Beste digitale piano’s top 10

Wil je de beste digitale piano? Misschien ben je net begonnen aan jouw muzikale reis of ben je op zoek naar een oude piano om te vervangen. Wat je behoefte ook is, er is een digitale piano van hoge kwaliteit voor jou. Wij hebben een overzicht gemaakt van onze top 10 favoriete piano’s, zodat het makkelijker wordt om te beslissen welke je moet kopen.

Of het nu tijd is voor een upgrade of de interesse is gewekt door iemand die thuis speelt, deze reviews bieden inzicht in de functies van elk model. Lees verder om meer te weten te komen over elk model.

1. Casio Privia PX-S1000 Zwart

Als je op zoek bent naar de beste digitale piano, dan is de Casio Privia PX-S1000 Black een geweldige optie. Het heeft een verscheidenheid aan functies die het onderscheiden van andere modellen.

Een voorbeeld hiervan is de mogelijkheid om hem met je mee te nemen dankzij zijn compacte ontwerp en lichte gewicht. De 88 toetsen van dit model hebben een verzwaard hamermechanisme, waardoor ze realistischer aanvoelen tijdens het spelen. Er is ook een app die kan worden gebruikt om te leren spelen, evenals Bluetooth-mogelijkheden voor het streamen van muziek vanaf jouw smartphone. In totaal zorgen 192 maximale polyfone tonen ervoor dat je in een mum van tijd prachtige melodieën en harmonieën kunt creëren!

Voordelen

– Dankzij het kleine formaat en het lichte gewicht van 11,2 pond, kun je hem overal mee naartoe nemen.

– De 88-toetsen digitale piano met gewogen hamermechanisme heeft een zeer realistisch gevoel en geluid.

– Je kunt muziek van jouw telefoon afspelen via Bluetooth.

– Het Casio Chordana programma kan je leren hoe je piano moet spelen.

– Je kunt kiezen uit 700 voorgeprogrammeerde klanken, dus je hebt heel wat verschillende opties om uit te kiezen.

Nadelen

– Een drievoudig pedaal met una corda, sostenuto en sustain functies is vereist om toetsaanslagen te dempen, te accentueren en te verlengen.

2. Korg B2 Wit

Als je op zoek bent naar een digitale piano met hetzelfde gewicht als een akoestische piano, dan is de Korg B2 White een uitstekende optie. Hij heeft geïntegreerde luidsprekers, zodat je meteen kunt beginnen met spelen, en hij wordt ook geleverd met een koptelefoon, zodat je rustig kunt oefenen. Hij heeft een maximale polyfonie van 120, waardoor hij perfect is voor zelfs de meest ervaren spelers.

Voordelen

– Je kunt een hoofdtelefoon op de piano aansluiten om rustig te kunnen spelen

– Er zijn 12 verschillende muziek tonen om uit te kiezen, zodat je jezelf niet hoeft te vervelen met een van de geluiden.

-Het gewogen hamermechanisme, dat voor een realistisch piano gevoel zorgt

Nadelen

– Hij heeft geen onderstel, zoals de meeste digitale piano’s.

3. Casio PX-S1100 Zwart

De Casio PX-S1100 Black digitale piano is een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een betaalbaar, kwalitatief hoogwaardig instrument. Hij beschikt over een gewogen hamermechanisme dat het gevoel van een akoestische piano geeft, aanslaggevoelige toetsen waarmee je zacht of hard kunt spelen, afhankelijk van je voorkeur, en 192 polyfonie zodat je complexe arrangementen kunt maken zonder dat er noten gedempt of onduidelijk klinken.

Bovendien zorgen de ingebouwde luidsprekers voor een rijk, vol geluid dat bij elk publiek in de smaak zal vallen. En als je wilt meespelen met je favoriete nummers, sluit je gewoon een telefoon draadloos aan via Bluetooth en begin met jammen!

Voordelen

– Het gewogen hamermechanisme geeft het gevoel van een akoestische piano

– De toetsen zijn aanslaggevoelig, dus je kunt zacht of hard spelen, afhankelijk van je voorkeur

– 192 polyfonie maakt complexe arrangementen mogelijk

– Ingebouwde luidsprekers zorgen voor een rijk, vol geluid

– Via Bluetooth aan te sluiten op een telefoon

Nadelen

– De Casio PX-S1100 heeft minder voorgeprogrammeerde geluiden dan de Casio PX-S3100, die een groter aantal voorgeprogrammeerde geluiden heeft (700 vs. 18).

4. Yamaha P-45 zwart

De Yamaha P-45 is een digitale piano met gewogen hamermechanisme die vele kenmerken heeft die hem tot een ideale keuze voor elke musicus maken. Het eerste kenmerk is het mechanisme met gewogen hamer, waardoor de digitale piano net zo speelt als een akoestische piano. Een andere geweldige functie is de Duo Mode die het toetsenbord in twee delen splitst, zodat twee personen tegelijkertijd kunnen spelen.

Bovendien zijn er geïntegreerde luidsprekers die geluid van hoge kwaliteit rechtstreeks uit de piano produceren en ze kunnen ook worden aangesloten op de USB-poort van een computer om als MIDI-controller te gebruiken. Ten slotte bedraagt de polyfonie van deze digitale piano 64 stemmen.

Voordelen

– Hogere polyfonie dan veel andere digitale piano’s

– Het mechanisme met gewogen hammer is zeer vergelijkbaar met de traditionele akoestische piano

– Dankzij de dual modus kunnen twee personen tegelijkertijd spelen

– Geïntegreerde luidsprekers produceren geluid van hoge kwaliteit

Nadelen

– De piano beschikt niet over een modulatiewiel om de klanken te variëren.

5. Korg B2SP Zwart

De Korg B2SP is een digitale piano die wordt geleverd met een basis en drie pedalen. Hij heeft 88 toetsen met een gewogen hamermechanisme, waardoor hij meer aanvoelt als een akoestische piano.

Bovendien kun je met de bijgeleverde sustain-, sostenuto- en soft control-pedalen de toetsaanslagen met jouw voeten verlengen, dempen of accentueren.

Voordelen

– Inclusief een basis en drie pedalen.

– Met de sustain-, sostenuto- en soft control-pedalen kun je de toetsaanslagen met jouw voeten simuleren.

– Het heeft 88 toetsen met een gewogen hamermechanisme.

Nadelen

– Er zit geen scherm op de digitale piano, dus je kunt de instellingen niet aflezen.

6. Yamaha P-125 Wit

De Yamaha P-125 White is de perfecte digitale piano voor wie zijn muziek spel naar een hoger niveau wil tillen. De gewogen toetsen zijn ontworpen met een hamermechanisme, zodat je ze kunt bespelen zoals een akoestische piano dat zou doen. De luidsprekers verspreiden het geluid gelijkmatig, of het nu van onder of boven het instrument komt.

Als je eigen aanpassingen wilt maken op dit instrument, dan zijn er 192 maximaal polyfone geluiden beschikbaar! Dus waar wacht je nog op? Doe je voordeel met deze functies en begin vandaag nog met het maken van prachtige muziek!

Voordelen

– Verzwaarde toetsen met een gewogen hamermechanisme, waardoor je een akoestisch piano gevoel krijgt

– De luidsprekers verspreiden het geluid gelijkmatig onder en boven de digitale piano

– Met 192 maximale polyfonie geluiden, zul je nooit zonder opties komen te zitten bij het maken van muziek

Nadelen

-De piano wordt niet geleverd met een frame.

-Om de Smart Pianist software te kunnen gebruiken, moet je jezelf eerst abonneren.

7. Casio PX-770 Zwart

De Casio PX-770 Black digitale piano is een geweldige keuze voor de muzikant die op zoek is naar een realistisch en kwalitatief hoogwaardig instrument. Deze digitale piano heeft 88 toetsen met een gewogen hamermechanisme, waardoor hij net zo aanvoelt als een akoestische vleugel. Naast de realistische klanken heeft de PX-770 ook 2 luidsprekers aan boord, evenals hoofdtelefoonaansluitingen voor stille oefeningen. Met een maximale polyfonie van 128 stemmen kan deze digitale piano zelfs de meest complexe stukken aan.

Voordelen

– Het Weighted Hammer Mechanism geeft de toetsen een gewogen gevoel, net als bij een akoestische vleugel.

– Met 88 toetsen kan hij moeilijke stukken aan met zijn maximale polyfonie van 128 stemmen.

– Deze digitale piano heeft 2 luidsprekers aan boord voor extra geluidskwaliteit, en hoofdtelefoonaansluitingen voor stille oefeningen.

Nadelen

– Het is onmogelijk om hardware, zoals een synthesizer, via een MIDI-verbinding op de piano aan te sluiten.

8. Yamaha Arius YDP-S34 zwart

Yamaha is een merk dat al meer dan 100 jaar muziekinstrumenten maakt. De Yamaha Arius YDP-S34 Black is geen uitzondering op deze erfenis. Deze digitale piano biedt 88 toetsen met een gewogen hamermechanisme, perfect voor wie houdt van het gevoel van een akoestisch instrument, maar behoefte heeft aan iets dat stiller is dan een staande of vleugelpiano. Met drie pedalen en 192 maximale polyfonie is dit instrument perfect voor de pianist in spe!

Voordelen

– 88 toetsen met een gewogen hamermechanisme

– Met drie pedalen en 192 maximale polyfonie

– Perfect voor de pianist in spe

Nadelen

– Je moet een abonnement aanschaffen om de Yamaha Smart Pianist software te kunnen gebruiken.

– Het sustainpedaal is niet zo lang als het zou moeten zijn

9. Casio AP-650

De Casio AP-650 digitale piano is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een instrument dat aanvoelt en speelt als een vleugelpiano. De toetsen hebben een gewogen hamermechanisme, wat betekent dat ze realistisch reageren op de kracht waarmee je ze aanslaat. Bovendien bevat elke toets drie sensoren die meten hoe hard je de toets aanslaat. Hierdoor kan de piano audio met hoge resolutie produceren die zich aanpast aan hoe hard je speelt.

De piano heeft ook een stevig onderstel en drie pedalen waarmee je toetsaanslagen kunt ondersteunen of zachter kunt laten klinken, afhankelijk van je voorkeur. De maximale polyfonie bedraagt 256 noten, zodat je complexe melodieën kunt creëren zonder dat je opties tekort komt.

Voordelen

– Toetsen voelen en spelen net als een vleugelpiano

– 3 sensoren die meten hoe hard je de toets aanslaat

– Past zich aan je spel aan

– Maximale polyfonie is 256 noten

Nadelen

– De toetsen hebben het gevoel dat ze te veel stuiteren

– Het is niet mogelijk om een synthesizer aan de piano te koppelen met een MIDI-kabel.

10. Korg LP-380U Zwart

De Korg LP-380U Black is een digitale piano die over een heleboel coole functies beschikt. Hij heeft bijvoorbeeld een gewogen hamermechanisme en ingebouwde sustain pedalen zodat je je spel met de voeten kunt accentueren. Hij heeft ook een USB-aansluiting, zodat je hem op een smartphone of tablet kunt aansluiten en hem als MIDI-keyboard kunt gebruiken!

je kunt ook de hoogte van de standaard aanpassen. En deze piano heeft een maximale polyfonie van 120 – wat betekent dat je niet alleen geweldig zult klinken, maar dat je ook geen problemen zult hebben om jezelf te horen spelen!

Voordelen

– Gewogen hamermechanisme voor een realistisch gevoel

– Sustain-, sostenuto- en soft pedalen voor uitgebreid spelen

– Aansluitbaar op een smartphone of tablet als MIDI-keyboard

– In hoogte verstelbare standaard

Nadelen

– Bij deze set wordt geen kabel meegeleverd.

Als je op zoek bent naar een digitale piano, hopen we dat dit artikel je inzicht heeft gegeven in waar je op moet letten. Of het nu een akoestische vleugel of staande piano is die je het meest aanspreekt, er zijn genoeg opties! We hebben tien verschillende digitale piano’s met hun voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet, zodat er hopelijk eentje bij zit die goed bij jouw wensen past.

Onthoud: de weging is belangrijk omdat het van invloed is op hoe realistisch de toetsen aanvoelen wanneer je ze bespeelt – maar als dat niet belangrijk voor je is, probeer dan te overwegen of toets sensoren nuttig zouden zijn (ze meten hoe hard elke toets wordt ingedrukt). Je kunt ook rekening houden met zaken als polyfonie, draagbaarheid en USB-connectiviteit wanneer je beslist welk instrument het beste bij je past. Goede jacht!

Zijn digitale piano’s de moeite waard?

Zolang je de juiste digitale piano koopt, is het zeker de moeite waard. Een digitale piano zal altijd een superieure geluidskwaliteit en extra functies voor je geld bieden dan een akoestisch instrument, maar er is nog steeds een aanzienlijk verschil tussen beide op basis van wat voor jou het belangrijkst is.

Hoe lang gaan digitale piano’s mee?

Omdat digitale piano’s prijzig zijn, is het belangrijk om er een te kiezen die lang meegaat. Een high-end digitale piano heeft een grotere structurele integriteit en kan meer belasting verdragen dan een low-end model, dat misschien niet zo lang meegaat maar nog steeds redelijk onderhoud nodig heeft om succesvol muziek te kunnen spelen.

Zijn digitale piano’s betrouwbaar?

Je kan een topmodel digitale piano van Roland, Yamaha of Kawai kopen zonder jezelf zorgen te hoeven maken over de betrouwbaarheid of de levensduur. Om voor de hand liggende redenen zijn stage piano’s ontworpen om lang mee te gaan.

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Meer gidsen bekijken

Deel dit artikel:

Geen Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yari Franken
Yari Franken

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om een berichtje achter te laten in de opmerkingen sectie.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

HomeMenuWishlistNaar boven