Beste ladders top 10

Als je de beste ladder voor jouw behoeften wilt vinden, is het van essentieel belang dat je onderzoek doet. Er zijn veel ladders op de markt, en ze zijn niet allemaal gelijk. Dus, hoe vind je de juiste voor jou?

Eén manier is het lezen van ladder beoordelingen van echte mensen die verschillende ladders hebben gekocht en gebruikt. Dit kan je een goed inzicht geven in wat werkt – en wat niet werkt – als het op ladders aankomt.

Een andere optie is om rechtstreeks naar de bron te gaan en te praten met experts op dit gebied. Dat is waar wij om de hoek komen kijken. Wij hebben al het moeilijke werk voor je gedaan door een aantal van de beste ladders op de markt te beoordelen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke voor je de juiste is.

1. Altrex TL Smart Up Go 1×11

De Altrex TL Smart Up Go 1×11 is een geweldige telescopische ladder voor kleine klussen op hoogte. Hij heeft een maximale stahoogte van 2,3 meter, en dan is stap op de maximale stahoogte rood, zodat je precies weet wanneer je niet hoger kunt. Daarnaast heeft de ladder een hoogte van 90 cm.

Voordelen

 • Je kunt de ladder in en om het huis gebruiken dankzij de maximale werkhoogte van 4,2 meter.
 • De ladder is uit te breiden tot de gewenste werkhoogte.

Nadelen

 • Dit is een vrij zware ladder, met een gewicht van 11,8 kg.

2. Altrex All Round 3×9 reformladder Gecoat

De Altrex All Round 3×9 Gecoate Ladder is de perfecte ladder voor thuis of op het werk. Hij is voorzien van een duurzame, eenvoudig te reinigen coating, waardoor hij jarenlang meegaat! Het profiel van de ladder in ‘i’-vorm maakt hem licht en gemakkelijk te dragen.

En met een maximale stahoogte van 4,75 meter is deze ladder ontworpen met het oog op veiligheid! Vergeet ook de D-vormige sporten met antislip niet – ze zijn ideaal om uitglijden en vallen te voorkomen op natte oppervlakken zoals houten terrassen of opritten tijdens regenseizoenen.

Voordelen

 • Je bent niet afhankelijk van ondersteuning omdat de ladder vrijstaand is.
 • De coating is vuilafstotend, en de ladder lijkt minder kil als hij langere tijd in de kou staat.

Nadelen

 • In uitgevouwen toestand kun je de trap slechts van één kant op klimmen.

3. Alumexx Eco 5 treden

Ladders zijn meestal niet de meest opwindende voorwerpen. Ze worden vaak als vanzelfsprekend beschouwd en weinig mensen besteden er ook maar enige tijd aan. Maar dat is een vergissing, want ladders kunnen een van de belangrijkste veiligheidsinstrumenten zijn die je bezit, vooral als jouw huis of werkplek hoge plafonds of andere moeilijk bereikbare plaatsen heeft.

Ladders worden niet alleen gebruikt om hoge plaatsen te bereiken – ze kunnen ook worden gebruikt om dingen te omzeilen die in de weg staan, als steiger om iets te bouwen of zelfs als een geïmproviseerde brug over een obstakel zoals water! Het is dus de moeite waard om zorgvuldig te kiezen welke ladder je koopt.

Voordelen

 • De Tatonka Ladder kan gebruikt worden voor doe-het-zelf projecten rondom het huis dankzij zijn maximale werkhoogte van 3 meter.
 • Je kunt ook in het midden van een tuin of kamer werken omdat je geen steun, zoals een muur, nodig hebt.

Nadelen

 • Je kunt de trap slechts van één kant opklimmen in een uitgeklapte positie.

4. ASC Dubbele Ladder 6 Treden

Heb je een ladder nodig? De ASC Double Ladder 6 Steps is de beste ladder voor jouw behoeften. Deze professionele ladder wordt geleverd met gelaste treden voor een stevige verbinding en antislipvoeten voor stabiliteit, evenals een hendel die je in de veiligheidsstand kunt drukken zodat je zich geen zorgen hoeft te maken dat hij wegglijdt.

Je staat op een hoogte van 1,5 meter en laat je tot 3,5 meter hoog reiken met dit product van ASC! Dankzij het geanodiseerde aluminium materiaal zal deze slijtvaste en roestvrije ladder niet afgeven op jouw handen zoals sommige andere ladders wel doen!

Voordelen

 • Je kunt de ladder gebruiken voor klussen in en om het huis dankzij de maximale werkhoogte van 3,5 meter.
 • De ladder is geschikt voor professioneel gebruik.

Nadelen

 • Omdat hij 14,5 kg weegt, is deze ladder nogal zwaar.

5. Telesteps Combi Line 2.3

Als je op zoek bent naar een veelzijdige ladder die zowel als vrijstaande als leunende ladder kan worden gebruikt, is de Telesteps Combi Line 2.3 een perfecte keuze. De rubberen voetjes zorgen ervoor dat de trap niet wegglijdt, waardoor hij veilig in gebruik is.

Dankzij de maximale stahoogte van 1,3 meter kun je een werkhoogte van 3,3 meter bereiken. En door zijn compacte afmetingen is hij gemakkelijk op te bergen in de garage of zelfs in de kofferbak van jouw auto.

Voordelen

 • Het is haalbaar om aan beide kanten de berg op en af te gaan.
 • Met een opberghoogte van slechts 0,71 meter kun je hem na gebruik gemakkelijk opbergen.

Nadelen

 • De accessoires worden niet geleverd met een eigen gereedschapskist bovenaan de ladder.

6. Altrex Varitrex Plus

Als je op zoek bent naar een ladder die compact, licht en gebruiksvriendelijk is, dan is de Varitrex Plus van Altrex een uitstekende keuze. Hij kan in 5 verschillende standen worden gebruikt dankzij de 6 flexibele scharnieren.

De maximale werkhoogte van 4,30 meter maakt deze ladder perfect voor zware klussen rond het huis of op het werk. De Varitrex Plus kan worden opgevouwen tot precies de vorm die je nodig hebt. Daardoor is hij gemakkelijk op te bergen en neemt hij weinig ruimte in beslag in jouw garage of schuur.

Voordelen

 • 4,3 meter, je kunt de ladder gebruiken voor werkzaamheden tot op het dak, zoals het schoonmaken van de dakgoot.
 • Het is haalbaar om aan beide kanten naar boven te gaan.

Nadelen

 • Omdat hij 14 kg weegt, is deze ladder zwaar.

7. Altrex Double Decker Huishoudladder 4 treden

De Altrex Double Decker huishoudtrap 4 treden is een geweldige ladder voor elke huiseigenaar. Hij heeft veel functies die hem uniek en nuttig maken, zoals de SmartBox, die gebruikt kan worden om schroeven en spijkers in op te bergen, en de haak die perfect is om een emmer aan op te hangen.

De grote staande oppervlakken maken het gemakkelijk om aan projecten te werken, en het lichte gewicht zorgt ervoor dat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen. Bovendien zorgen de antisliptreden ervoor dat je veilig staat terwijl je hem gebruikt.

Voordelen

 • Dankzij zijn flexibiliteit kun je de ladder gebruiken voor taken rondom het huis. Door de hoogtebeperking van 2,85 m kun je hem gebruiken voor werkzaamheden binnen en buiten jouw woning.
 • Een ladder of gereedschap kan worden opgeborgen op het uitschuifbare platform bovenaan de ladder.

Nadelen

 • De ladder is niet bedoeld voor professioneel gebruik.

8. Altrex Cromato hoge klim ladder 2 treden

De Altrex Cromato high mount 2 steps is een huishoudtrap met een stijlvol design en extra grote treden. Hij heeft ook antislipstrips om je veilig te houden tijdens het werken. Met het eenvoudig te bedienen ontgrendelmechanisme kun je hem gemakkelijk in- en uitvouwen.

Voordelen

 • Dankzij de maximale werkhoogte van 2,47 meter zul je de ladder meestal als opstapje gebruiken.
 • Met een hoogte van slechts 1,15 meter kan hij na gebruik gemakkelijk worden opgeborgen.

Nadelen

 • De ladder is niet ontworpen voor professioneel gebruik.

9. Alumexx X-step

De Alumexx X-step is een inklapbaar werkplatform dat EN 131-4 gecertificeerd is. Hij is gemaakt van aluminium, waardoor hij licht is en gemakkelijk te vervoeren. Je klapt de ladder eenvoudig uit en plaatst hem op een stabiele ondergrond voordat je hem kunt gaan gebruiken.

Met deze ladder heb je een platform waarmee je gemakkelijker bij jouw ramen, kozijnen of takken kunt komen. De X-step kan ook tot 150 kg dragen, waardoor het een stevige optie is voor jouw behoeften.

Voordelen

 • Je kunt hem na gebruik eenvoudig opbergen omdat hij slechts 1,15 m lang is.
 • Deze ladder is ontworpen voor professioneel gebruik.

Nadelen

 • Hulpstukken kunnen niet worden opgeborgen in een gereedschapskist bovenaan de ladder.

10. Alumexx Eco 3 treden

Als je op zoek bent naar een betrouwbare, lichtgewicht ladder om je te helpen hoge plaatsen rond jouw huis te bereiken, zijn de Alumexx Eco 3 treden een perfecte keuze. Met zijn antislipvoeten en -profiel biedt hij stabiliteit en veiligheid terwijl je werkt. En dankzij het compacte ontwerp is hij gemakkelijk op te bergen wanneer hij niet wordt gebruikt.

Voordelen

 • Je kunt de ladder gebruiken voor doe-het-zelf klussen in en om jouw huis dankzij de maximale werkhoogte van 2,57 meter.
 • Dankzij de opberghoogte van slechts 1,25 meter kun je hem na gebruik gemakkelijk opbergen.

Nadelen

 • Deze ladder is niet bedoeld voor professioneel gebruik.

Ladders zijn een stuk gereedschap dat de meeste mensen wel eens nodig hebben. Daarom is het verstandig om te investeren in de beste ladder die je zich kunt veroorloven, of je hem nu thuis gebruikt of op de bouwplaats. Het komt erop aan uit te zoeken welke eigenschappen noodzakelijk zijn voor deze specifieke taak en vervolgens de verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Je vindt hier een uitstekende selectie ladders met allerlei opties, dus neem nu een kijkje!

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Meer gidsen bekijken

Deel dit artikel:

Geen Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yari Franken
Yari Franken

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om een berichtje achter te laten in de opmerkingen sectie.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

HomeMenuWishlistNaar boven