Beste camera afstandsbedieningen top 10

Een camera-afstandsbediening is een essentieel onderdeel van de uitrusting van elke fotograaf. Het stelt je in staat om op afstand foto’s te maken, wat in bepaalde situaties erg handig kan zijn.

Ben je op zoek naar de beste camera-afstandsbediening? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In deze blogpost, zullen we praten over de top 10 beste camera afstandsbedieningen op de markt. We zullen ook elk van deze afstandsbedieningen beoordelen om je te helpen beslissen welke voor je de juiste is. Dus, zonder verdere omhaal, laten we beginnen!

1. GoPro De Afstandsbediening

Wil je jouw GoPro gemakkelijk bedienen? Maak kennis met de GoPro The Remote, een top-of-the-line afstandsbediening waarmee je 5 actiecamera’s tegelijk kunt bedienen. Met deze afstandsbediening heb je toegang tot functies zoals waterdichtheid tot 5m diep en 60m afstand tot je camera.

Je kunt ook instellingen aanpassen met een druk op de knop en jouw beste video’s markeren. Dit product is perfect voor iedereen die een eenvoudige manier wil om zijn GoPro HERO 8, 9 of MAX te gebruiken!

Voordelen

 • Het is eenvoudig om te beginnen met opnemen met handschoenen aan.
 • Met een enkele knop kun je direct overschakelen tussen instellingen.
 • Hij is waterdicht tot op 60 m diepte.

Nadelen

 • Er is geen achtergrondverlichting. Daardoor is het scherm niet bruikbaar in situaties met weinig licht.

2. Afstandsbediening Canon RC-6

De Canon RC-6 afstandsbediening is een geweldige manier om foto’s te maken op afstand of in moeilijke situaties. Deze afstandsbediening heeft vele functies en voordelen die het de perfecte keuze maken voor jouw fotografie behoeften.

De Canon RC-6 afstandsbediening communiceert met de infraroodontvanger aan de voorzijde van je camera, wat betekent dat je de camera niet hoeft aan te raken, alleen de voorzijde. De afstandsbediening werkt ook tot op 5 meter afstand van de camera, waardoor deze ideaal is voor groepsfoto’s en selfies.

Voordelen

 • De afstandsbediening is perfect voor zelfportretten
 • De Canon RC-6 afstandsbediening is draadloos
 • Het maximale effectieve bereik is 5 meter.

Nadelen

 • Deze camera werkt alleen vanaf de voorkant.

3. Caruba Remote Type 2 Sony 1.5m

De Caruba Remote Type 2 Sony 1,5 m is een afstandsbediening waarmee je de camera vanaf een afstand van 1,5 meter kunt bedienen. De afstandsbediening schudt de camera niet tijdens de bediening en kan worden gebruikt voor het maken van opnamen met een lange sluitertijd of macrofotografie, maar ook voor zelfportretten. Het is perfect voor fotografen die meer controle willen over hun opnamen zonder zelf voor de camera te staan!

Voordelen

 • De camera trilt niet tijdens het gebruik van de afstandsbediening, wat zorgt voor scherpere beelden.
 • Je kunt de sluiter van de Sony camera op een afstand van 1,5 meter instellen, waardoor je meer controle heeft over jouw opnamen.
 • Je kunt de afstandsbediening gebruiken voor opnamen met een lange sluitertijd, macrofotografie of zelfportretten, waardoor hij perfect is voor een reeks verschillende opname scenario’s.

Nadelen

 • De afstandsbediening is beperkt tot een afstand van 1,5 meter

4. GoPro Smart-afstandsbediening

Als je op zoek bent naar een camera-afstandsbediening, is er geen betere optie dan de GoPro Smart Remote. Hij beschikt over de nieuwste draadloze technologie en is waterdicht tot op 10 meter diepte.

Je kunt de instellingen aanpassen of je coolste scènes markeren met één druk op de knop en de camera bedienen vanaf 180 meter afstand – en dat alles terwijl je nooit iets van de actie hoeft te missen. Heb je de GoPro HERO 4,5 (Session),6, of 7, dan kun je met een simpele druk op de knop de instellingen voor je spannendste momenten wijzigen en opslaan op je camera.

Voordelen

 • Dezelfde informatie op het display als op de GoPro zelf.
 • Ideaal voor sportfotografie in ontoegankelijke gebieden.
 • Er wordt onmiddellijk gereageerd

Nadelen

 • Levensduur van de batterij

5. Caruba infrarood afstandsbediening Canon RC-6

Caruba is een merk van afstandsbedieningen die werken met Canon camera’s. De afstandsbedieningen zijn ontworpen om te worden gebruikt voor groep selfies, video-opname, en het bedienen van de ontspanknop op de camera op maximaal 5 meter afstand.

De functies omvatten het starten en stoppen van video-opnamen, directe activering, of het gebruik van een vertraging van 2 seconden bij het klikken op de knop van de afstandsbediening. Caruba heeft een infrarood functie, wat betekent dat je de afstandsbediening tot op 5 meter afstand zonder zichtlijn kunt gebruiken. Hierdoor kun je opnamen maken zonder zelf voor de camera te staan!

Voordelen

 • Door het kleine formaat kun je hem overal mee naartoe nemen
 • Hij is eenvoudig te gebruiken.
 • Werkt heel goed voor langere sluitertijden en nachtopnamen.

Nadelen

 • De afstand van de afstandsbediening is beperkt

6. Pixel Afstandsbediening RW-221 / E3 Canon

Als je op zoek bent naar een betrouwbare camera-afstandsbediening met een groot bereik, is de Pixel-afstandsbediening RW-221 / E3 Canon een geweldige optie. Het kan bovenop de camera worden geplaatst met de hotshoe-aansluiting, en het werkt op AAA-batterijen.

Je kunt de camera bedienen vanaf een afstand van 100m met deze set, en het heeft een verscheidenheid aan opnamefuncties. De ontvanger heeft een batterijlevensduur van 3 jaar en de zender heeft een batterijlevensduur van 400 uur.

Voordelen

 • Deze set heeft vier AAA-batterijen in de verpakking.
 • De set heeft een groot bereik van 100 meter.
 • Op de afstandsbediening heb je dezelfde ontspanningsmogelijkheden als op de camera

Nadelen

 • Omdat de set vrij groot is, past hij niet in een tas als je hem mee wilt nemen.

7. Nikon ML-L3 Afstandsbediening Nikon SLR

Nikon is een bekend camerabedrijf en hun nieuwste afstandsbediening, de Nikon ML-L3 Remote Nikon SLR, is een van de beste afstandsbedieningen op de markt. De batterij wordt bij de afstandsbediening geleverd. De afstandsbediening werkt ook als een draadloze sluiter, zodat je foto’s kunt maken zonder de camera aan te raken, wat trillingen helpt voorkomen wanneer je close-ups van voorwerpen maakt.

Of je nu geïnteresseerd bent in macrofotografie of gewoon moeilijk bereikbare voorwerpen wilt fotograferen zonder te dichtbij te komen, dit is een uitstekende keuze voor iedereen die kwaliteitsapparatuur wil voor een betaalbare prijs.

Voordelen

 • Je kunt de afstandsbediening overal mee naartoe nemen, dankzij zijn formaat
 • Inclusief batterij
 • Fotograferen zonder zelf in de hand te zijn is mogelijk.

Nadelen

 • Er is geen gebruikershandleiding inbegrepen

8. Canon afstandsbediening RS-60 E3

De Canon afstandsbediening RS-60 E3 is een afstandsbediening waarmee de sluiter van de Canon camera kan worden ontspannen vanaf een afstand van maximaal 0,6 meter. De afstandsbediening kan ook worden gebruikt om te voorkomen dat de fotograaf gaat trillen en TTL-lichtmeting is ook mogelijk, waardoor deze afstandsbediening zich onderscheidt van zijn concurrenten.

Voordelen

 • Je kunt de sluitertijd vergrendelen door hem zo in te stellen. Je hoeft de knop niet steeds in te drukken.
 • De afstandsbediening reageert onmiddellijk
 • Er is geen bewegingsonscherpte op de foto.

Nadelen

 • De kabel is een beetje kort

9. Caruba Remote Type 2 Sony 1.5m

De Caruba Remote Type 2 Sony 1,5m is een afstandsbediening waarmee je de sluiter van de camera op een afstand van 1,5 meter kunt instellen, terwijl je mogelijke trillingen voorkomt omdat je niet zelf op knoppen drukt.

De afstandsbediening heeft een aantal kenmerken zoals, je kunt gemakkelijk beelden met een lange sluitertijd, macrofotografie, of zelfportretten maken; het is gemakkelijk te gebruiken en er zijn geen ingewikkelde stappen bij betrokken, en het is compatibel met alle Sony camera’s gemaakt na 1996.

Voordelen

 • Gemakkelijk te gebruiken, geen ingewikkelde stappen
 • Het is compatibel met alle Sony-camera’s die na 1996 zijn gemaakt.
 • Je kunt gemakkelijk opnamen maken met een lange sluitertijd, macrofotografie of zelfportretten

Nadelen

 • Je moet binnen een bepaalde afstand van de camera zijn om de afstandsbediening goed te laten werken.

10. Caruba MC-30 DC0 Afstandsbediening Type 1 Nikon 1,5m

De Caruba MC-30 DC0 Remote Type 1 Nikon 1,5 m is een afstandsbediening die is ontworpen voor gebruik met Nikon-camera’s, en het komt van pas als je opnamen maakt met een lange sluitertijd, macrofotografie, of zelfportretten.

Met deze afstandsbediening kunt je de camera vanaf een afstand van 1,5 meter bedienen, wat vooral handig kan zijn als je opnamen wilt maken zonder de camera te bewegen door zelf op de ontspanknop te drukken. De functie is ook geweldig voor het maken van foto’s van kinderen of dieren die schrikken van lawaai.

Voordelen

 • Het is vooral handig als je opnamen moet maken zonder de camera te schudden
 • Met de afstandsbediening kunt je opnamen maken vanaf een afstand van 1,5 meter
 • Specifiek ontworpen voor Nikon camera’s

Nadelen

 • Het is specifiek ontworpen voor Nikon-camera’s en is mogelijk niet compatibel met andere merken

Als je op zoek bent om een afstandsbediening voor jouw camera te kopen, is het belangrijk dat je wat onderzoek doet voordat je koopt. je moet erachter komen of de afstandsbediening compatibel is met jouw specifieke cameramerk en of er speciale functies zijn die je helpen opnamen te maken zonder de camera zelf te schudden. We hopen dat dit artikel je inzicht heeft gegeven in welke afstandsbedieningen er tegenwoordig op de markt zijn, zodat je bij het winkelen in ieder geval één beslissing gemakkelijker hebt kunnen nemen!

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Meer gidsen bekijken

Deel dit artikel:

Geen Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yari Franken
Yari Franken

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om een berichtje achter te laten in de opmerkingen sectie.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

HomeMenuWishlistNaar boven