dit apparaat heeft een aantal coole functies die ervoor zullen zorgen dat je het zeker wilt kopen.

1. Vonyx STM-2270

De Vonys STM-2270 is de beste mengtafel omdat het veel functies heeft die je kunt gebruiken bij je muziekproductie. De USB-ingang laat je luisteren naar het nummer dat je hebt opgeslagen op je computer of laptop en ermee spelen tijdens de opname, dit betekent dat als je een goed idee hebt tijdens een van je sessies je het gemakkelijk kunt opnemen om het later niet te vergeten.

Met de SD-kaartsleuf kun je hetzelfde doen, maar dan met een geheugenkaart in plaats van via USB. Bovendien betekent de Bluetooth-verbinding dat je jouw favoriete muziek in hoge kwaliteit rechtstreeks naar je mengpaneel kunt streamen zonder dat je daarvoor extra werk of een computer nodig hebt, wat erg handig is als je met muziekproductie bezig bent. Last but not least is er de microfooningang voor als je zelf opnames maakt en een extra invoerapparaat nodig hebt om ervoor te zorgen dat alles correct wordt opgenomen.

Voordelen

 • Sluit een CD of platenspeler aan op een van de audio-ingangen.
 • Om iets op te roepen, moet je een microfoon aansluiten op de mengtafel.

Nadelen

 • Om een echte DJ te simuleren, moet je CD of cassette spelers gebruiken om muziek af te spelen.

2. Reloop RMX-33i

De Reloop RMX-33i is de beste mengtafel omdat hij een groot aantal functies heeft die je muziekproductie sessie veel interessanter zullen maken. Ten eerste kun je 3 kanalen tegelijk mixen, dit betekent dat je creatief kunt zijn met alle drie de instrumenten of nummers samen, wat niet mogelijk is op de meeste andere mengpanelen.

Dit is vooral handig voor mashups waarbij je meerdere nummers moet mixen, nu zullen ze nooit meer slecht klinken samen. Bovendien wordt hij geleverd met 4 verschillende effecten, zodat je veel mogelijkheden hebt om te experimenteren met het geluid en te creëren wat je wilt, zonder beperkt te worden door externe apparatuur of programma’s die niet automatisch bij je apparaat worden geleverd. Last but not least kun je met het laagdoorlaatfilter precies bepalen wat er wel en niet door je luidsprekers komt, waardoor je nummers veel beter zullen klinken.

Voordelen

 • Met de kill-functie van de equalizer, die op sommige modellen beschikbaar is, kun je de hoeveelheid output met een gelijke hoeveelheid verminderen. De equalizer is handig voor zowel audio- als video materiaal.
 • Je sluit de meegeleverde iPad splitter kabel aan op de mixer.

Nadelen

 • Er is geen audio-interface ingebouwd in deze mengtafel.

3. Pioneer DJM-250MK2

De Pioneer DJM-250MK2 heeft heel wat geweldige functies. Een daarvan is het duidelijke overzicht dat hij biedt voor je publiek. Met de console kun je schakelen tussen phono- en line-ingangen, zodat je zowel met draaitafels als cd-spelers kunt mixen. Als je liever mixt via de software, is dit mogelijk dankzij de meegeleverde Rekordbox DJ-software en de bijgeleverde geluidskaart.

Je kunt de mengtafel aansluiten op je laptop of pc met de meegeleverde USB-kabel. Importeer je muziekcollectie en ga meteen aan de slag. Gebruik de Sound Color FX filter om hoge of lage frequenties uit je mix te verwijderen om je publiek te wow-en en spanning op te bouwen in je DJ set.

Voordelen

 • Met de ingebouwde geluidsmodule en DJ-software die bij de laptop wordt geleverd, kun je geluiden mixen vanaf je computer.
 • Met de Sound Color FX-filter kun je spanning toevoegen aan jouw DJ-optreden.

Nadelen

 • Er zijn geen crush-, sweep-, echo-, stilte- of ruis effecten op de mengtafel.

4. Numark M6 USB Zwart

De Numark M6 USB is een MIDI controller die fungeert als een mixer. Hij heeft twee phono en twee line kanalen zodat je vier kanalen tegelijk aan kunt zetten. Ook heeft hij twee microfoon ingangen zodat je een microfoon kunt aansluiten op je mengtafel.

De Numark M6 USB is geschikt om overal te gebruiken. Je kunt hem aansluiten op je computer via de USB-aansluiting of met behulp van een externe geluidskaart zodat je ook onderweg je muziek kunt mixen. Je kunt ook DJ software gebruiken om je geluiden te mixen en je creatieve mogelijkheden uit te breiden.

Voordelen

 • Je kunt muziek opnemen en afspelen vanaf een computer via de USB-aansluiting.
 • Sluit een microfoon aan op het aparte microfoon kanaal met behulp van de adapter.

Nadelen

 • Er zijn geen grenzen aan het mengpaneel om een DJ-set interessant te houden.

5. Numark M2 Zwart

Ben je op zoek naar een DJ mixer zonder al te veel poespas? Dan is de Numark M2 Black iets voor jou. Je sluit zowel draaitafels als cd-spelers aan op de mixer. Hiervoor gebruik je de phono en line inputs. Het aparte microfoon kanaal gebruik je voor het toevoegen van vocalen of voor het omroepen van aankondigingen bij evenementen.

Omdat het microfoonkanaal zijn eigen equalizer heeft, kun je het audiosignaal zo vervormen dat het goed bij de muziek past. Dankzij het eenvoudige ontwerp zijn alle functies snel te begrijpen.

Voordelen

 • Een apart microfoonkanaal wordt gebruikt om een microfoon aan te sluiten.
 • Je kunt de mixer bedienen zonder het mengpaneel te storen, aangezien het oren heeft.

Nadelen

 • Er zijn geen beperkingen aan het mengpaneel waarmee je een DJ-set interessant kunt houden.

6. Numark M4 Zwart

De Numark M4 Black is een driekanaals mixer die ideaal is voor de scratchende DJ. Met zes phono/line inputs zijn er genoeg manieren om je draaitafels, CD’s en mediaspelers aan te sluiten op de mixer. Tijdens het mixen kun je de bas, mids en treble aanpassen met de equalizer op elk kanaal.

Er is ook een microfoonkanaal met onafhankelijke volumeregeling dat een echo-effect optie heeft voor je karaoke sessies of rap battles. De crossfader curve knop biedt vier selecteerbare contouren zodat het comfortabel is voor alle mix stijlen.

Voordelen

 • Je sluit een microfoon aan op het aparte microfoon kanaal door die te selecteren in het uitklapmenu.
 • Omdat het mengpaneel oortjes heeft, kun je gemakkelijk je ingrediënten mixen zonder vies te worden.

Nadelen

 • Er zijn geen beperkingen op het mengpaneel om een DJ-set interessant te houden.

Een mixer is een apparaat waarmee geluid en andere geluidssignalen kunnen worden aangepast. Er zijn veel verschillende soorten mixers voor veel verschillende doeleinden, zoals live-geluid, studio-opname, televisie-uitzendingen, enzovoort. Wat de beste mixer is, hangt af van waar je hem voor gaat gebruiken en hoeveel je wilt uitgeven.

Bij de aankoop van een mengpaneel moet je rekening houden met het type ingangs- en uitgangs aansluitingen, het aantal ingangen en uitgangen (hoe meer hoe beter), hoeveel EQ-regeling (Equalization) het heeft, en of het in een rek kan worden gemonteerd.

Wat zijn de 3 types mengpanelen?

Er zijn 3 types mengpanelen; analoog, digitaal, en hybride.

Wat doet een equalizer?

Een equalizer verhoogt of verlaagt bepaalde frequenties in audiosignalen zoals geluidsgolven. Hierdoor kun je bepaalde elementen duidelijker horen door de andere elementen te verminderen.

Worden mengpanelen nog steeds gebruikt?

Ja, mengpanelen worden vandaag de dag nog steeds voor vele doeleinden gebruikt. Veel DJ’s gebruiken ze nog steeds om muzieknummers te mixen tijdens het uitzenden van radio shows of feesten waarbij een mengpaneel met CD-spelers en draaitafels wordt gebruikt.

Live geluidstechnici gebruiken ook verschillende soorten mixers omdat de beste mixers afhangen van wat ze aan het doen zijn. Grote opnamestudio’s hebben geweldige mengpanelen die veel ingangen en uitgangen hebben. Omroepen gebruiken vaak mixers voor live televisieprogramma’s zodat de microfoons goed worden gemixt met andere geluidseffecten, muziek, enz.

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Meer gidsen bekijken

Deel dit artikel:

Geen Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yari Franken
Yari Franken

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om een berichtje achter te laten in de opmerkingen sectie.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

HomeMenuWishlistNaar boven