Welke airco kopen voor de slaapkamer?

welke airco voor slaapkamer

Als je op zoek bent naar een airco voor de slaapkamer, zijn er verschillende factoren die je in overweging moet nemen. Ten eerste: wat is het doel van de airconditioner? Is het bedoeld om je kamer te verkoelen, of om luchtvochtigheid te reguleren? Wanneer je de juiste doelstelling hebt bepaald, kun je overgaan naar het selecteren van een mobiele airco.

Het is belangrijk dat je kiest voor een airconditioner met het juiste vermogen. Als je kamer groter is, zal je meer capaciteit nodig hebben om de ruimte te koelen. Met de juiste hoeveelheid vermogen, wordt de luchtkwaliteit in je kamer verbeterd. 

Verder is het belangrijk om te controleren of de airconditioner een nachtmodus heeft. Deze modus zorgt ervoor dat de luchtcirculatie en vochtigheidsregeling aangepast wordt aan de omstandigheden in de kamer. Om je op weg te helpen hebben we nog een aantal handige tips op een rij gezet.

Waar moet ik op letten voor een airco voor in de slaapkamer?

Als u een airconditioner moet kopen die geschikt is voor uw slaapkamer, moet u in de eerste plaats nagaan hoe lawaaierig hij zal zijn. Een mobiele airconditioner kan een snelle oplossing bieden en kan overal in huis geplaatst worden, maar als absolute stilte gewenst is, kies dan voor een split unit AC. Wil je eerst meer weten over mobiele airco’s kopen? Dan kun je ook onze algemene adviesgids lezen over welke airco je moet kopen.

Met deze optie, de motor van het apparaat blijft aan de buitenkant van uw woning, terwijl de installatie plaatsvindt binnen – waardoor u ultieme rust met geen extra geluid onderbrekingen binnenshuis!

Wat is een stille airco?

Decibel (dB) is de maatstaf voor het geluidsniveau van een stille airconditioner. Een cijfer onder 55 dB betekent dat een airconditioner in de categorie “stil” valt – en dus ideaal is voor slaapkamers. Houd er echter rekening mee dat zelfs met deze lage decibelwaarde er nog steeds enig hoorbaar geluid uit het apparaat kan komen. Let bij het zoeken naar een stil airconditioningsysteem goed op de dB-waarde – alles boven de 55 dB kan uw slaap verstoren!

Voordat u naar bed gaat, moet u uw slaapkamer afkoelen door de airconditioner aan te zetten. Dit vermindert een paar graden warmte in uw kamer, waardoor u veel comfortabeler kunt slapen. Als u in bed ligt en klaar bent voor een dutje, zet u de airco uit of lager om eventuele geluidsoverlast te beperken! Wil je meer weten? Bekijk dan bijvoorbeeld eens de volgende mobiele airco’s:

Hoeveel kubieke meter (m3) kan een airco koelen?

Om te bepalen hoeveel kubieke meter een airconditioner met succes kan koelen, moeten meerdere variabelen in aanmerking worden genomen. Zo zal een kamer met veel ramen en slechte isolatie moeilijker te koelen zijn dan een kamer met weinig glas en voldoende isolatie. Over het algemeen ligt de ideale koelcapaciteit rond 0,03-0,04 kW per kubieke meter of 102-136 BTU voor elke m3!

Split airco’s zijn stiller dan mobiele airco’s

Als u op zoek bent naar een stillere optie dan de typische geluidsarme mobiele airconditioner, is split unit airconditioning misschien precies wat u nodig hebt. Hij bestaat uit twee delen: één met de motor die buiten uw huis wordt geplaatst en het meeste lawaai produceert, terwijl hij krachtiger is dan zijn draagbare tegenhanger; en een ander deel dat in uw slaapkamer wordt geplaatst en relatief stil is. En in tegenstelling tot zijn mobiele tegenhanger zijn er geen lelijke slangen die door open ramen lopen!

Split unit airconditioners worden permanent in de woning geplaatst en kunnen niet worden verplaatst, in tegenstelling tot mobiele airconditioners. Om ervoor te zorgen dat de installatie aan de milieunormen voldoet, moet u een gecertificeerde installateur van uw plaatselijke Expertwinkel zoeken om alle beschikbare opties te bespreken.

Conclusie

Op zoek naar een eenvoudige en doeltreffende manier om de hitte deze zomer te overwinnen? Een ultrastille mobiele airconditioner is uw beste keuze! Met een geluidsniveau van minder dan 55 dB houdt hij u gegarandeerd koel.

Laat hem gewoon voor het slapen gaan draaien, zodat wanneer u klaar bent om weg te dromen, uw slaapkamer al enkele graden is afgekoeld. Voor een nog rustigere nachtrust zet je de airco een standje lager of zet je hem helemaal uit – in beide gevallen slaap je binnen de kortste keren heerlijk!

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen van het door mij geschreven artikel, ik hoop dat al je vragen beantwoord zijn. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice. We helpen je graag op weg!

Meer gidsen bekijken

Deel dit artikel:

Geen Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yari Franken
Yari Franken

Welkom op deze pagina, we hopen dat je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Blijft je vraag onbeantwoord? Aarzel niet om een berichtje achter te laten in de opmerkingen sectie.

Inhoudsopgave

Populair onder onze klanten

Andere handige informatie:

HomeMenuWishlistNaar boven